SPIEGELINGintuïtieve en creatieve natuurcoaching

ERVARINGEN


Na iedere aktiviteit vind ik het fijn om te horen wat mensen hebben ervaren en wat dat hen heeft opgeleverd.
In de afgelopen twee jaar heb ik heel wat reakties mogen ontvangen, met name na afloop van de maandelijkse Proeverijen. Sommige evaringen van deelnemers vind je als illustratie terug op een van de aktiviteiten pagina's.
Onder deze link heb ik er nog een paar extra opgenomen om je een idee te geven wat je bij (intuïtieve) natuurcoaching kunt ervaren!
 

Nationale Wandel- en Natuurcoach Dag, BREDA


Tijdens de Nationale Wandelcoachdag ben ik met Mirjam van SPIEGELING mee geweest met een wandeling om kennis te maken met natuurcoaching. Een hele fijne ervaring!
Mirjam nam ons mee het bos in en liet ons ervaren wat de symboliek uit de natuur ons wil zeggen. Door stil te worden en je af te stemmen op de natuur gebeuren er prachtige dingen. Het gaf me verfrissend veel energie en mooie nieuwe inzichten.
Mirjam is een fijne hartelijke vrouw. Ze heeft een bepaalde rust over zich waardoor ik me meteen op mijn gemak voelde. Prachtig wat de natuur ons te zeggen heeft. Mirjam begeleidt je daarbij op een luchtige en speelse manier. Heel waardevol en een absolute aanrader voor iedereen die hier voor open staat.

Jessie, Breda


Wat heb ik genoten tijdens de Nationale Wandel- en Natuurcoachdag in het Mastbos!
Een sprankelende kleurige en fleurige vrouw begroette ons en dat bleek Mirjam te zijn. Nadat ieder er was zijn we het bos in gelopen alwaar ik kennis heb mogen maken met wat de natuur tijdens de wandeling met je doet maar zeker ook wat de natuur je te bieden heeft.
Stap voor stap, ook letterlijk, leidde Mirjam ons mee in de opdrachten, zienswijze, meditaties die ze goed voorbereid had. Van je hoofd naar je gevoel en intuïtief waarnemen waarbij je gebruik maakt van de symboliek en spiegels in de natuur.
Super om dat te mogen ervaren, fijn om kennis te mogen maken met Mirjam die werkt vanuit haar passie, gevoel en vanuit haar eigen ZIJN! Whauw!Mirjam zoals ze in Brabant zeggen: Dagge bedankt zijt da witte!

Carla, Bergen op Zoom


Ik moest er nodig eens tussenuit en besloot daarom deel te nemen aan de wandeling die werd aangeboden door natuurcoach Mirjam Bossink van SPIEGELING. Het werd een excursie met diepgang. 
Als per toeval waren er geen mannen en na een korte opwarming stopten we om in een kring met elkaar kennis te maken.
In een ochtend die heel snel voorbij ging, deden we korte geleidde meditaties, ademhalings oefeningen en bewegingen om de geest tot rust te brengen en te focussen. Met natuurlijke materialen die we vonden langs het pad gingen we aan de slag om een stilleven te creëren om tot antwoorden en inzichten te komen. Het delen met elkaar over je “kunstwerk”gaf ook extra inzichten

Mirjam noemt haar natuurcoachings bedrijf SPIEGELING en dat is een goede omschrijving van wat er gebeurt!
Natuurspiegeling cq -coaching is een zachte en natuurlijke manier om mindfull te zijn en zo diep te gaan als je zelf wilt: spiegeling van jezelf in een ander, spiegeling van je ziel in de creativiteit die spontaan ontstaat en spiegeling in de natuur om je heen. De begeleiding van Mirjam daarbij heb ik ervaren als heel inspirerend en verdiepend!

Monica, Breda
 

Proeverij Intuïtieve Natuurcoaching, DE BILT


De Proeverij werkt nog steeds in me door. Het was laagdrempelig en toch verdiepend, echt bijzonder. Het was heel prettig dat er in het begin even een (creatieve) introductie was, waardoor er meteen verbinding met elkaar ontstond en door het bespreken van de tekenopdracht ook gelijk verdieping.
De verschillende werkvormen die Mirjam gebruikt, gaan heel mooi samen met psychosynthese . Ik ga daar zelf zeker ook mee verder experimenteren. De Proeverijd heeft me echt geïnspireerd!
Mirjam is als begeleider heel prettig en weet een fijne sfeer te scheppen door haar manier van Zijn. Erg bedankt voor de mooie middag!

Ingrid, psychosynthese therapeut, Amersfoort


Bij SPIEGELING heb ik mee gedaan met de Proeverij Intuïtieve natuurcoaching.
Het was letterlijk een proeverij van allerlei verschillende natuurcoach oefeningen.  Geroerd was ik weer door de kracht van de natuur, maar vooral ook hoe snel je in en met behulp (van de spiegels) van de natuur tot de kern komt.
Mirjam begeleidt liefdevol maar ook doortastend. Hoe bijzonder is het toch dat je start met een -deels voor mij – onbekende groep vrouwen en na de Proeverij het gevoel hebt elkaar al veel langer te kennen.

Het was echt een oplaadmoment om samen met deze mooie groep vrouwen en Mirjam in de natuur bezig te zijn. Het is voor mij ook een extra stimulans om als beginnend natuurcoach aan de slag te gaan. Dank Mirjam voor de heerlijke middag, de veiligheid en het plezier. Voor mij persoonlijk was het weer de ervaring dat het natuurcoachen mij erg blij maakt!

Enske, startend natuurcoach Amersfoort


Heel bijzonder om op deze manier via de Proeverij intuïtief kennis te maken met de spiegel van de natuur en door de deskundige begeleiding van Mirjam ook de diepte in te kunnen gaan. In verbinding met mezelf, de natuur om me heen en óók met de andere deelnemers.
Het is duidelijk dat Mirjam weet waar ze het over heeft en door haar gelijkwaardige houding en rustige uitstraling ontstaat er al snel een heel vertrouwde sfeer met elkaar. Dit nodigt uit om ook echt in jeZelf te kijken en om verrassende en soms ook heel persoonlijke inzichten met elkaar te delen. Ik heb het als verrijkend ervaren! 

Frans, fysiotherapeut, Driebergen


De Proeverij van SPIEGELING heeft me letterlijk en figuurlijk dichter bij mijn eigen intuïtieve natuur gebracht en me bevestiging gegeven hier meer op te mogen vertrouwen. Het is heel fijn te merken dat ik op het goede spoor zit en  er steeds dezelfde boodschappen vanuit verschillende hoeken terugkomen
In een mooie omgeving daagt Mirjam je met afwisselende, fijne en creatieve oefeningen uit om terug te gaan naar je gevoel en intuïtie en je kern weer te ervaren. In het bos en daarbuiten ook liggen meer antwoorden dan je denkt.

Mirjam loopt met je mee als een soort van tolk om je in de spiegel van de natuur te laten kijken en je e verbinding met je eigen natuur te laten maken én te ervaren
Mirjam is een fijne gids die je via de natuur naar je eigen natuur leidt en je daar in je binnenste allerlei plekjes kan laten zien waar je soms zelf niet bij kan en die erg verrassend kunnen zijn. Een bijzondere beleving …Ik raad het daarom zeker aan eens te gaan ervaren!

Maartje, psycholoog, Tilburg


Ik wil zelf graag als natuur/wandelcoach aan de slag en zodoende kwam ik op de site van SPIEGELING terecht en heb ik de Proeverij Intuïtieve natuurcoaching gevolgd.
Ik heb er veel aan gehad omdat Mirjam ons van veel verschillende oefeningen heeft laten 'proeven' die ik zelf kan gaan gebruiken bij mijn coaching. 
Wat ik leuk vond om te ervaren is dat ik een spiegeling terug kreeg van de natuur van waar ik NU  in mijn proces sta en de bevestiging kreeg dat ik op de goede weg ben Ik weet nu welke volgende stappen ik wil  zetten. 

Mirjam is zelf heel intuïtief en daagt je uit om een laag dieper in je Zelf te komen. Ze stelt de juiste vragen en heeft een heel accepterende, niet veroordelende houding.  Bedankt Mirjam!

Majorie, startend natuurcoach, ....