SPIEGELINGintuïtieve en creatieve natuurcoaching

31.10.2020 Allerzielen wandeling, in herinnering aan overleden dierbaren

ALLERZIELEN WANDELING

Als iets liefs je verlaat,
blijft nog altijd de Liefde


De data 1 en 2 november staan in het teken van AllerHeiligen en AllerZielen. Op deze dagen staan we even extra stil bij de dierbaren die ons door de dood zijn ontvallen. Dit kunnen familieleden zijn zoals ouders, ooms en tantes, neven en nichten, maar ook partners, collega's, naaste buren, vrienden, kinderen of zelfs geliefde huisdieren die we in ons dagelijks leven moeten missen.

In de visie van SPIEGELING zijn deze dierbaren fysiek wel niet meer in ons midden, maar leven zij in de Geest nog steeds voort en zijn zij vaak op Zielsniveau nog dicht bij ons, in sommige gevallen ook als onze Gids(en).
 


 

Tijdens de Allerzielen wandeling staan we - letterlijk en figuurlijk - stil bij wat degenen die niet meer fysiek bij ons zijn voor ons hebben betekend, hoe we met het gemis (kunnen) omgaan en wat wij van hen hebben mogen leren en ervaren toen zij nog ons in ons midden waren.
Ook is er aandacht voor andersoortige verlieservaringen zoals verlies van werk, relatie, gezondheid of anderszins die eveneens een grote impact op je leven kunnen hebben.

* Wat hebben de overleden mensen (of dieren) die jou dierbaar zijn betekend in jouw leven; hoe hebben ze jou verrijkt waar je dankbaar voor kunt zijn?

* Hoe ga je om met het gemis?

* En hoe kun je NU nog in contact met hen zijn of komen, als je dat zou willen uiteraard (!)

* Wat brengen verlieservaringen in je leven je aan nieuwe inzichten of groeimomenten op je levenspad?


Het is bovendien een bijzonder moment omdat het Keltisch Nieuwjaar begint op 31 oktober: ook tijd om het oude achter je te laten en het nieuwe te verwelkomen. Dit nemen we eveneens mee in de wandeling!
 

Opzet en inhoud van de wandeling

De wandeling is een combinatie van uitwisseling met elkaar, stiltemomenten, maar ook een (afscheids)ritueel  om ALLE verlieservaringen te eren en te danken voor wat ze voor ons betekend hebben en afscheid te nemen van alle ervaringen in het afgelopen jaar.
In onze aandacht nemen we óók de naasten mee die in een (terminaal) ziekteproces zitten en waarvan we weten dat een afscheid nabij is of er op termijn aan zit te komen.

Dit alles met respectvolle en liefdevolle aandacht voor jeZelf en de ander in het "rouwproces" wat de (naderende) dood met zich meebrengt en wat ingrijpende afscheidsituaties met je doen
 

Praktische informatie

Locatie: Mastbos Breda

Dag: zaterdag 31 oktober

Tijd: 13.30 - 16.30 uur

Begeleiding: Mirjam Bossink
 

Kosten: €25 vooraf over te maken

Aantal deelnemers: maximaal 4 ivm de corona maatregelen. Inschrijving gaat op volgorde van aanmelding en ontvangen betaling.
 

Inschrijven
Start: 31.10.2020
Vervolg: zondag 1 november
Start vanaf Huize den Deijl, Marellenweg 8, Breda
13.30 - 16.30
25,00 maximaal 4 deelnemers ivm de verscherpte corona maatregelen


naar boven

Spiegeling