SPIEGELINGintuïtieve en creatieve natuurcoaching

ACHTER DE SCHERMEN VAN SPIEGELING...


De persoon achter SPIEGELING is Mirjam Bossink 

In 2006 heb ik SPIEGELING opgericht. Aanleiding was mijn transformerende ervaring met de natuur tijdens een burnout in 2001.

Van mijn antroposofische huisarts kreeg ik het advies vaker de natuur in te gaan. Ik werd tuinvrijwilliger in een biologische moestuin, waar ik aan den lijve heb ervaren hoe helend het is om in de natuur te zijn. Niet alleen is het buiten zijn heel ontspannend en rustgevend, het werken in de aarde was ook heel grondend en daardoor genezend.

Daarnaast ontdekte ik spontaan dat processen in de natuur ook je eigen levensproces weerspiegelen. Deze spiegels én het contact met de natuur raakten mij steeds tot tranen toe en gaven mij hoop en kracht om verder te gaan.
Ik was "verkoccht" door de spiegelwerking van de natuur en wilde deze ervaring ook aan anderen overbrengen. Daartoe heb ik zelf, als eerste en enkele jaren ook als enige in Nederland, de Opleiding Natuurcoaching ontwikkeld en van 2006 tot 2018 ook gegeven, alleen of in samenwerking met anderen.

 

Spontane spiegel van de natuur, een voorbeeld:

Na de winter haalden we de stro van de bedden en bij één bed zag ik “pasgeboren” roze rabarberstengeltjes boven de aarde uitsteken. De emotie die dit bij mij opriep, met de tranen die daarbij spontaan omhoog kwamen, had te maken met het feit dat ik dan wel “in het donker van een burnout periode" zat, maar dat er wellicht diep van binnen ongezien lichtroze nieuwe levens-stengeltjes in mij aan het groeien waren!!

Dit bleek inderdaad het geval want vanuit mijn burnout en deze plus andere bijzondere spiegelende ervaringen met de natuur, is mijn natuurcoachings bedrijf SPIEGELING in 2006 ontstaan. Mijn burnout-crisis werd een belangrijke KANS tot groei en transformatie!

 

Mijn levensMOTTO is sindsdien dan ook:

'CRISIS ALS KANS'

Ook op andere levensgebieden heb ik ervaringen met de grotere en kleinere 'crisissen des levens', waardoor ik ben geworden wie ik NU ben.

Als coach betekent dit dat ik me goed kan inleven in de procesgang van anderen door het leven en jou ook een stap verder kan helpen op je pad van persoonlijke groei en ontwikkeling, om steeds méér te worden WIE JE VAN NATURE BENT! 
Los van alle conditioneringen en (beperkende) overtuigingen die je veelal als kind hebt meegekregen via ouders of omgeving en je 'eigen' hebt gemaakt terwijl ze niet 'eigen' zijn.

Het is mijn PASSIE je te helpen 'het Onbewuste in jezelf Bewust te krijgen' en om – letterlijk én figuurlijk – in beweging te komen.
Ik wil je graag ondersteunen om weer (meer) in verbinding te komen met je eigen “ware” Natuur en de stappen te zetten die daarvoor nodig zijn. 
Het enige wat daarvoor nodig is, is je ervoor open te stellen. OVERGAVE EN VERTROUWEN zijn belangrijke ingrediënten op het pad van zelfontwikkeling. Het symbool dat ik daarvoor destijds zelf vond in de natuur en sindsdien overal (!) tegenkom is dit: 
Overgave en Vertrouwen....
 

Contact met de natuur

In de loop der jaren ben ik steeds meer geboeid geraakt door het intuïtieve contact met de natuur zelf en hoe daar gebruik van te maken bij natuurcoaching en blijf ik mij voortdurend scholen op dit gebied. Ook de wederkerigheid en onze zorg voor de natuur als 'gelijkwaardige' partner is voor mij belangrijk: wij staan als mens niet bóven de natuur, wij zijn óók natuur!

Naast mijn persoonlijke ervaring met de helende en spiegelende werking van de natuur, heb ik in 2003 het eerste opleidingsjaar 'in resonatie met de natuur' gevolgd bij Hans Andeweg.
Hier leerde ik hoe je contact kunt maken met de energieën van bomen, planten en landschappen en dat alles in de natuur bezield is en met elkaar in verbinding staat. Verrassend om te ervaren dat de natuur eveneens een Levend Wezen is met een Eigen Bewustzijn!

Aansluitend daarop heb ik daarna in 2004 deelgenomen aan de Opleiding tuintherapie aan de Kraaybeekerhof. Ik was blij verrast dat mijn eigen beleving en ervaringen in de natuur hier ook theoretisch onderbouwd en bevestigd werden en zoog alle informatie op als een spons.

 

Spiegelen aan creatieve werkvormen

Behalve mijn passie voor het spiegelen aan de natuur, ben ik ook heel enthousiast over het werken met creatieve middelen als spiegel en weg tot bewustwording. Daarom heb ik eveneens het opleidingsjaar 'toepassing van kunstzinnige middelen bij coaching' van Klaasje Smit-Dijkstra gedaan in 2005.
Later heb ik voor mezelf ook een creatief inspiratiejaar gevolgd aan de Kleine Tiki in Breda. 

De combinatie 'natuur en creativiteit' is voor mij heel passend én aanvullend. Het werkt versterkend om je persoonlijke natuurervaringen op een creatieve manier te kunnen verankeren. Door het creatief expressie geven aan dat wat je in je Innerlijk ervaart, beklijft het beter en blijft het effect langer bij je.

Via diverse spirituele workshops  en cursusen heb ik me verder gespecialiseerd in het spiegelen.
Niet alleen aan de natuur maar aan alles wat er aan mensen en levenssituaties op je pad komen, waardoor je je steeds bewuster wordt van wat de dingen die je meemaakt in 't leven je te zeggen hebben.
Mijn grote PASSIE is:

SPIEGELEN ALS WEG TOT BEWUSTWORDING!


Visie en wat ik te bieden heb

Mijn visie is dat ervaringen en ontmoetingen in de buitenwereld weerspiegelen wat er in je eigen binnenwereld leeft en dat "toeval" in die zin niet bestaat: zo binnen, zo buiten en andersom!
 
De dingen die je meemaakt in je leven, gebeuren niet "zomaar". Het zijn richtingwijzers en bakens op je pad, die voor een belangrijke Ommekeer of Transformatie kunnen zorgen. Vaak ontdek je pas achteraf wat daarvan de diepere betekenis en bedoeling is.

Wat ik als coach te bieden heb: 60 jaar levenservaring met ups en downs, een open hart en luisterend oor, een scherpe geest en een rijke spirituele achtergrond.
Daarnaast mijn ervaring en deskundigheid als (natuur)coach, inlevingsvermogen, een warme en empathische houding, enthousiasme, passie, creativiteit en volgens anderen een natuurlijke authenticiteit.

 

Met dit in mijn rugzak loop ik ter ondersteuning graag - letterlijk én figuurlijk - een stukje met je mee op jouw levenspad!