SPIEGELINGintuïtieve en creatieve natuurcoaching

Terug naar inspiratiemail / Archief

Omdat ik van verschillende kanten heb vernomen dat dit Spiegelingbericht niet is aangekomen, daarom nu een nieuwe poging. Mocht je het wel hebben ontvangen, dan krijg je het nu een 2de keer.

Op 1 juli verstuurde ik mijn laatste nieuwsbrief, aan het begin van mijn zomerreces.
Inmiddels is het alweer september en staat er een nieuw Spiegeling seizoen voor de deur. Twee maanden zomerreces lijkt lang, maar het is voorbij gevlógen.

Ik heb deze zomer vooral heel veel gelezen, iets waar ik in mijn dagelijkse werkzame leven niet zo makkelijk aan toekom. Vol enthousiasme heb ik me mee laten slepen met de romantische avonturen in de boekenserie van de (geadopteerde) Zeven Zussen, die op zoek gaan naar hun roots, en heb 6 van de 7 boeken uit. 
 


Helaas is de auteur Lucinda Reily onlangs op 55 jarige leeftijd aan kanker overleden maar zal haar zoon het laatste deel 8 voor zijn rekening nemen, dat in 2023 wordt verwacht.
Dat vergt nog enig geduld dus om zolang te moeten wachten tot de ultieme ontknoping.....
 

Stevig geworteld als een boom
 

Ik heb ondanks de natte zomer toch regelmatig gewandeld en me laten spiegelen door de stevige worteling van zoveel prachtige bomen om me heen.
Bomen intrigeren mij; het zijn Levende Wezens waar je telepathisch contact mee kunt maken. Ze laten je zien én ook aan den lijve voelen, hoe belangrijk het is om goed geworteld te zijn.

Vooral voor de hooggevoeligen onder ons die snel overprikkeld zijn en daardoor makkelijk uit hun gronding raken, is het extra belangrijk om goed in jezelf geworteld te zijn.
Dagelijkse meditatie kan je daarbij helpen, maar vooral ook het in de natuur zijn, met je voeten stevig op de aarde, heeft een voelbaar grondend effect.
 

Stevig gegrond
 

Mij helpt het vaak als ik even tegen een stevige boom aan ga staan om me te laven aan diens energie, die ik dan langs mijn ruggengraat naar mijn voetzolen voel stromen. Dit helpt ook heel goed om uit je hoofd te komen en in je lijf te zakken.
Je hoeft hiervoor niet persé naar het bos, ook de boom in je voor- of achtertuin leent zich hier goed voor. Het is wel fijn om de boom vooraf om toestemming te vragen en na afloop te bedanken voor het contact.

In het boek van Peter Wohlleben 'het geheime leven van de bomen' kun je lezen dat bomen eveneens gevoel en bewustzijn hebben en dat ze elkaar bijvoorbeeld helpen bij ziekte en ouderdom.
Bomen zijn onderling met elkaar verbonden via het wood wide web, een soort van "bomen wifi" waardoor ze middels hun wortelstelsel met elkaar communiceren. Naar aanleiding van zijn boek is nu ook de film 'The hidden life of trees' te zien.
 

Wood wide web: bomenwifi
 

Bomen: geluid, boodschappen, contact
 

Wist je trouwens dat bomen ook geluid maken, wat kan worden opgevangen en vertaald in muziek?! Bomen en planten maken hun eigen geluid en hebben een eigen ritme, wat wij niet kunnen verstaan.

Kunstenaar Bert Barten ontwikkelde apparatuur om de stem van bomen te laten horen.
Die vertaalt hij naar prachtige muziek, die de één rust brengt en de ander juist energie geeft, zie www.talkingtrees.com
Om de bomen te bedanken voor hun stem worden er wereldwijd 5 miljoen bomen geplant.
Als je wilt kun je daaraan een bijdrage geven middels een donatie van €10. Zie de website voor meer informatie.

Toelichting Bert Barten:

De eerste 33.400 bomen zijn net aangeplant in Maarheeze, in natuurgebied De Pan.
We werken met een aantal organisaties samen die voor ons bomen planten en ons kunnen garanderen dat ze ook minimaal 150 jaar blijven staan.
Er worden 4 klimaatbestendige bossen aangeplant; we zijn van plan om bij ieder bos een concert te geven. Voor de toekomst zijn er ook nog plannen om vrouwen in Afrika te gaan helpen die de woestijn aan het vergroenen zijn. 

Dat bomen ook prachtige spiegels zijn, moge duidelijk worden uit onderstaande fototekst:
 


Spiegelende bomen - boodschap 


Ook in de bijlage bij dit bericht 'Advies van een boom', vind je een mooie spiegelende tekst over datgene wat wij van hen kunnen leren.

Mijn intervisieklant uit België ontleent veel steun aan de boodschappen van zijn speciale "Boomvriend" waar hij dagelijks even langs gaat en mee communiceert.

Toon Hermans: "Bomen zijn net als mensen; ze wachten tot je weer eens langs komt".

De eerste keer dat ik zelf contact met een boom had, kreeg ik een zin binnen die ik zelf nooit bedacht zou hebben. Een andere keer ervaar ik het als een 'soort diarree' in mijn hoofd, een hele snelle woordenbrij die spontaan opkomt, maar ik krijg ook wel eens een beeld of een bepaald gevoel.

Andere bomen zijn weer niet van die uitwisselaars en houden zich stil in 't contact.
Net als bij mensen en met dieren is communicatie met bomen heel divers. Iedereen kan het, als je je maar openstelt én in alle rust en aandacht afstemt op je "gesprekspartner".
 

Persoonlijk intervisietraject
 

Communicatie met de natuur is ook één van de onderwerpen dat in het 1 op 1 intervisietraject natuurcoaching van Spiegeling aan de orde komt; een traject dat mensen volgen die zelf graag wat met natuurcoaching willen doen.

Het bevat thema's uit de voormalige Opleiding Intuitieve Natuurcoaching maar dan in een individueel traject op maat.
Het basistraject 
beslaat 3 sessies, uit te breiden tot meer al naar gelang de behoefte.

Ik vind het heel vervullend om delen van de opleiding - aangepast aan de persoon - aan te kunnen reiken. Iedere keer weer ben ik aangenaam verrast door de bijzondere synchroniciteiten die ik van nabij meemaak en die zowel mij als 'de klant' kippenvel momenten bezorgen.

In het afgelopen jaar vanaf oktober 2020, mocht ik 6x maandelijks op pad met Jurgen, een intervisieklant uit België die zijn voormalige baan als ICT'er graag wil verruilen voor die van natuurcoach.
Voor hem voelt contact met de natuur als 'thuiskomen'. Zie voor zijn ervaring in het traject: intervisie.
 

Start van de sessie: 
jeZelf tekenen als een boom

 

Deze zomer ben ik met Leentje uit Limburg het bos in geweest. Zij appte mij een hele mooie en uitgebreide reaktie, waaruit ik het volgende citaat heb overgenomen:

Ik hen me tijdens de intervisie heel erg gedragen gevoeld door de natuur en ook door jou, Mirjam. ik voelde me wérkelijk gezien en gehoord en op waarde geschat. Je hebt de gave om als professional toch heel persoonlijk te zijn. Warm, zorgvuldig en met een schat aan informatie.
Ik weet nog niet precies wat ik wil maar voel de rust en het vertrouwen, dat wanneer ik luister naar de adviezen van de natuur, het dan vanzelf helder wordt welke kant ik op ga.

Dit intervisietraject is het beste cadeau dat ik mezelf in járen heb gegeven en kan ik een ieder aanbevelen op elk willekeurig moment in je leven. Dit voegt werkelijk iets toe!

 

Ik verheug me op het komende intervisietraject met Maartje uit Tilburg vanaf half september en ben nu al benieuwd naar alle 'wonderen' die we gaan ervaren!
 

Overige aktiviteiten Spiegeling dit najaar
 

Voor de overige aktiviteiten van Spiegeling dit najaar verwijs ik je graag naar de agendapagina op de website: agenda

Sommige aktiviteiten zijn al VOL maar voor de Proeverij op vrijdag 17 september in De Bilt en de Herfstwandeling op zondag 26 september in Breda zijn nog een paar plaatsen, zie agenda  Mocht je belangstelling hebben, dan kun je je aanmelden via de link inschrijven

De Creatieve Vrouwen Krachtcirkel in Breda is VOL met eerdere deelneemsters, vanwege corona doorgeschoven naar dit najaar.

De Vrouwencirkel in Maartensdijk die gepland stond voor dit najaar, zal plaats vinden in het voorjaar van 2022.

Voor individuele coaching of een intervisietraject op maat, in Bilthoven of Breda kun je altijd contact opnemen. Graag loop ik een stukje met je mee op je pad.
 

Welk kleurrijk levenspad beloop jij?
 

Ken je anderen in je omgeving voor wie dit bericht interessant kan zijn, voel je vrij het door te sturen. Wil je geen Inspiratiemail (meer) ontvangen, dan kun je je uitschrijven via de link hieronder.
 

Voor NU wens ik je een kleurrijke start van de herfstperiode en heerlijk genieten van de Indian Summer temperaturen deze week!!
 

Graag tot later. Met zonnige herfst HARTE-groet,

Mirjam