SPIEGELINGintuïtieve en creatieve natuurcoaching

Terug naar inspiratiemail / Archief

Vandaag precies een week geleden kwamen mijn partner en ik terug van een onverwacht heerlijke "wintersport" sfeer week in een zuiver wit en besneeuwd Zeeuws landschap.
Dik genieten van een dagelijks lekker fel winterzonnetje knalblauwe luchten,  winterse zonsondergangen en gezonde vrieskou-temperaturen van -4, maar met een gevoelswaarde van -15.
 


Winter in Zeeland, week 8-12 februari
 

En dan nu één week later, zijn de voorspellingen voor dit weekend en de komende week van lente-achtige waarden tot maar liefst +19 in Limburg en kun je bijna je korte broek uit de kast halen! Het kan verkeren.......

Het volgende gedichtje van Kahlil Gibran sluit hier heel mooi bij aan:

"In het hart van iedere winter, ligt een tere lente besloten
en achter de sluier van iedere nacht, wacht een glimlachende dageraad."

 


 Eerste tere crocusjes als start van de lente, 15 februari
 

Spiegelende vraag: 

Hoe ga jij om met plotselinge ommekeer situaties en wisselingen in je leven?
 

Zoals veel landgenoten heb ik ook ik de onverwachte winter met sneeuw- en ijspret als een verruimende verademing ervaren binnen alle beperkende en benauwende lockdown en corona-maatregelen. Waarbij het me dan wel weer meteen opvalt dat de codes rood, geel en oranje je om de oren slaan. Dit land lijkt bij elke 'poep en scheet die dwars zit' vanuit paniekreakties en dramacodes te reageren......

Het was héérlijk om eens even in een heel andere werkelijkheid te vertoeven en je niet continu met coronacijfers bezig te houden. Hoewel het voor de vogels niet overal even prettig was dat de wereld ineens met zo'n dikke witte poederlaag bedekt was.

Wij hebben nog een vuurgoudhaantje weten te redden, dat zich bijna te pletter had gevlogen tegen het voorraam. Het beestje lag bibberend van de kou te shaken op de grond. Nadat hij wel 15 minuten lang op de rand van een kartonnen doos heeft gezeten om bij te komen, was hij daarna weer opgeknapt en vliegwaardig......
 


Het geredde vuurgoudhaantje
 

Zet eens een zonnige (ski)bril op om naar de wereld te kijken.....


Je hebt echter geen winterlandschap of ski-bril nodig om op een ándere manier naar de wereld om je heen te kijken en naar hetgeen je aan onverwachte (wisselende) zaken meemaakt in je leven. Ik las vorige week een heel mooi citaat in een blog die ik ontving, afkomstig van ene Johan Witteveen:

"Gebeurtenissen die pijnlijk en onaangenaam zijn, kunnen toch hun zin hebben.
We kunnen niet altijd doorgronden wat de zin van de gebeurtenis is, het weten dát het zin heeft is genoeg.”


In de aflevering van de Verwondering op zondag 14 maart was er dit keer een interview met Hans Korteweg van het ITIP, over het dementieproces van zijn vrouw Hanneke, die in het verleden (net als haar man) zinvolle boeken heeft geschreven op het gebied van persoonlijke groei- en ontwikkeling.

Ook hij zegt daarin:

"Alles wat er in het leven gebeurt, is een Liefdesgebeurtenis. Liefde is niet alleen rose of lichtblauw. Liefde kan ook hard en snijdend zijn, maar brengt altijd teweeg wat er 'moet' zijn".


Dit lijkt erg op het CRISIS ALS KANS motto van Spiegellng!
 

Winterse schaatspret 1 week geleden


Ook Eva Edith Eger, Hongaarse Auschwitz overlevende, bekijkt de wereld vanuit dit gezichtspunt en behandelt op deze manier als traumapsycholoog haar cliënten.
De prachtige en inspirerende voorbeeldverhalen van haar cliënten kun je lezen in haar tweede boek 'Het Geschenk' (eerste boek 'de Keuze').

Zelf zit ik momenteel in een wat lastige persoonlijke situatie waar ik niet goed uit kom en ben ik ook op zoek naar de juiste kijk op zaken. De spiegelende boodschap bij een ander zien, blijkt toch vaak een stuk gemakkelijker dan je eigen blinde vlek te ontwaren.

Maar als 'voordeel' van dit 'nadeel' ervaar ik dat ik weer tot nieuwe inzichten en ontdekkingen kom en zaken nader ga onderzoeken, wat ik niet zou doen als ik die noodzaak niet ervaarde.
Waar ik bij uit ga komen weet ik op dit moment nog niet, maar als alles een Liefdesgebeurtenis is, geeft dat mij het Vertrouwen dat iedere uitkomst okay is!
 


Wat spiegelen uiterlijke omstandigheden jou
over je binnenwereld?

 

Het bijzondere van de maand februari


Februari komt van de term 'februa' dat zuivering betekent. Deze maand kenmerkt zich jaarlijks door een paar speciale gebeurtenissen.

Op 2 februari wordt door velen het Keltische Imbolc (= in de buik) gevierd, wat bij de Kelten het begin van de Lente aankondigde.

Op 14 februari wordt Valentijnsdag gevierd, een dag om je geliefde(n) te verblijden met een Valentijnsverrassing om hen even extra in t LIcht te zetten. Maar OOK een moment om eens bewust te staan bij de Liefde voor jeZelf en hoe het daarmee gesteld is.
Hoe zorg je goed voor jezelf, voor voldoende rust en ontspanning, leuke en energie gevende aktiviteiten of ontmoetingen?
 

In hoeverre laat JIJ aan jeZelf merken
dat je jezelf waardeert en er blij mee bent?


Na iedere winter wordt het altijd weer lente!
 

En ieder jaar begint ook ergens in februari op de woensdag na Carnaval, 40 dagen voorafgaand aan Pasen de Vastentijd. Een mooi moment om je eens af te vragen waarin je zou kunnen minderen de komende 40 dagen.

Dit kan variëren van het besluit om koffie en alcohol eens even te laten staan, tot minder social media contact, of het minderen of nalaten van andere overvloedige gewoontes en patronen.Of juist méér Stilte inlassen en te kiezen voor Rust en Ontspanning.

En wat dacht je bijvoorbeeld van bewust (!) de controle loslaten en je moeitelozer met de stroom van het leven mee laten gaan?
Of je minder afhankelijk opstellen van mensen en situaties buiten je en meer op je eigen Kracht te vertrouwen?

reflectieve VASTEN vraag:


Wat is voor jou op dit moment aan de orde
om te minderen in je leven?
 

Aktiviteiten Spiegeling


Vanwege de verlengde lockdown zijn groepsaktiviteiten nog altijd niet mogelijk maar geniet ik van de 1 op 1 natuurcoachings sessies, waarbij ik iedere keer weer hele mooie dingen zie gebeuren. Een kado om daar getuige van te mogen zijn!
Een van de mensen met wie ik onlangs het bos in ben geweest schreef als reaktie het volgende:

De sessie met Mirjam was een erg goede ervaring. Door de oefeningen die ze tijdens de sessie gaf, kwam ik eigenlijk vrij snel (weer) in contact met mezelf. Ze wist verbindende opmerkingen te maken en vragen te stellen die bij mij een open verbinding mogelijk maakten. Eigenlijk op een bijna speelse manier,  door de combinatie van tekenen, kaarten, visualisatie en natuuroefeningen. Aan het eind van de sessie en ook naderhand voelde ik me gesterkt en kon met veel meer vertrouwen de kwestie die ik inbracht,  tegemoet treden. - Nienke, de Bilt -

Zie: individuele-natuurcoaching

Ook de intervisie sessies met mijn Belgische klant zijn telkens weer een feestje en zorgen keer op keer voor een 1+1=3 ervaring! Geweldig om zijn ommezwaai vanuit de ICT naar natuurcoaching van nabij mee te maken én daarin iets te mogen en kunnen betekenen.

Zie: intervisie

Voor beide kun je telefonisch of per mail een afspraak maken, mocht je ook behoefte hebben aan iemand die met je meekijkt naar datgene wat je bezighoudt, om op een ongedwongen en speelse manier middels natuurspiegeling tot belangrijke inzichten en antwoorden te komen!
 


Een Hek als metafoor: wat laat je achter je
en wat verwelkom je aan de andere kant ?

 

De 2-wekelijkse bijeenkomsten van de Creatieve Vrouwen Krachtcirkel(s) moet ik helaas na iedere persconferentie weer een maand doorschuiven. Nog geen idee wat de mogelijkheden vanaf 2 maart zullen zijn.
 

Tot zover de update van dit moment. Ken je anderen die blij zouden zijn met een individuele natuurcoachings sessie of intervisie afspraak, voel je vrij dit bericht door te sturen. Mocht je geen Inspiratiemail (meer) willen ontvangen, dan kun je je afmelden via de link hieronder.
 

Voor NU wens ik je een heel fijn weekend. Geniet van de ontluikende Lente om je heen!


Met verwachtingsvolle Harte-groet, Mirjam