SPIEGELINGintuïtieve en creatieve natuurcoaching

Terug naar inspiratiemail / Archief

Op 21 maart is volgens onze westerse kalender de Lente van start gegaan. De dagen zijn  weer merkbaar aan het lengen, zeker met de ingegane zomertijd sinds eind maart, tot het op 21 juni weer de langste dag van het jaar zal zijn en bij ons de Zomer begint.
De Kelten vierden op die datum Midzomer; zij luidden op 2 mei het zomerseizoen in met Beltane, vruchtbaarheidsfeest van het samengaan van het mannelijke en vrouwelijke in de natuur.
Als je momenteel naar het weer kijkt, lijkt het eerder Herfst dan Lente, met regen en wind en (te) lage temperaturen voor deze tijd van het jaar. Ik loop nog altijd met mijn winterjas aan.
 

Winter in de Lente
 

Over Winter gesproken, vandaag over een week is het 16 mei en tik ik 63 Lentes aan.
Volgens het boekje 'Nog vele jaren' met teksten over de symboliek van elk levensjaar, geschreven door Hans Korteweg van het ITIP, begin ik met 63 aan de Winter van mijn leven!  De 10de fase van 63 tot 70 gaat in en het bijbehorende thema is 'Tot Eenvoud'.

Stukje citaat: "De winter van het leven begint. De buitenkant der dingen krijgt steeds minder betekenis. Hij kan van het bestaan genieten zoals het is en vanuit eigen ervaring antwoord geven op de vragen van alledag. In alle Eenvoud heeft hij zijn grootste werkzaamheid".

En Jaap Voigt beschrijft in zijn boek 'Leven en werken met de seizoenen' ten aanzien van deze periode waar we nu in zitten (begin mei tot begin augustus) dat het een periode is van rijping: dat náást het innerlijke rijpingsproces het vertrouwen ontstaat dat in de buitenwereld de juiste mens, de juiste situatie en de juiste werkvorm gevonden zal worden waardoor kruisbestuiving en voortplanting plaats kan vinden.
 


winter in de Lente....


..... maar wel met de belofte van NIEUW leven!
 

Ik heb het er de laatste tijd al vaker met mensen over gehad dat ik me op deze leeftijd van binnen inderdaad steeds "rijper" en vol-wassen-er voel en dat ik BLIJ ben dat ik ben waar ik nú ben in mijn leven, met alles wat ik tot op heden heb vergaard aan levenswijsheid- en ervaring. Het was best een hele klus en ik zou het niet graag overdoen, maar ben wel dankbaar voor de OOGST van alle levenslessen.

Met de buitenkant heb ik met het klimmen der jaren echter steeds méér moeite als ik de toenemende rimpels en bobbels en slap geworden huid zie als ik bloot voor de spiegel sta; een confrontatie die ik liever niet aanga.

Ik heb het tegen mijn klanten altijd over 'van jezelf houden precies zoals je bent, mét alles erop en eraan', maar om dat ook op mezelf toe te passen is toch net even ánders en wel even 'een dingetje' eerlijk gezegd. Ook al zegt mijn partner regelmatig tegen me dat hij me een 'lekker ding' vindt......
 

Wijsheid doorgeven
 

Waar ik wel heel erg enthousiast van word, is van de kruisbestuiving en voortplanting waar ik op deze Oude Wijze Vrouwen leeftijd via de aktiviteiten van SPIEGELING mijn bijdrage aan kan en mag geven: Om mensen via intuïtieve natuurcoaching en - spiegeling aan te reiken hoe ze weer in contact kunnen komen met hun Ware Natuur en vandaaruit te leven en handelen.

Daar sluit het vervolg van Hans Korte zijn citaat mooi op aan: "In deze fase blijkt in hoeverre hij levend is gebleven in het werk dat hij deed. Werkte hij omdat het nu eenmaal moest en er brood op de plank moest komen, of was het werk iets dat hij van binnenuit deed? Als het laatste het geval is, is het 'innerlijke erts' vrijgekomen en is hij 'van goud' geworden". 

Hier lijkt het inderdaad op als ik na een hele bijzondere Proeverij afgelopen vrijdag van de enige deelneemster, in de app de volgende lovende reaktie krijg:

"Wat een bijzondere middag met bijzondere kadootjes en enorme hoeveelheid informatie.
Ik voel me bevoorrecht alsof ik steeds wat mocht uitpakken en dat ik dit allemaal mag ontvangen. Je begeleidde het met zoveel overgave, enthousiasme en gevoel. En daarnaast heb ik je ook ervaren als heel duidelijk en stevig gegrond. Ik vind je een KEI !!!". 

 


Stilleven leggen in de natuur van je kwaliteiten
 

In het verleden werkte ik liever met groepen dan in 1 op 1 natuurcoachings sessies, maar de laatste 2 jaar merk ik dat er spontaan steeds méér individuele coach-contacten op mijn pad komen en dat het ZIELSGENOTEN zijn die ik op deze manier leer kennen.

Het bijzondere in deze contacten is dat we elkaar ont-moeten als gelijkwaardige en gelijkgestemde Zielen, ook al heb ik de "rol" van coach en is de ander 'de klant'.
Of dit nu is in een Proeverij, intervisietraject, Creatieve Vrouwen Krachrcirkel of "gewone" natuurcoachings sessie.

ZIe website:  proeverij , creatieve-vrouwen-cirkel , intervisie of individuele-natuurcoaching

Ik heb het hier al vaker gezegd: Zo'n ont-moeting voelt als 1+1=3, waarbij ik zelf eveneens een heel bevoorrecht en dankbaar gevoel heb dat ik dit "werk" mag doen op mijn 63e én deze contacten mag ervaren en meegenieten van alle bijzondere synchroniciteiten die zich tijdens een natuurcoachings sessie voordoen. Dit levert regelmatig kippenvel momenten op!

In dit opzicht voel ik me helemaal in de BLOEI en Zomerfase van mijn leven, ook al is qua leeftijd mijn wintertijd nu ingetreden......
 


Uitbundige BLOEI !!
 

Spiegeltje spiegeltje aan de wand
 

Omdat ik zelf al zoveel heb meegemaakt aan levenslessen door mijn eigen worstelingen én successen, diepe dalen én transformaties, is niets menselijks mij vreemd en herken ik de ander in mijzelf en andersom. En uiteraard ben ik nog altijd lerende en groeiende en dat zal zo blijven tot mijn laatste ademteug.

De Indianen hebben een mooi gezegde: I am another you and you are another me, en zo is het ook. Hetzelfde ervaar ik bij de ontmoetingen in de Creatieve Vrouwen Krachtcirkels in Brabant en Maartensdijk en eveneens bij de seizoenswandelingen. Zie: agenda

Vroeger hield ik qua jaargertijde het meest van de zomer en had ik zó willen emigreren naar een warm land waar altijd de Zon schijnt. Maar in de loop der tijd ben ik de verschillende seizoenen steeds meer gaan waarderen en heeft ieder jaargetijde haar eigen charme en dynamiek én bijpassende symboliek om je aan te spiegelen.
 

Het leven is als een spiraal waarbij je steeds een laagje dieper gaat
Hoe ouder, hoe wijzer :-)

 

Reflectievraag aan jou:
 

Waar bevindt JIJ je op de seizoensladder van lente, zomer, herfst en winter als het gaat om leeftijd, werk, relatie, gezondheid en andere belangrijke levensgebieden?

Het kan dus zomaar zijn dat ook jij in de huidige Lenteperiode qua kalender, met je leeftijd in de bezinnende winterfase bent aanbeland maar dat je qua werk nog helemaal in de aktieve zomerbloei fase zit en met je relatie(s) bijvoorbeeld in de herfstenergie van oogsten ofwel van loslaten en verandering.

Het een is niet beter of minder goed dan het andere, maar wel boeiend om eens bij stil te staan en je bewust van te zijn hoe dit bij jóu zit.
Voel je uitgenodigd om het met me te delen als je dat wilt. Ik ben benieuwd hoe dat jij de seizoens dynamiek ervaart ten aanzien van jezelf en jóuw leven?!

Voor NU wens ik je nog een hele fijne Lente-mei-maand toe, met hopelijk wat meer zon en aangenamere temperaturen. Ik hoop in ieder geval op een zonnig Hemelvaartweekend met een zonnig verblijf in Egmond aan Zee om mijn geboortedag te vieren de 16e.

Wil je ook eens kennismaken met mij en een van de aktiviteiten van SPIEGELING komende tijd, kijk dan op de webite en agendapagina voor informatie: agenda of www.spiegeling.net
Het aanbod is momenteel beperkt; voor het najaar komt er nog een en ander op te staan, waarover in latere berichten meer.

Ken je anderen voor wie dit Spiegeling bericht interessant kan zijn, voel je VRIJ het door te sturen. Mocht je geen update (meer) wilt ontvangen, dan kun je je afmelden via de link hieronder.
 

Met winterse LENTE-groet op deze jaarlijkse Moederdag!
Mirjam