SPIEGELINGintuïtieve en creatieve natuurcoaching

Terug naar inspiratiemail / Archief

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand......

Alwéér een nieuw kalenderjaar ligt blanco voor ons, klaar om betreden te worden. Spiegeling begint aan haar 9de (!) bestaansjaar, waarin weer veel te spiegelen valt. Niet alleen aan de natuur, maar óók en zéker aan de mensen en gebeurtenissen om je heen.
Wát raakt jou in reakties van anderen en wáárom? Wat doen de omstandigheden buiten je met je binnenste en wat hebben ze je te zeggen?
Er is een gezegde 'zo binnen, zo buiten', én andersom. Ik las ooit in een van de vele spirituele boeken de vraag "Wil je weten hoe het met je gaat, kijk dan eens in wat voor omstandigheden en omgeving je je bevindt; wat maak je mee en wat zegt dat over jouzelf?

Op de Tiki zei een docente in de vorige bijeenkomst tegen een studiegenote die aangaf dat ze zich niet helemaal veilig voelde in de groep "Hoe kun jij zélf veiligheid creëren?". Ik vond het nogal een confronterende vraag, want ook ík merk bij mezelf dat ik me niet altijd veilig voel binnen een grote groep. Maar met deze vraag kun je het niet meer buiten jezelf neerleggen, dan heb je zelf de verantwoordelijkheid!

  

spiegelend Breda, de Singel

Afgelopen zondag hadden we weer een Stiltewandeling in het Bredase Mastbos en stonden we ondermeer stil bij hoe WIJ zélf een bijdrage kunnen leveren aan de Wereldvrede?! Niet door  ons bang te laten maken en de aandacht te richten op alle gewelddadige gebeurtenissen van de laatste tijd, niet door ons daardoor te laten 'terroriseren', maar júist door Vrede te versterken in én buiten jezelf.
Wat kun je op kleine schaal doen om Vrede te bevorderen? Vaak begint dit bij 'Liefde voor en acceptatie van jeZelf, mededogen naar jeZelf én naar anderen, Liefde en Zachtheid verspreiden....
Kortom: ons niet in 'slachtofferschap en angst' laten meetrekken, maar zélf de teugels en de regie van je leven in eigen hand nemen cq houden. Het klinkt mooi maar het valt vaak om den drommel niet mee, ervaar ik eerlijkheidshalve bij mezelf als de heftigheid zo dichbij komt.

Hoe doe jij dit met alles wat er aan verontrustende berichten en gebeurtenissen (ver weg of dichtbij) tot je komt? Wat voor reaktie(s) roept dat bij jóu op en wát spiegelt dat van jouzelf?

Persoonlijk zit ik in een spannende fase van grote veranderingen. Het ouderlijk huis, waar ik komende maand inmiddels al 4! jaar verblijf, gaat op korte termijn in de verkoop en ik heb nog geen uitzicht op woonruimte hier in de omgeving. Het besef dat het afscheid van pa en ma dan wel heel definitief is, vloog me laatst ook ineens nogal aan. En ook Basje de kat voelt er weinig voor om te verkassen na ruim 14 jaar hier zijn vaste basis te hebben; ik merk aan hem dat hij zijn échte en eerste baasje mist.

 

  

huis in Bavel en Basje op de oprit

Het overlijden van pa in november (26 januari zou hij 91 zijn geworden!) heeft voor mij gevoelsmatig ook een ommekeer teweeg gebracht: ik kán en wíl alléén nog maar doen wat bij mijn (harts)gevoel past!
Alles wat 'MOET' lukt me nauwelijks meer. Mijn motivatie om zoveel mogelijk vanuit mijn gevoel en mijn HART te leven, is sinds pa zijn overgang heel sterk geworden en dat betekent dat ik voor nieuwe vragen kom te staan: hoe wil ik nu verder met mijn leven, met Spiegeling, met wonen, werken, mijn eigen (spirituele) ontwikkeling etc. etc. Open vragen met een open einde, komend jaar mag daar meer duidelijkheid over gaan ontstaan.

Welke vragen leven er bij jou? Waar zou jij in dit nieuwe jaar 2015 graag meer duidelijkheid over willen krijgen?

Ga de natuur in en stel je vraag aan een boom, plant, dier, het water, de wind, Moeder Aarde of wie of wat jou maar wil spiegelen.....!
 

Voor de komende tijd staan de volgende spiegelende aktiviteiten van Spiegeling op de rol:
 

Zondag 25 januari; Wandeling Stilte en Rouw door Mirjam in het Bredase Mastbos; we wandelen in stilte en laten ons spiegelen door de natuur waarin 'elk afscheid/einde altijd weer een nieuw begin betekent', om hier troost en kracht uit te halen, zie /agenda/stiltewandeling-rouw-en-de-stilte-van-de-natuur/

Zondag 8 februari, Stiltewandelin 'de spiegel van Imbolc' door Mirjam in Breda en door Sandra in Austerlitz, zie /agenda/stiltewandeling-imbolc-het-naderen-van-de-lente/ De overige data tot de zomer van de Stiltewandelingen rondom de Keltische jaarmomenten zijn 22 maart, 3 mei en 21 juni. Informatie daarover komt tegen die tijd op de site te staan.

Zaterdag 24 januari en woensdag 11 februari Kennismakings workshop Natuurcoaching door Sandra in Austerlitz voor iedereen die eens wil ervaren hoe je mensen kunt coachen in én met de natuur, zie /agenda/kennismakingsworkshop-natuurcoaching/ 

Zaterdag 7 maart, Start Training Natuurcoaching voor mensen die met mensen werken in Zeist en graag willen leren hoe je natuurcoaching in je begeleiding kunt toepassen, zie /agenda/training-natuurcoaching-voor-mensen-die-met-mensen-werken/

Afgelopen week bestond Spiritueel Centrum Zuiderlicht in Breda 10 jaar. Ik ben hier al 3 en een half jaar met veel plezier gastvrouw op de woensdagmiddag. In het kader van dit lustrum heb ik zondag 18 januari een Stiltewandeling aangeboden met als thema '(je) spiritualiteit in de natuur' en zoals vaker werd na afloop met verrassing geconstateerd door mensen die elkaar daarvóór niet kenden, dat ze zoveel Verbinding ervaarden!
STILTE VERBINDT was dan ook niet voor niets het motto van de Landelijke Stiltedag in oktober van 2014. Zuiderlicht biedt op 21 en 22 februari de 2de stilteretraite in Cadzand aan, zie ook /www.zuiderlichtbreda.nl

Met stille en spiegelende groet,
Mirjam (mede namens Sandra)

Als je mensen kent die je blij kunt maken met deze nieuwsbrief, stuur het dan door. Mocht je geen informatie (meer) willen ontvangen, dan kun je je afmelden via onderstaande link.