SPIEGELINGintuïtieve en creatieve natuurcoaching

Terug naar inspiratiemail / Archief

Op mijn vorige Paas nieuwsbrief met het gedicht 'Luisteren' heb ik heel veel positieve reakties ontvangen, ook van een groot aantal mensen die er zeer door geraakt bleken te zijn en naar aanleiding daarvan hun persoonlijke verhaal met mij deelden. Dát heeft mij weer zeer geraakt.
Dank jullie wel daarvoor en ook voor het vertrouwen! Fijn ook te horen dat ik mensen wat mee kan geven aan steun en inspiratie door mijn eigen (leer)ervaringen in mijn nieuwsbrieven te delen.
"Toevallig" kwam ik in een oude Happinez een gedeelte van het origineel van dit gedicht tegen, zie scan in de bijlage. Wellicht mooi om door te sturen....

Dit gedicht raakte mij zeer in de afgelopen periode, toen ik van een vriendin te horen kreeg dat zij moeite had met mijn 'spirituele zoektocht' en het gevoel had dat zij er dan steeds voor mij moest zijn. In het gedicht wordt heel duidelijk verwoord 'dat je er alleen maar hoeft te ZIJN door te luisteren, maar dat je niets hoeft op te lossen voor de ander.
Een andere vriendin liet weten dat ze dit advies meteen in de praktijk kon brengen in haar eigen contacten na lezing van de nieuwsbrief, mooi!
En als "toegift" stuurde iemand mij ook weer een mooi gedicht over 'Kracht', zie de 2de bijlage bij deze nieuwsbrief.

In weer een andere Happinez (ik struin ze tegenwoordig af op afbeeldingen en teksten voor collages) kwam ik de term 'spirituele ontdekkingsreiziger' tegen in een artikel over "de psychologie van het ontdekken".
Niets mis mee om zo'n ontdekkingsreiziger te zijn, integendeel. In mijn beleving is dát ook waar het in 't leven om draait: om jezelf te ónt-dekken en te ónt-wikkelen > om alle deksels en wikkels die je gescheiden houden van je Ware Natuur te ónt-sluieren, op de manier die 't beste bij jóu past!

Dit is ook iedere keer weer de bijzondere kracht van natuurcoaching. Niet voor niets is het motto van Spiegeling "in de Ziel van de Natuur, vind je de Natuur van je Ziel'.... Een uitspraak die door een vriendin van een ex-cursiste die onlangs op 55-jarige leeftijd heel plotseling is overleden, op haar uitvaart is voorgelezen.


In de ziel van de Natuur, vind je de natuur van je Ziel

Mijn persoonlijke zoektocht door het leven brengt mij in contact met bijzondere plaatsen en mensen die ik anders niet ont-moet zou hebben en die mijn levenservaring verdiepen en verrijken. Rijkdom die ik vervolgens weer door kan geven aan anderen, o.a. via Spiegeling en mijn nieuwsbrieven.
Zoals mijn ervaring met de workshop 'opstellingen met paarden' afgelopen weekend met als thema 'keuzes en dilemma's'. Het is ongelooflijk wat de paarden laten zien door de opstelling die ze zelf spontaan innemen. Indrukwekkend was de ervaring dat een van de paarden uit zichzelf moeiteloos de versperring weghaalde die was neergelegd, nadat de vragenstelster had aangegeven dat ze "het" los wilde laten....!

Het zijn spannende tijden. Het huis in Bavel staat sinds eind januari in de verkoop en heeft behoorlijk veel belangstelling. Afgelopen week zijn dezelfde kijkers voor de 3e keer langs geweest en we wachten met spanning af of ze nog met een bod gaan komen. Ook a.s. vrijdag is er weer een nieuwe kijkersafspraak gepland.

In navolging van een groepsgenote op de Tiki, heb ik een afscheidsbrief geschreven aan t huis hier in Bavel én aan mijn eigen huis in Bilthoven, dit ondermeer om energetisch ruimte te maken zodat er een nieuwe woonplek hier in de omgeving op mijn pad kan komen: een LICHT en RUIM betaalbaar (huur)huis op de begane grond in een groene en rustige buurt!
Dit "wenshuis" heb ik verbeeld in een grote collage met ook weer afbeeldingen uit oude exemplaren van de Happinez, dat is tegenwoordig echt mijn inspirerende lijfblad!


collage van mijn 'Wens' huis: licht,ruim, in 't groen....

Nu er geen bekenden meer in mijn huis logeren heb ik de ruimte om vaker naar Bilthoven te gaan en daar een paar dagen achter elkaar te verblijven, om nog eens extra van huis en omgeving te kunnen genieten én om zaken verder uit te zoeken en op te ruimen. Het is een loslaatproces in stapjes: iedere nieuwe opruimronde kan er weer méér weg.
De makelaarsassistente zei laatst: "verhuizen is een (emotioneel) loslaat-proces en geen kwestie van de ene verzameling stenen inruilen voor de andere". Je laat een deel van je leven én van je levensverhaal achter en dat doe jet niet "zomaar". Dat is ook precies zoals ik het zelf ervaar.

Het gaat in deze fase ook om de balans tussen het mannelijke (regelen, handelen, controleren) en het vrouwelijke (ontvangen, overgave, met de stroom meegaan) én om Vertrouwen dat het júiste op het júiste moment op je pad komt.
Over het samengaan van de mannelijke en vrouwelijke energie in de/je natuur gaat de komende Beltane Stiltewandeling van zondag 3 mei in Breda en Zeist. Thema: wat wil je tot bloei laten komen zodat het zijn vruchten af kan werpen en wat heb je daarvoor nodig aan mannelijke danwel vrouwelijke energie, of een combinatie daarvan. Zie voor meer informatie over de inhoud van deze wandeling, locaties en aanmelding de website Stiltewandeling over Beltane

  
vruchtbaarheid in de natuur

Inmiddels hebben er al 2 bijeenkomsten van de Training Natuurcoaching in Zeist plaatsgevonden die collega Sandra Ramaekers sinds begin maart namens Spiegeling geeft. Het is wederom een groep enthousiaste en gemotiveerde mensen die zelf al veel ervaring met coaching hebben. Ook zij zijn telkens aangenaam verrast én geraakt door wat de natuur spontaan aan bijzondere spiegels laat zien!

Op zondag 14 juni is in Amersfoort de presentatie van Yoke de Wilde haar nieuwe boek "Natuur als coach', met daarin informatie over de verschillende natuurcoachings mogelijkheden in Nederland. In het boek is ook een portret van Spiegeling opgenomen. Sandra en ik zullen die dag 'acte de presence' geven.

Sandra verzorgt op zaterdag 27 juni ook weer een kennismakingsworkshop, zie /agenda/4-kennismakingsworkshop-natuurcoaching/ voor diegenen die willen ervaren wat het coachen in en met de natuur inhoudt. Het is tevens een mooie gelegenheid om te ervaren of de training (Intuïtieve) Natuurcoaching van Spiegeling iets voor je zou zijn. De eerstvolgende training begint op zaterdag 3 oktober 2015 en loopt door t/m zaterdag 5 maart 2016.

  
laat je spiegelen door de natuur

Op zaterdag 7 november gaat de Keltische Jaarcyclus van start die 7 bijeenkomsten beslaat (ongeveer 1x in de 6 weken) t/m eind september 2016. Deze verdiepende training is bestemd voor mensen die al natuur- of wandelcoach zijn en die graag hun kennis en ervaring met natuurcoaching verder willen verbreden en uitdiepen, ondermeer door gebruik te maken van de spiegelende Keltische jaarthema's.
In deze training zullen ook weer creatieve werkvormen worden ingezet ter verankering van je natuurervaringen. Je kunt je nu al opgeven, er zijn reeds 2 aanmeldingen.

Tot zover een actueel overzicht van de komende aktiviteiten vanuit Spiegeling.
Voel je vrij om deze nieuwsbrief door te sturen aan mensen die mogelijk geïnteresseerd zijn, als je geen bericht (meer) wilt ontvangen kun je je afmelden via de link onderaan deze nieuwsbrief.

Een zonnige hartegroet, mede namens Sandra.
Tot 'spiegelens', Mirjam