SPIEGELINGintuïtieve en creatieve natuurcoaching
Kan ik aan de 1 op 1 Opleiding natuurcoaching mee doen als ik geen coach ben en ook geen coachopleiding heb gedaan?

Je kunt de individuele opleiding ook volgen als je geen coach bent of geen coachdiploma hebt. Vereiste is wel dat je ervaring hebt in t werken met mensen, dat je goed kunt luisteren en een gesprek kunt voeren waarin je verdiepende vragen weet te stellen.
Daarnaast is het belangrijk dat je open staat voor persoonlijke groei- en ontwikkeling en liefst ook dat je daar zelf ervaring mee hebt en bereid bent om in de spiegel te kijken voor zelf-reflectie en zelf-inzicht.
Uiteraard ga ik ervan uit dat je affiniteit hebt met de natuur, anders zou je geen interesse hiervoor hebben. Wellicht heb je zelf ook al ervaring met de helende en spiegelende werking van de natuur.

Je leert in deze opleiding hoe je met klanten kunt werken in en mét de natuur en doorloopt daarmee zelf ook tevens een spiegelend proces wat tot nieuwe inzichten en ervaringen kan leiden.
 

Kan ik eerst een losse kenningsmakings-sessie volgen?

Het is mogelijk om vooraf aan een Proeverij deel te nemen. Dit is een kenningsmakings workshop waarin je aan verschillende onderdelen van natuurcoaching kunt "proeven" om te ervaren of de Opleiding van Spiegeling en mijn werkwijze je aanspreekt.
Als je na deelname aan de Proeverij Natuurcoaching besluit om aan de Opleiding deel te nemen, wordt de helft van de kosten verrekend met het totaalbedrag van de Opleiding.
 

Wat houdt een 1 op 1 Opleidingstraject precies in, wat leer ik dan?

Je leert de basisbeginselen van het coachen in én met de natuur en hoe je natuurspiegeling kunt gebruiken in t werken met mensen om hen te helpen inzicht en antwoorden te krijgen op vragen of dilemma's waar ze tegenaan lopen.
Er zitten vaste elementen in het traject maar omdat het tevens een 'traject op maat' is, kijken we naar specifieke vragen die je hebt en naar jóuw behoefte aan kennis en ervaring met betrekking tot natuurcoaching, wat je zou willen leren of inzetten in het werken met eigen klanten.
 

Hoe vaak is een Opleidingsbijeenkomst en wat is de tijdsinvestering van t Opleidngs Traject?

Het Opleidingstraject beslaat 5 sessies van 2 uur en de frequentie spreken we in onderling af. Ik ga in principe uit van een tussentijd van 2 á 3 weken zodat je in de tussenliggende periode zelf aktief kunt oefenen met mensen van wat je in een sessie aangereikt hebt gekregen. Reken hiervoor op een tijdsduur van maximaal 4 uur extra: oefensessie van 2 uur + voorbereiding en evaluatie van je sessie.
Je zorgt zelf voor oefenklanten, dit kunnen vrienden, buren, collega's, familieleden of anderen zijn die openstaan om als proefklant natuurcoaching te dienen. Van je oefensessie maak je een verslagje en dat nemen we dan in een volgende sessie ook weer mee. Bij de 5e en laatste sessie kun je een eigen proefcliënt meenemen, zodat ik ter plekke met je mee kan krijken als je dat zou willen.

Na 4 tot 6 weken is er nog een gratis 'terugkom' wandeling waarin we terugblikken op t hele Opleidingstraject en samen kijken welke vragen er nog bij je leven.
 

Het is voor mij een groot bedrag om in één keer te betalen; kan ik het ook na iedere sessie voldoen?

Inschrijving voor het Opleidingstraject geschiedt standaard via vooruitbetaling; van het gehele Opleidingsbedrag.
Dit is tevens een bevestiging van je deelname aan het traject. Eventueel is het mogelijk - in onderling overleg - om een betalingsregeling af te spreken van 2 of 3x een overmaking.
 

 Ik twijfel tussen meedoen aan een groepsopleiding en dit individuele traject; wat is hiervan de meerwaarde?

Goede vraag!

Ik heb 12 jaar lang de opleiding in groepsverband gegeven. Wat ik de pré vind van een individueel traject is dat we 'op maat' kunnen kijken naar wat jíj precies wilt leren en nodig hebt om als natuurcoach bezig te gaan.
Ieder mens heeft unieke kwaliteiten en bij bij de individuele traject leer je hoe je die talenten kunt uitbouwen en inzetten op jóuw manier, met de aangereikte tools, zonder regels van "hoe t zou moeten".

Je kunt bijvoorbeeld ook ervaren hoe je natuurcoaching kunt combineren met een andere 'tak van sport' in de natuur en daar je eigen draai aan geven zodat er een combinatie ontstaat die perfect past bij wie Jij bent en wat je voor ogen hebt. Dat hoeft niet persé sec 'natuurcoach' te zijn. Denk bijvoorbeeld aan yoga en natuur, rouwverwerking en natuur om een paar voorbeelden te noemen.
 

Wat kan ik na afloop met dit Opleidingstraject in de praktijk?

Na afronding van dit individuele Opleidingstraject ben je in staat om als zelfstandig natuurcoach mensen te begeleiden om meer inzicht / duidelijkheid te krijgen in hun coachvraag via het spiegelen aan de natuur en daarin vervolgstappen te zetten

* Je hebt verschillende werkvormen ervaren die je toe kunt passen bij 't coachen in én met de natuur en welke houding als natuurcoach belangrijk is in een coach-contact
* Je hebt geleerd op je intuïtie te vertrouwen en hoe die in te zetten in t coach-proces om op t juiste moment de juiste vraag te stellen of juiste interventie toe te passen
* Je hebt de kracht ervaren van de inzet van creatieve werkvormen in t coachproces
* Je weet je eigen draai te geven aan de manier waarop JIJ met natuurcoaching / natuurspiegeling wilt werken en hebt door je eigen ervaring tijdens t Opleidingstraject én t oefenen met proefklanten zicht op je kwaliteiten en eventuele "valkuilen"