SPIEGELINGintuïtieve en creatieve natuurcoaching

ROUWVERWERKINGS WANDELING

Crisis als kans,
elk einde is een nieuw begin


Speciaal voor mensen die met verlies te maken hebben, organiseert Spiegeling rouwverwerkings-wandelingen.
Je verlieservaring kan gaan om een dierbare die je door de dood hebt verloren, maar ook om echtscheiding, verlies van werk of gezondheid. 
Bij verlies hoort rouw. Loslaten is een verwerkings proces dat tijd kost en waar vaak (heftige) emoties bij komen kijken.
 

De natuur leeft ons voor "dat elk einde altijd een nieuw begin inhoudt"


In een rouwverwerkings-wandeling staan we stil bij het verlies en afscheid in je leven, waarbij we ons laten spiegelen door de cyclus van de natuur: dood, geboorte, groei, bloei, oogst, loslaten, verval en weer een nieuw begin.
Zo gaat het ook in je eigen leven. De cycli in de natuur zijn een jaarlijkse cirkelgang van 'dood naar wedergeboorte'.

Het voorbeeld van dit terugkerende proces in de natuur kan troost en steun bieden in je eigen loslaat- of afscheidsproces en je helpen het verlies een plaats te geven en om door te gaan op je eigen levenspad.
 

Het contact en de uitwisseling met gelijkgestemden werkt daarbij heel troostend en helend!
 


 
Delen van je ervaringen met gelijkgestemden
 

Rouwwandeling 'op maat'


Speciaal voor uitvaartbedrijven biedt SPIEGELING nazorgwandelingen aan, om in de natuur - letterlijk en figuurlijk - stil te staan bij het verlies en afscheid van de overledene en wat dit betekent in je leven als nabestaande.

We staan dan stil bij vragen als:

* Hoe ga je nu verder?
* Wat kom je tegen aan obstakels en emoties en wat heb je hierbij nodig? 
* Hoe kun je steun vinden in je loslaat proces?
* en andere zaken die je bezighouden in het verwerkingsproces...

We kunnen hier 1 op 1 tijdens een wandeling naar kijken, maar nazorgwandelingen kunnen ook in groepsverband worden gehouden. Het voordeel daarvan is dat je ook lotgenoten ontmoet en met elkaar kunt uitwisselen over je eigen ervaring.
SPIEGELING initieert deze wandelingen ook zelf maar kunnen eveneens op aanvraag door particulieren plaatsvinden, in De Bilt of Breda.
 

Op zaterdag 1 november organiseerst SPIEGELING een ALLERZIELEN wandeling in Breda voor een ieder die wil stilstaan bij een overleden dierbare > allerzielen-wandeling-in-herinnering-aan-overleden-dierbaren