SPIEGELINGintuïtieve en creatieve natuurcoaching

Terug naar inspiratiemail / Archief

Vandaag een week geleden alweer was het 02-02-2022, opnieuw een bijzonder moment in de tijd volgens astrologen en andere Lichtwerkers. En 20 jaar geleden dat ons Koningspaar in 't huwelijk trad en mét hen vele anderen op de datum toen van 02-02-2002

Het is ook echt voel-en merkbaar vind ik dat dit jaar 2022 allerlei veranderingen en nieuwe ontwikkelingen inluidt, zowel energetisch als maatschappelijk. Zowel persoonlijk als zakelijk.

Verschillende spirituele bronnen halen aan dat het hierbij vooral gaat om de herinnering dat we geestelijke LICHT Wezens zijn in een fysiek lichaam en dat het onze 'taak' is om zoveel mogelijk Licht te verspreiden.

Dat klinkt natuurlijk veelbelovend maar de dagelijkse werkelijkheid laat deze ontwikkeling niet altijd even duidelijk zien. Vaak lijkt juist het tegenovergestelde het geval als je alle berichten volgt of kijkt naar de ups en downs in je eigen leven.

De kunst is echter om 'door het donker heen juist het Licht te blijven zien én te (h)erkennen'.  En dat valt zeer zeker niet altijd mee. Daar weet ik ook alles van.....
 

IMBOLC: in de buik
 

Alles begint echter met Bewustwording en daar nodigt deze tijd je voelbaar toe uit.

De Kelten vierden op 2 februari het lentefeest IMBOLC wat letterlijk 'in de buik' betekent en 'het zwanger zijn van leven' symboliseert: het prille tere leven in de buik dat beschermd en gekoesterd wordt.
Denk aan het beginnend nieuw leven van de lenteperiode en de eerste sneeuwklokjes en crocussen die hun kopjes nu boven de grond uitsteken.
Februari komt van t woord Februa dat 'zuivering' betekent: van oude takken en bladeren, maar óók van oude patronen.
 


Voorbode van de Lente:
de eerste crocussen in eigen tuin (Zundert)


De Lichtwandeling in Breda afgelopen zondag 6 februari ging over het contact met je Innerlijk Kind door bewust contact te maken met wat er in je buik leeft.

Ook al zijn we inmiddels al lang en breed vol-wassen, in ieder van ons huist nog een innerlijk kind met zijn / haar specifieke ervaringen. Zowel fijne als minder fijne. We hebben allemaal een behoeftig én een blij kind in ons wonen.

In je buik zit overigens niet alleen je innerlijk kind, maar ook je gevoel en intuïtie (denk aan de term 'onderbuik gevoel') en eveneens het contact met je man of vrouw zijn.
Wat voor vrouwen evidenter is omdat zij ook letterlijk een kind in hun buik met zich mee kunnen dragen: in de buik bevindt zich bij hen hun vrouwelijkheid (baarmoeder, eierstokken)

Voor veel mensen is de buik een kwetsbaar gebied. Om jezelf als LICHTwezen te kunnen ervaren is het van belang dat je alle delen van én IN jeZelf liefhebt en je daarmee kunt verhouden in zachtheid. Doorgaans hebben we liever alleen contact met het blije kind.
 

Vraag: hoe is jóuw contact met je buik?

 Wat ervaar jij in dit gebied?
 

Tijdens onze regenachtige wandeling werd duidelijk dat je vanuit de verschillende kind-delen ánders naar de wereld kijkt en zaken ánders beleeft.
 


Laat je niet uit het veld slaan door storm en nattigheid,
maar leer te dansen in de regen.....


Spiegel van IMBOLC
 

In mijn vorige bericht deed ik melding van het feit dat ik met een eigen innerlijk proces bezig ben, waarbij het voor MIJ vooral gaat om het contact met de buik sterker te gaan ervaren. Dat was ook mijn intentie voor de nieuwe week.

Ik heb het geweten want er kwam veel oude kindstress omhoog wat ik herken als een oud overlevingsmechanisme. Zoals ineens weer last van 'moeten', perfectionisme en tijdsdruk wat ik in tíjden niet meer heb ervaren. Niet echt fijn, maar wel weer spiegelend.

Aan anderen kan ik dan altijd hele goede en zinvolle adviezen geven hoe hiermee om te gaan, maar voor jezelf blijkt dat dan toch wel iets lastiger. Het hele fijne is dat ik dit dan weer kan delen in mijn dagelijkse Tekengroepje.

Waarin ik overigens ook deel wat ik aan fijne ervaringen beleef en waar het kind in mij heel enthousiast van wordt.
Eén van de tekeningen die ik heb gemaakt is het knuffelcontact wat ik afgelopen week had met een hond in het asiel waar ik sinds begin november vrijwilliger ben. En daar word ik SUPER BLIJ van !! En de desbetreffende hond eveneens.
 


Mijn (kinder) tekening:
Knuffelen van buik tot buik....

 

Vraag aan jou: wáár wordt jouw innerlijk kind blij van?
Voel je uitgenodigd je ervaringen te delen!
 


Spiegeling aktiviteiten komende tijd

Groepsaktiviteiten
 

Wat mij ook veel energie geeft, is het nieuwe initiatief van de maandelijkse Lichtwandelingen in Breda en De Bilt. Tot de zomer staat een aantal data gepland, zie agenda

Het minimum aantal deelnemers dat ik hanteer om de wandeling door te laten gaan is 4 en het maximum is in principe 8. Voor februari en maart staan de volgende data op de agenda:

* zondag 27 februari Lichtwandeling in De Bilt van 10.00 tot 13.00; er zijn nog 4 plaatsen

* zondag 20 maart Lichtwandeling in De Bilt, van 10.00 tot 13.00; er zijn nog 3 plaatsen

* zaterdag(!) 26 maart Lichtwandeling in Breda, van 11.00 tot 14.00; er zijn nog 4 plaatsen

Voor deelname aan de wandelingen geldt een korting als je een tweede persoon meeneemt die nog niet eerder bij Spiegeling is geweest, zie agenda voor meer informatie: agenda
 

1 op 1 mogelijkheden
 

Zit je ergens mee in de knoop en heb je er behoefte aan dat er iemand met je meekijkt, op persoonlijk danwel zakelijk vlak, dan kun je ook een individuele afspraak maken. Zie individuele-natuurcoaching
 

 
Laat je ont-knopen door een spiegelende sessie in de natuur

 

Vanuit Spiegeling is een 1 op 1 natuurcoachings sessie af te spreken in De Bilt of in Breda. Je laat je dan intuïtief en creatief spiegelen door wat de natuur je aanreikt. De vraag waar je graag meer duidelijkheid over wilt, kan van alles zijn.

Soms is één sessie al verhelderend maar vaak is een kort traject van een aantal keer meer aan te raden. Dan geldt een trajectkorting, zie individuele-natuurcoaching

Voor de intervisiesessies waar je een 1 op 1 opleidingstraject 'op maat' ontvangt, bestaat het basistraject uit 3 afspraken, eventueel te verlengen naar behoefte. Zie voor meer informatie: intervisie

Ken je mensen in je omgeving voor wie deze aktiviteiten ook zinvol zouden kunnen zijn, voel je VRIJ dit bericht door te sturen. Hoe meer (gelijkgestemde) Zielen hoe meer vreugd!

In de bijlage vind je als toegift nog een mooie en toepasselijke Imbolc tekst over een zaadje.....
 

Ik ont-moet je graag op een van genoemde data
als er iets bij zit wat je aanspreekt.
 


Met onstuimige lentegroet, Mirjam
 


NB. Het volwassen deel in mij geniet errug
van het dagelijkse kopje ochtendkoffie :-)