SPIEGELINGintuïtieve en creatieve natuurcoaching

SPIEGELWANDELING

In de ziel van de natuur,
vind je de natuur van je ziel


Onze voorouders hielden regelmatig met zichzelf een "spiegelwandeling" als ze op zoek waren naar een oplossing voor persoonlijke uitdagingen of problemen.
Ze zagen de spiegels van de natuur als 'tekenen en een reaktie van Groot Mysterie',  waarbij elke levensvorm een boodschapper kan zijn: een boom, plant, dier, bloem, struik of ander natuurwezen.
 

Ook met jezelf kun je zo'n SPIEGELwandeling houden!


Je neemt een vraag in gedachten die je bezig houdt en gaat de natuur in. Door in stilte en met aandacht in een rustig tempo te lopen, zak je dieper in jezelf en in je lijf. Daardoor kom je vanzelf meer in je gevoel en zodoende meer in verbinding met je eigen natuur én met de natuur om je heen.

Let op zaken die je opvallen in de natuur: dingen die je ziet, hoort, voelt of anderszins gewaar wordt en ervaar wat dit met je doet. Welke ervaring krijg je hierbij of gedachten, herinneringen, associaties, emoties en wáár in je lijf VOEL je dit?

Je hoeft niets speciaals te doen, alleen jezelf open te stellen voor wat er spontaan of "toevallig" op je pad komt en je gewaar te worden van wat je hierbij voelt en wat voor betekenis dit voor je heeft op dit moment.

Laat je verrassen en ga niet aktief op zoek naar een antwoord of teken, je hoeft het alleen maar te ont-vangen! Het ontstaat vanzelf als je de controle loslaat en geen speciale verwachtingen hebt.
 

Ervaring Astrid: 
De natuur biedt je een spiegel van datgene waar je op dát moment mee bezig bent in je leven. Door het contact met de natuur word je daar bewust van.
De natuur reikt je altijd antwoorden aan ten aanzien van zaken waar je je in je eigen levensproces bevindt en laat je zien hoe je anders naar dingen kunt kijken, als je daar voor openstaat.

 

Voorbeeld:

Ik merkte bv bij de oefening van "neem je eigen pad, over de heuvel of er langs", dat mijn voeten vanzelf rechtsom liepen: in de richting van de toekomst waar ik nu op gericht ben. Ik was nieuwsgierig naar wat er om de hoek te zien was: nieuwsgierigheid naar de toekomst.
Halverwege ontdekte ik de rhodondendron waarbij in mij op kwam dat ik ook mag genieten van de weg er naar toe. In het bomenlaantje voelde ik dat het pad een beetje omhoog liep. Dit spiegelt voor mij dat mijn pad som ook wat zwaarder en omhoog loopt, maar daarna weer makkelijker en naar beneden. Soms met boomwortels/ hobbels en dan weer een recht pad.
De heuvel met kronkelpad staat voor de energie die ik krijg van wandelend in de natuur zijn, maar symboliseert óók het kronkelpad naar mijn bestemming. En eveneens het als een berg opzien tegen alle administratie.
Het engelenkaartje 'avontuur' dat ik had getrokken, past precies bij waar ik nu sta: onderweg, op avontuur!

Majorie