SPIEGELINGintuïtieve en creatieve natuurcoaching

Terug naar inspiratiemail / Archief

Komend weekend is het Pasen. Dit is het feest van de Opstanding: Jesus die opstaat uit de dood, zoals Feniks uit de as verrijst. In de natuur is elk afsterven tegelijkertijd ook een nieuwe geboorte; ieder einde is automatisch altijd het begin van iets nieuws. Aan de levenscyclus van de natuur zie je dat alles continu in beweging en verandering is: niets blijft zoals het is. 
Pasen is het einde van de Kruistocht en het lijden van Jesus in de laatste dagen van zijn leven. Zijn Opstanding biedt nieuwe hoop aan hen die in verdriet achterbleven.

Zo kun je ook naar je eigen leven kijken. Welke "Kruistocht" heb jij afgelegd? Hoeveel 'stervens' en 'nieuwe geboortes' heb jij in je leven, symbolisch gezien, al meegemaakt? 
De titel van mijn eindscriptie voor de Opleiding Tuintherapie was 'crisis als kans' en dat ervaar ik steeds sterker. Het zijn júist de zogenaamde crisissen die belangrijke nieuwe kansen bieden en mogelijkheid tot transformatie. Vanuit deze ervaring, zowel privé als qua werk, heb ik anderen ook echt wat te bieden op hún 'Kruisweg'/ procesgang door het leven en daar word ik heel BLIJ van. Het voelt als een diepe zielsvervulling!
Volgende maand word ik 56 (7x8) en de voorspelde betere helft van mijn leven is zich merkbaar aan het ontwikkelen in dit 2014 jaar....

Met hernieuwd enthousiasme ben ik dit jaar weer aktief voor Spiegeling en ik geniet zelf ook heel erg van de cursus natuurcoaching die Sandra en ik samen geven. De Wijsheid van de Natuur heeft zóveel te bieden en verrast ons én onze cursisten iedere keer weer. Vooral contact én communicatie met de natuur zelf brengt verdiepende ervaringen. Een cursiste verwoordde afgelopen weekend ook mijn eigen beleving: "Ik ontmoet God niet in de kerk, maar in de natuur" en dat geeft een gevoel van respect en nederigheid.

  

inspirerende structuren in de natuur

Eigen scholing en verdieping

Door communicatie met de natuur gaat er een wéreld voor je open! Ik verheug me dan ook zeer op het 2-daagse seminar van Michael Roads "Metaphysic Insights to our relationship with Animals and Nature" dat ik op 24 en 25 april in Elspeet ga volgen, zie www.michaelroads.nl 

Afgelopen weekend was de jaarlijkse open dag van de Kleine Tiki, School voor kunstzinnig dynamisch coachen in Breda (www.dekleinetiki.nl). Een vriendin had mij getipt en ik ging zomaar eens een kijkje nemen. Ik werd meteen zó enthousiast dat ik me spontaan en geheel ongepland heb aangemeld voor het opleidingsjaar 'dans, drama en creatie' dat in september begint. Niet alleen de natuur spiegelt je diepe binnenste, ook het werken met kunstzinnige middelen is een spiegel van de Ziel en van beide word ik heel erg blij!

Ik merkte de afgelopen periode dat ik zelf behoefte heb aan nieuwe voeding en inspiratie en zie, het komt als vanzelf op mijn pad. Als je je maar openstelt en je hartsgevoel volgt, dat raad ik iedereen aan. Anno 2014 is dát ook de leidraad voor een vervuld leven....

  

"boomkunst"

Aktiviteiten Spiegeling

De cursus natuurcoaching in Zeist is in maart vvoor het 8e jaar van start gegaan en we hebben - zoals ieder jaar -  weer een héle fijne groep met hele enthousiaste en gemotiveerde cursisten; een genot om mee te werken!

De verdiepingsdag 'Creatieve werkvormen in de natuur' op 5 april was een groot succes en voor herhaling vatbaar. Het bracht ons als docenten ook een aangename verdieping. We stonden onder meer stil bij de diverse structuren in de natuur die je overal in terugvindt en waar je je aan kunt spiegelen en door kunt laten inspireren. Sindsdien kan ik niet meer stoppen met structuurfoto's maken, de natuur is echt één en al kunst.

In een eerdere nieuwsbrief heb ik vermeld dat collega Yoke de Wilde bezig is een informatief boek te schrijven over 'Natuurcoaching in Nederland', waarin onder meer ook een portret van Spiegeling wordt opgenomen.
Achterin het boek kun je als natuur- of wandelcoach tegen betaling van €100 met een vermelding worden opgenomen. Een aantal cursisten van Spiegeling komt ook in dit overzicht te staan. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Yoke zelf: www.smaragd-coaching.nl. Het boek verschijnt in het voorjaar van 2015.

  

wat spiegelt dit?

Op zondag 4 mei vindt er in het Mastbos van Breda van 10.00 tot 13.00 uur weer een Stiltewandeling plaats die in het teken staat van het Keltische Natuurfeest Beltane dat gaat over 'bevruchting en bloei'. Via de spiegel van de natuur zullen we, letterlijk en figuurlijk, stilstaan bij het samengaan van het mannelijke en het vrouwelijke in jezelf wat je nodig hebt om echt tot bloei te kunnen komen. Zie voor meer informatie stiltewandeling Beltane

Van vrijdag 2 t/m zondag 11 mei wordt er op initiatief van leden van Netwerk 'de Ontmoeting' van de Copacabana, in de Stadsgalerij van Breda een Bewust Breda week georganiseerd met verschillende aktiviteiten op het gebied van bewustzijn, persoonlijke groei en ontwikkeling. Spiegeling verzorgt een creatieve natuurworkshop m.b.t. het thema Beltane en een stiltemeditatie.
Ook sta ik zaterdag 3 mei op de Bewust Leven Beurs in de Stadsgalerij met nadere informatie over Spiegeling en natuurcoaching. Zie voor meer info ook weer de agendapagina en voor het volledige programma www.bewustbreda.eu

Kortom, een variatie aan spiegelende aktiviteiten waaraan je je komende tijd kunt laven!

Als je wilt mag je deze nieuwsbrief doorsturen aan mogelijk geïnteresseerden. Als je geen informatie meer wilt ontvangen kun je je uitschrijven via de link hieronder.
Wie weet tot ont-moetens. In ieder geval wens ik je graag een heel fijn Paasweekend en een 'vruchtbare opstanding' komende tijd. Ik ga lekker Pasen vieren bij Vakantie Anders op hun nieuwe locatie in de Ardennen www.vakantieanders.nl

Met enthousisaste en geïnspireerde Paasgroet,
Mirjam