SPIEGELINGintuïtieve en creatieve natuurcoaching

Terug naar inspiratiemail / Archief

Afgelopen Hemelvaart weekend was ik jarig en heb ik gevierd dat ik al 57 jaar hier op deze aardbol rondloop door mezelf - net als vorig jaar - te verwennen met een héérlijk massageweekend in Drenthe; opnieuw voor herhaling vatbaar. Voor een massagevervolg kan ik deze zomer terecht in de Ardennen bij Vakantie Anders (zie: www.mazzaze.nl en www.vakantieanders.nl), echt een aanrader!

In mijn familie sta ik bekend als het "Wonderkind". Mijn moeder was 3 jaar lang vergeefs bezig om zwanger te worden.Omdat allerlei behandelingen niet bleken aan te slaan, zijn mijn ouders naar Beauraing gegaan, een bedevaartsoord in België, en 3 maanden later werd ik verwekt. Ik ben ook in een Hemelvaart weekend geboren.
Toen iemand jaren geleden tegen mij zei 'dat ik hier was met een speciale missie', zei mijn vader 'dat heb ik altijd wel geweten'. Op mijn vraag hoe hij daarbij kwam, refereerde hij aan het bovenstaande. Ik begin nu aan mijn 58e levensjaar, maar wat mijn "speciale" opdracht in het leven is...... ??

Wellicht het spiegelen aan de natuur én aan alles om je heen aan mensen en gebeurtenissen die je voortdurend in de spiegel laten kijken > Spiegelen als weg tot bewustwording!
Zo ervaar ik het althans zelf en ook dat ik daar met de jaren steeds méér zicht op begin te krijgen, waardoor mijn 'levenswijsheid' geleidelijk aan toeneemt. Dát vind ik een belangrijk voordeel van ouder worden. En dat je - hopelijk - inderdaad steeds meer zicht krijgt op je levenspad en wat je hier bent komen doen.

  

al spiegelend je levenspad lopen....

Ik zou geen 'jongere' willen zijn in deze digitale maatschappij. Van de week kwam op het journaal het bericht dat maar liefs 40% van de jongeren beneden de 25 jaar kampen met een burnout of depressie en andere psychische klachten, een ongekend hoog percentage op die leeftijd.
Als redenen werd aangegeven dat het na een studie vaak onmogelijk is om aan een baan in je studierichting te komen en dat jongeren lijden onder de toenemende druk van sociale media.

Mede om die reden heb ik nog steeds geen ipad, smartphone of tablet en doe ik (nog) niet mee aan facebook, apps, twitteren en dergelijke. In dat opzicht ben ik net zo behoudend als mijn vader die met vervroegd pensioen ging toen de computer zijn intrede deed. Ik ben veel liever in de natuur dan dat ik achter de computer zit, wat al vaker nodig is dan ik zou willen en dan goed voor me is. Ik denk dat voor veel  jongeren van tegenwoordig geldt dat ze teveel van de natuur vervreemd raken en dus daarmee ook van hun éigen natuur, met alle gevolgen vandien.

Als ik zelf naar buiten ga, heb ik altijd mijn camera bij me om (vaak onverwachte) mooie natuurfoto's te kunnen maken:

  

zomer: de natuur staat geurend en kleurend in bloei!

  

Het blijft spannend wat mijn nieuwe levensjaar zal brengen en waar mijn nieuwe woonplek gaat zijn. Basje de kat voelt niet veel voor verhuizen. Telkens wanneer er kijkers komen, verspert hij met opzet de weg en gaat overal voor liggen zodat er niemand langs kan. De laatst keer stond hij met een hoge rug te blazen en te klauwen hoorde ik van de makelaar, iets wat ík hem nog nooit heb zien doen. Op verzoek van de makelaar zet ik Bas nu even op een aparte kamer zodat hij de mensen ongestoord door het huis kan leiden. 

Over een week is het alweer eind mei, time flies. Nog maar een aantal weken en dan is het alwéér zomervakantie. Het is net of zo'n jaarcyclus alsmaar sneller gaat en de seizoenen zich in versneld tempo opvolgen.
Volgende maand begint bij ons officieel de zomer, astronomisch gezien rond 21 juni. Bij de Kelten begon de zomer echter begin mei met Beltane en werd op 21 juni MIDzomer gevierd. Een periode van aktiviteit en bloei, van vreugde en naar buiten treden.

Dat doet ook mijn collega Yoke de Wilde met haar nieuwe boek 'de Natuur als coach'. Hierin zijn portretten opgenomen van mensen die aan het begin staan van de ontwikkeling van coachen in en met de natuur (én met dieren). Ook van Spiegeling staat er een portret in het boek, als zijnde een van de pioniers op dit gebied. 
Toen ik in 2003 bedacht dat ik wel een praktijk in Natuurcoaching wilde opzetten, vanwege mijn eigen spiegelende ontdekkingen in de natuur, had nog nauwelijks iemand van natuurcoaching gehoord. In de jaren daarna schoten de wandelcoaches als paddestoelen uit de grond . Nu is het inmiddels een heel normaal verschijnsel geworden om met je cliënt de natuur in te gaan en is natuurcoaching een bekend begrip geworden in coachingsland.

Op zondag 14 juni is in Amersfoort de presentatie van Yoke haar boek en verzorgen Sandra en ik tussen 13.30 en 17.30 uur twee rondes van anderhalf uur met verschillende korte presentaties waarin je kunt kennismaken met onze (spiegelende) manier van werken. Het belooft een hele leuke dag te worden! Voor meer informatie zie de flyer in de bijlage of kijk op www.smaragd-coaching.nl. Als je erbij wilt zijn, reageer dan snel want er is nog maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!

Een week later, op zondag 21 juni, houdt Sandra in Zeist (Austerlitz) een Midzomer Stiltewandeling en ik de week daarna op zondag 28 juni in Breda. Dit omdat ik in het weekend van 20/21 juni zelf als deelnemer meedoe aan het Stilteweekend in Cadzand; een initiatief van Zuiderlicht, het spirituele Centrum in Breda waar ik met veel plezier al 4 jaar een middag in de week gastvrouw ben. Zie info in de bijlage of www.zuiderlichtbreda.nl

Op vrijdag 26 juni verzorgt Sandra weer een kennismakingsworkshop natuurcoaching die 4x per jaar plaatsvindt, eens in het kwartaal. De volgende is op zaterdag 5 september, zie /agenda/4-kennismakingsworkshop-natuurcoaching/

 

Ook voor het najaar staan er al verschillende aktiviteiten gepland:

- Herfst Stiltewandeling op zondag 20 september; /agenda/herfst-stiltewandeling-in-breda-en-austerlitz
 

- Training natuurcoaching, start zaterdag 3 oktober t/m 6 maart 2016; /agenda/training-natuurcoaching-voor-mensen-die-met-mensen-werken/
 

- Stiltewandeling op Landelijke Dag van de Stilte, zondag 25 oktober; /agenda/landelijke-dag-van-de-stilte-wandeling-thema-transformatie/
 

- Keltische Jaarcyclus, verdiepende training voor wandel- en natuurcoaches; start zaterdag 7 november t/m .... september 2016; /agenda/keltische-jaarcyclus-verdiepende-training-natuurcoaching/
 

- Verdiepingsdag voor wandel- en natuurcoaches, zaterdag 21 november/agenda/verdiepingsdag-natuurcoaching-voor-wandel-en-natuurcoaches/
 

Voor alle aktiviteiten kun je je nu al aanmelden. Het zou leuk zijn je te ont-moeten.
Ken je mensen die mogelijk geïnteresseerd zijn, stuur deze nieuwsbrief dan door. Mocht je geen informatie (meer) willen ontvangen, dan kun je je afmelden via de link onderaan de pagina.

Met zomerse groet,
Mirjam en Sandra