SPIEGELINGintuïtieve en creatieve natuurcoaching

Terug naar inspiratiemail / Archief

Inmiddels is het alweer 20 december en staan de Kerstdagen van 2023 voor de deur.
En is het ook ruim 2 maanden geleden dat ik mijn vorige Inspiratiemail heb verstuurd.

Ik heb t hier al eerder aangegeven: sinds ik mijn 'to feel' in plaats van 'to do' lijstje volg kan het zomaar zijn dat ik twee keer per maand van me laat horen of één keer in de twee maanden, net zoals het uitkomt. Dit is afhankelijk van mijn eigen spiegelende Inspiratie én de Ruimte die ik voel.
 


Spiegelende (winter)Inspiratie: RUIMTE......

 

Welke takkenbos kom jij tegen?
 

Na een rustige zomer was het een druk en hectisch najaar, met vooral november een volle maand, maar op een positieve manier.

Voor t éérst in een jaar tijd kon ik weer eens een weekje weg met mijn partner, wiens conditie na een heftig jaar gelukkig in stijgende lijn is en heb ik mezelf  een vedic art crea-week in Brabant kaodo gedaan. Ook deed ik dit najaar regelmatig als deelnemer mee aan andere 'voeding voor de Ziel' aktiviteiten.

Daarnaast was ik 5 sessies 'oefenklant' bij een aankomend collega natuurcoach. Héél leuk en leerzaam om natuurcoaching eens van de andere kant mee te maken en me te laten verrassen door de synchroniciteiten die ik zelf aan den lijve mocht ervaren!

Zo kwam ik tijdens bijna iedere sessie een takkenbos tegen die blijkbaar te maken heeft met mijn coach-thema wat ik had ingebracht. Uitnodiging dus om dit eens nader te onderzoeken.
 


Welke takkenbos kom jij tegen op je pad?
 

VRAAG AAN JOU:
 

* Welke 'takkenbos(sen)' kom Jij tegen op je pad?

* Heb je er zicht op wat deze je aan verstrikkingen laat zien?

* Wat is daarvan de spiegelende boodschap?
 

In mijn beleving heeft de takkenbos te maken met verstrikkingen in de voorouderlijn aan de vrouwenkant, thema waar ik dit jaar al vaker mee bezig ben geweest, ook in creatieve sessies. Dit gevoel werd nog eens versterkt door het toepasselijke kaartje dat ik hierbiij trok: 'Wie of wat is er nog verbonden aan deze plek?"

Het proces van ont-wikkel-ing is gaande en het mooie is dat ik daarin nu een bondgenootschap (partners in crime) energie kan ervaren met mijn voormoeders en niet meer het verzet dat er eerst op zat. Dat geeft meer lucht én een aangenaam gevoel van Zachtheid!
 

Proeven aan intuïtieve natuurcoaching
 

Tussen alle drukke eigen bezigheden door heb ik ook nog Spiegeling aktiviteiten verzorgd, waaronder de Proeverij in de Bilt die ik met één deelneemster door heb laten gaan, naar grote tevredenheid van ons allebei:

"De Proeverij Intuïtieve Natuurcoaching van Spiegeling was voor mij een speciale ontdekkingstocht. Ik heb een schat aan nieuwe inzichten en inspiratie opgedaan over mezelf, het proces waarin ik zit en hoe daarin verder te gaan.
Mirjam werkt heel intuïtief, ze weet steeds de juiste vraag op het juiste moment te stellen.
Ik heb het ervaren als één groot kado; een dierbare schat die ik koester en waar ik mee verder ga". Janny, Sittard

 


PROEVERIJ:

Energie voelen in t Beukenlaantje;
Wat is de boodschap van de bomen?

 

Terugblik en vooruitblik
 

Op zondag 10 december was de laatste LICHT-wandeling in Breda met als thema terugblik op 2023 en vooruitblik naar 2024. We stonden letterlijk en figuurlijk stil bij vragen als:
 

* Wat was je mooiste moment in 2023?

* Wat was je moeilijkste moment?

* Wat laat je achter en wat neem je mee als belangrijkste levensles / inzicht / "parels" van afgelopen jaar?

* Wat is je grootste Wens / Verlangen om in 2024 te realiseren?

* En ook altijd belangrijk: wie of wat inspireert jou?
 

Altijd fijn om je op te bezinnen in deze laatste maand van het jaar vind ik zelf en zo bewust de overstap te maken van het oude naar het nieuwe jaar.

Wat daarbij ook heel behulpzaam kan zijn is het YearCompass werkboek met interessante terug- en vooruitblik vragen dat je kunt downloaden via: https://yearcompass.com/nl

 


Wat is jóuw grootste PAREL van 2023?
 

Mijn moeilijkste moment was de mantelzorgperiode met mijn partner de eerste 7 maanden van 2023, die we samen nu kunnen achter laten want het gaat sinds de zomer geluklig langzaam aan steeds beter. We verheugen ons op een voortzetting hiervan in 2024.

Mijn mooiste moment van afgelopen jaar waren er meerdere:

* de waterval aan kaarten met mijn 65e verjaardag die het een onvergetelijke dag maakten

* een aantal onverwachte spontane Zielsontmoetingen: bij de bushalte in eigen straat, op een boekpresentatie en met mijn "crea-coach"

* verschillende nieuwe en bijzondere crea-ervaringen

Daarnaast neem ik meerdere parels mee die vooral te maken hebben met spiegelen, niet alleen aan de natuur. Zoals ik eerder ook aangaf: je kunt je spiegelen aan ALLES wat er in t leven voorbij komt aan ontmoetingen en situaties en eveneens aan creatieve expressievormen!

Ik heb in t afgelopen jaar bijzonder genoten van alle (spiegelende) ontdekkingen en inzichten die ik spontaan via eigen creatief werk heb opgedaan. Ofwel via workshops buiten de deur, of thuis in mijn eigen - dit jaar gerealiseerde - crea-kamer.
Immers: wat je tekent ben je zelf! Dit smaakt naar meer en gaat in 2024 ongetwijfeld een vervolg krijgen.
 


Creatieve ontdekkingstocht met mixed media
 

Mijn grote PASSIE en drijfveer met Spiegeling die ik ook wil uitdragen is:
 

 'SPIEGELEN ALS WEG TOT BEWUSTWORDING!'
 

En dan kom ik bij mijn 3e parel en dat is de online cursus die ik momenteel volg hoe Spiegeling nog beter en zichtbaarder 'op de kaart te zetten', wat komend jaar ook mijn aandachtpunt is op werkgebied. Een fijne cursus met praktische en zinvolle tips.
 

Intentie voor 2024
 

MIJN Intentie voor 2024 voor Spiegeling, is verdieping aanbrengen in mijn aanbod én in het spiegelen.

Concreet
 betekent dit dat ik het eerdere "Intervisie"-aanbod heb opgesplitst in twee delen:

Het eerste is een individueel Opleidingsaanbod voor mensen die zich de basisbeginselen van natuurcoaching eigen willen maken om zelf ook als natuurcoach aan de slag te gaan.
In een traject van 5 sessies kijken we samen 1 op 1 naar wat je hiervoor nodig hebt en ga je tussendoor hiermee ook oefenen met eigen proefcliënten.

Het tweede is een individueel Supervisie-traject voor mensen die al elders een training hebben gevolgd of zelf al als natuurcoach aktief zijn, maar die graag hun ervaring willen verbreden of verdiepen.
In 3 sessies kijken we 'op maat' naar waar je behoefte ligt ten aanzien extra tools in je begeleiding als natuurcoach.

Zie voor meer informatie over beide: supervisie

Voor beide trajecten geldt dat deze of in Breda of in De Bilt plaatsvinden, afhankelijk van waar je woont.
Als je belangstelling hebt kun je je nú al aanmelden: inschrijven of een mail sturen voor nadere informatie: info@spiegeling.net
 


Volg je Innerlijk Licht in 2024!
 

NIEUW!
 

Nieuw is ook dat ik een bloglink heb aangemaakt op de Spiegeling-site en dat ik komend jaar vaker blogs wil gaan schrijven over uiteenlopende spiegelende onderwerpen.

Deze kunnen een vervolg zijn op de Inspiratiemail die ik ook gewoon blijf versturen, maar kunnen er ook los van staan. Ik heb er inmiddels twee geschreven dit najaar, zie: blog
 

Dit zijn MIJN (Spiegeling) toekomstplannen voor 2024
Wat zijn die van jou?

Voel je VRIJ die te delen als je wilt....

 


Dan rest mij nu je hele fijne Kerstdagen te wensen, op wat voor manier je die ook gaat doorbrengen.
Dat het LICHT in je Hart maar mag schijnen in deze donkerste periode van het jaar!

Zou leuk zijn elkaar in t nieuwe jaar life te ont-moeten; je bent van Harte welkom. Zie voor het aanbod: agenda
 

Met warme en verbonden HARTE-groet,

Mirjam
 

Volg ook in 2024 je Harte-Licht
en straal dit uit naar je omgeving!