SPIEGELINGintuïtieve en creatieve natuurcoaching

ACHTER DE SCHERMEN VAN SPIEGELING...


De persoon achter SPIEGELING is Mirjam Bossink 

Mijn grote PASSIE is:

SPIEGELEN ALS WEG TOT BEWUSTWORDING
 

Al sinds mijn 26e ben ik geïntrigeerd door existentiële levensvragen:

* Waarom zijn we hier en maken we mee wat we meemaken?

* Wat is de diepere bedoeling van mensen en situaties die je tegenkomt?

* Hoe kan het dat lastige patronen zich blijven herhalen en hoe doorbreek je dat?

* Welke boodschap zit er in de levenslessen op je pad?

Mijn visie
is dat ervaringen in de buitenwereld weerspiegelen wat er in je eigen binnenwereld leeft en dat "toeval" in die zin niet bestaat: zo binnen, zo buiten en andersom. 
Wil je weten hoe het wérkelijk 'van binnen' met je is, kijk dan naar je ervaringen in de buitenwereld én vooral naar de daarbij behorende emoties. Wellicht ontdek je hierin een terugkerend patroon, een rode draad.
De dingen die je meemaakt in je leven, gebeuren niet "zomaar". Het zijn richtingwijzers en bakens op je pad, die voor een belangrijke Ommekeer of Transformatie kunnen zorgen. Vaak ontdek je pas achteraf wat er de diepere betekenis en bedoeling van is. 
 spiegelen als weg tot Bewust-wording
 

CRISIS ALS KANS

In een lastige levensfase vertelde iemand mij dat ze in 't chinees een teken hebben dat als je het op de ene manier uitspreekt  'crisis' betekent en dat hetzelfde teken op een andere manier uitgesproken 'kans' betekent. Dit heb ik aan den lijve ondervonden door mijn burnout in 2001.
Van mijn antroposofische huisarts kreeg ik het advies vaker de natuur in te gaan. Niet alleen heb ik als tuinvrijwilliger in een biologische moestuin ervaren hoe helend (het werken in) de natuur is, ook ontdekte ik spontaan hoe processen in de natuur je eigen levensproces weerspiegelen. Deze spiegels én het contact met de natuur raakten mij steeds tot tranen toe en gaven mij hoop en kracht om verder te gaan.
Ik was "verkocht" door de verrassende en treffende spiegelwerking van de natuur en wilde deze ervaring ook aan anderen overbrengen. Zo is mijn natuurcoachingspraktijk  SPIEGELING in 2006 ontstaan. 

 

Spontane spiegel van de natuur,
een voorbeeld:

Na de winter haalden we de stro van de bedden en bij één bed zag ik “pasgeboren” roze rabarberstengeltjes boven de aarde uitsteken. De emotie die dit bij mij opriep, had te maken met het feit dat ik dan wel “in het donker van een burnout periode" zat, maar dat er wellicht diep van binnen ongezien lichtroze nieuwe levens-stengeltjes in mij aan het groeien waren....
Dit bleek inderdaad het geval want vanuit mijn burnout en alle bijzondere spiegelende ervaringen met en in de natuur, werd mijn natuurcoachings bedrijf SPIEGELING geboren. 
Mijn burnout-crisis werd een belangrijke KANS tot groei en transformatie!
 

Mijn levensMOTTO is sindsdien:

'CRISIS ALS KANS'


Het Onbewuste Bewust worden

Ook op andere levensgebieden heb ik ervaringen met de grotere en kleinere 'crisissen des levens', waardoor ik ben geworden wie ik NU ben, mét alle opgedane levens-ervaring en wijsheid in mijn rugzak wat ik als natuurcoach ook inzet in mijn begeleiding. Het onderzoeken én ontdekken van onbewuste processen door onder meer de spiegelwerking van de natuur, gaat gewoon door.

Het is mijn PASSIE jóu ook te helpen 'het Onbewuste in jezelf Bewust te krijgen' en om – letterlijk én figuurlijk – in beweging te komen. Ik ondersteun je graag om in de Spiegel van de natuur te leren kijken en weer (meer) in verbinding te komen met je eigen “Ware” Natuur en die stappen te zetten die daarvoor nodig zijn. 
Het enige wat daar in feite voor nodig is, is je ervoor open stellen. Overgave en Vertrouwen zijn belangrijke ingrediënten op het pad van Zelfontdekking en -ontwikkeling  Het natuursymbool dat ik daarvoor destijds vond en sindsdien steeds tegen kom is dit: 
Mijn symboool voor Overgave en Vertrouwen:
twee "armen" die naar de "Hemel" reiken.....

 

Contact met de natuur

In de loop der jaren ben ik ook steeds meer geboeid geraakt door het intuïtieve contact met de natuur zelf en hoe daar gebruik van te maken bij natuurcoaching en blijf ik mij voortdurend scholen op dit gebied.
Zo heb ik onder andere een cursus dierencommunicatie gevolgd om telepathisch met dieren te kunnen communiceren. Ik ben dol op dieren vanwege hun pure natuur én wijsheid en ben met name 'verliefd' op honden. Maar ook met bomen en planten is communicatief contact mogelijk. 

Naast mijn persoonlijke ervaring met de helende en spiegelende werking van de natuur, heb ik in 2003 het eerste opleidingsjaar 'in resonatie met de natuur' gevolgd bij Hans Andeweg.  Hier leerde ik hoe je contact kunt maken met de energieën van bomen, planten en landschappen en dat Alles in de natuur bezield is en met elkaar in verbinding staat. Mooi en verrassend om te ervaren dat de natuur eveneens een Levend Wezen is met een Eigen Bewustzijn.
Aansluitend daarop heb ik in 2004 deelgenomen aan de Opleiding Tuintherapie aan de Kraaijbeekerhof. Ik was blij verrast dat mijn eigen beleving en ervaringen in de natuur hier theoretisch onderbouwd en bevestigd werden en zoog alle informatie op als een spons.

Op grond van alle kennis en ervaring heb ik als eerste, en enkele jaren ook als enige in Nederland, de Opleiding Natuurcoaching ontwikkeld en van 2006 tot 2018 ook in groepsverband gegeven, alleen of in samenwerking met anderen.
Deze groepsopleiding heeft plaats gemaakt voor het huidige 1 op 1 OPLEIDINGS Én /of SUPERVISIE traject voor degenen die zich zelf willen scholen tot natuurcoach of daarin een verdieping willen ervaren: supervisie

 


 

KIJK IN DE SPIEGEL VAN DE NATUUR

EN ZIE JEZELF!
 

Spiegeltje spiegeltje aan de wand

Behalve mijn passie voor het spiegelen aan de natuur, ben ik ook heel enthousiast over het werken met creatieve middelen als spiegel en weg tot bewustwording.
Daarom heb ik eveneens het opleidingsjaar 'toepassing van kunstzinnige middelen bij coaching' van Klaasje Smit-Dijkstra gedaan in 2005. Later heb ik ook een creatief inspiratiejaar gevolgd aan de Kleine Tiki in Breda. 
De combinatie 'natuur en creativiteit' is voor mij heel passend én aanvullend. Het werkt versterkend om je persoonlijke natuurervaringen op een creatieve manier te kunnen verankeren. Door  creatief expressie geven aan je innerlijke beleving beklijft het beter en blijft het effect langer bij je. Spiegeling staat daarom voor Intuïtieve en Creatieve natuurcoaching, waarbij mijn eigen creatieve passie onder meer ligt in intuïtief schilderen, schrijven en fotograferen, met name (spiegelende) natuurfoto's.

NB. Alle foto's op deze site zijn door mijzelf gemaakt.

Via diverse spirituele workshops  en cursusen heb ik me verder gespecialiseerd in het 'spiegelen'. Niet alleen aan de natuur maar aan alles wat er aan mensen en levenssituaties op je pad komen, waardoor je je steeds bewuster wordt van wat de dingen die je meemaakt in 't leven je te zeggen hebben.
Dit proces gaat gewoon door. In feite is het Leven zelf je grootste leerschool en ervaar je dat  alles in essentie terug te voeren is naar jeZelf en hoe JIJ naar de wereld kijkt: wat je buiten je ziet is een onmiskenbare reflectie van je eigen binnenwereld.

 

Wat ik voor jou kan betekenen


Wat ik als intuïtief en creatief (natuur)coach te bieden heb: de nodige levenservaring, mijn expertise in spiegelend werken, een open hart en luisterend oor, een scherpe geest en een rijke spirituele achtergrond. Daarnaast mijn ervaring en deskundigheid als (natuur)coach, inlevingsvermogen, een warme en empathische houding, enthousiasme, passie, creativiteit en volgens anderen een natuurlijke en kleurrijke authenticiteit > natuurcoaching
 

Met dit in mijn rugzak loop ik ter ondersteuning graag
- letterlijk én figuurlijk - 
een stukje met je mee op jouw levenspad.

Dit kan in Breda zijn of in Bilthoven


NOTABENE: als je regelmatig (gemiddeld 1x per maand) informatie en tips wilt ontvangen over hoe 'spiegelen' in de praktijk werkt op je pad van persoonlijke groei en ontwikkelling, kijk dan eens op de INSPIRATIEMAIL pagina: inspiratiemail


naar boven

 

Mirjam noemt haar natuurcoachings bedrijf SPIEGELING en dat is een goede omschrijving van wat er gebeurt.
Natuurspiegeling cq -coaching is een zachte en natuurlijke manier om mindfull te zijn en zo diep te gaan als je zelf wilt: spiegeling van jezelf in een ander, spiegeling van je ziel in creativiteit die spontaan ontstaat en spiegeling in de natuur om je heen.
De begeleiding van Mirjam daarbij heb ik ervaren als heel inspirerend en verdiepend.

Monica, Breda

Mirjam loopt met je mee als een soort van "tolk" om je in de spiegel van de natuur te laten kijken. Ik heb haar ervaren als een hele fijne en deskundige coach, die je via de natuur naar je 'eigen Natuur' leidt en je op die manier in je binnenste allerlei plekjes laat zien die erg verrassend kunnen zijn, waar je zelf vaak niet goed bij kan.
Een bijzondere beleving, dit 'spiegelen als weg tot bewustwording'.... Ik raad het zeker aan dit eens bij Spiegeling te gaan ervaren!

Maartje, Tilburg

Ik wil(de) zelf graag als natuurcoach aan de slag en zodoende kwam ik op de site van SPIEGELING terecht en heb ik de Proeverij Intuïtieve natuurcoaching gevolgd.
Ik heb er veel aan gehad omdat Mirjam ons van veel verschillende oefeningen heeft laten 'proeven' die ik zelf kan gaan gebruiken bij mijn coaching. 
Mirjam is heel intuïtief en daagt je uit om een laag dieper in je Zelf te komen. Ze stelt de juiste vragen en heeft een heel accepterende, niet veroordelende liefdevolle houding. Bedankt Mirjam!

Majorie, startend natuurcoach