SPIEGELINGintuïtieve en creatieve natuurcoaching

Terug naar inspiratiemail / Archief

Het is inmiddels echt HERFST als je om je heen kijkt. Het bos begint aardig te verkleuren en ik heb al veel mooie paddenstoelen gespot in alle soorten en maten.

Ik houd zelf erg van de geel-oranje natuurtinten in dit jaargetijde en soms zelfs knalrode bladeren die opvlammen tegen de grijze óf blauwe achtergrond van de lucht. Afhankelijk van de weersomstandigheden.
En ook de aardse paddenstoelengeur vind ik persoonlijk genieten en past helemaal bij dit seizoen. Een paddenstoel is in feite de bovengrondse 'bloem' die bij de ondergrondse schimmeldraden hoort, het 'wortelstelsel' van de paddenstoel.
Op de Proeverij van afgelopen vrijdag vond een deelneemster Eekhoorntjes brood, waar ze s'avonds een lekkere maaltijd mee heeft bereid.
 


Paddenstoelen, landgoed Beerschoten De Bilt


Nog twee en een halve maand en dan is ook dit kalenderjaar weer voorbij.
Over 2 weken begroeten we de wintertijd en breekt de 'cocoon' fase weer aan: vroeg de gordijnen dicht, kaarsjes en kachel aan en lekker met je sloffen op de bank.

Liefst met een goed boek wat mij betreft, maar dat zullen wel de Feestdagen worden want vóór die tijd is er nog van alles te doen, zowel voor Spiegeling als anderszins. Ik kijk daar nu al errug naar uit, naar weer eens even lekker niksen en de feestelijke gezelligheid van de decembermaand......

Maar voor die tijd staat er nog een en ander op de rol.
 

Allerzielenwandeling op 2 november


Mijn kortingsaanbod in de vorige Inspiratiemail heeft voor veel deelnemers gezorgd aan de Allerzielenwandeling op zaterdag 2 november van 14.00 tot 17.00 uur in het Bredase Mastbos. Er zijn op dit moment nog 3 plaatsen.

We staan tijdens deze wandeling letterlijk en figuurlijk stil bij dierbaren die ons door de dood zijn ontvallen en gaan ondermeer een mooi (natuur)ritueel houden met elkaar om hen te herdenken en te eren.
Ook is er al wandelend de gelegenheid voor uitwisseling en mooie herinneringen ophalen, waarbij we ons uiteraard laten inspireren door de natuur om ons heen waar leven en dood bij de natuurlijk organische cyclus van het levensweb hoort.

Zo'n wandeling kan helend en troostend voor je zijn als je onlangs een dierbare hebt verloren. Maar het is sowieso fijn, vind ik zelf, om even speciaal bij hen stil te staan die zijn overgegaan en te gedenken wat ze voor je betekenen / betekend hebben.

Kortom, een bijzondere en verbindende wandeling op een bijzondere dag die je niet wilt missen!

Zie voor meer informatie en aanmelding allerzielen-wandeling-in-herinnering-aan-overleden-dierbaren
 


Uitwisselen met elkaar tijdens een Spiegeling wandeling
 

Vrouwen onder elkaar
 

Sorry mannen onder de lezers, het stukje hierna is even alleen bestemd voor vrouwen, maar zoals je op de foto hierboven kunt zien, doen er ook regelmatig mannen mee aan de aktiviteiten van Spiegeling, zoals aan de maandelijkse Proeverij in de Bilt (de volgende is op vrijdag 15 november) en de wandelingen in Brabant.

Reaktie van een mannelijke Proeverij deelnemer afgelopen vrijdag:
 
Ik kijk met dankbaarheid en veel plezier terug op de proeverij. Heb waardevolle inzichten opgedaan en die verdiepen zich meer en meer nu ik me daar meer mee verbind - Geert.

De Creatieve Vrouwen Krachtcirkel in Breda op Zuiderlicht heeft inmiddels twee van de vijf avonden plaats gevonden en het waren héle bijzondere avonden. Niet alleen voor de deelneemsters, maar ook de bijeenkomsten mogen begeleiden is héél speciaal en ontzettend FIJN om te doen!!
 

Een paar reakties van de deelneemsters:
 

* Het was een hele bijzondere avond met een mooi thema en fijne oefeningen. Ik heb er heel veel energie van gekregen.

* Wat een bijzondere avond was het en wat gebeurde er veel; ik ben er nog van onder de indruk.

* Ik heb enorm genoten van deze avond en de warme uitwisseling met elkaar, ik kijk alweer uit naar de volgende keer.

* Dankzij de Vrouwencirkel gaat het goed. Ik heb afgelopen 2 weken een enorme transformatie ondergaan en heb een einde gemaakt aan mijn destructieve relatie.
Ik ben voor mezelf gaan staan en ben meZELF nu aan het terugvinden!


Dit sluit heel mooi aan bij het doel van deze Vrouwencirkel:

"Je ervaart een sfeer van liefdevolle Zusterschap die ook buiten de Cirkelavonden nog doorwerkt en steun geeft in ieders unieke procesgang door het leven" (tekst uit de flyer).
 


Het 'creatieve' van de Creatieve Vrouwen Krachtcirkel


Teken je Zelf als een boom, wat zie je?!


Omdat deze Vrouwencirkel zo'n groot succes is, geef ik hem begin 2020 weer. Niet alleen in Breda maar eveneens in Maartensdijk (bij Utrecht) in de prachtige zolderruimte van mijn partner die zich hier perfect voor leent.

De eerste aanmelding is al binnen!

Ik heb hiertoe besloten omdat een deelneemster aan de Proeverij afgelopen vrijdag in De Bilt te kennen gaf dat ze daar ook heel graag aan mee zou willen doen, maar dat Breda voor haar te ver is.  En voor mij is het zeker geen straf om twee groepen te draaien want ik krijg er zelf ook heel veel positieve energie van, door de bijzondere dingen die er gebeuren en synchroniciteiten die plaats vinden.
 

Dat voelt als MAGIC!!


De combinatie van het werken met steeds verschillende tarotkaarten en een andere creatieve werkvom per avond werkt heel verdiepend op je proces van persoonlijke groei en bewustwording
Het is echt een feestje om daar getuige van te mogen zijn én dat aan te mogen zwengelen door mijn bijdrage ten aanzien van de inhoud van de avond. Daarover verklap ik verder nog niets want dat is per keer een verrassing.

Een van de huidige deelneemsters appte vanochtend als reaktie:

Superleuk dat je volgend jaar weer een Vrouwencirkel gaat starten! Je geeft er zo'n fijne en waardevolle invulling aan. Voor mijn gevoel is hier ook echt behoefte aan bij vrouwen. Ik vind het heel bijzonder dat ik deel uitmaak van deze groep 'Sisters'
 


Vier van de zes vrouwen in de Cirkel van 'Sisters'.....


Voor beide locaties kun je je NU al inschrijven!
Het maximum aantal vrouwen is 6.
Inschrijving gaat op volgorde van aanmelding. 

 

Zie voor praktische informatie en aanmeldingcreatieve-vrouwen-krachtcirkel-Maartensdijk en vrouwen-krachtcirkel-Zuiderlicht-Breda

Zie ook www.zuiderlichtbreda.nl bij CURSUSSEN onder het kopje 'Vrouwencirkel'
Hier vind je de link naar de websitepagina creatieve-vrouwen-krachtcirkel op de Spiegeling site met inhoudelijke informatie.
 

En de mannen dan?


Heb je, als je dit als man leest, het gevoel dat je ook wel aan een Mannencirkel deel zou willen nemen, neem dan contact met me op want dan kan ik je doorverwijzen naar een mannelijke collega, Robert Kranenburg van Touch your nature.

Robert wil graag in Brabant een mannencirkel opstarten. Je kunt natuurlijk ook zelf kijken op zijn site: www.touch-Breda.nl
 

Zover voor NU, in de volgende Inspiratiemail aandacht voor andere zaken.

Ken je mensen in je omgeving die geïnteresseerd zouden zijn in de Allerzielen wandeling op 2 november of in deelname aan een van beide Vrouwencirkels, schroom dan niet dit bericht door te sturen.
Mocht je geen update meer willen ontvangen, dan kun je je afmelden via de link hieronder.

Tot de volgende Inspiratiemail!

Met warme HARTEgroet, Mirjam