SPIEGELINGintuïtieve en creatieve natuurcoaching

Terug naar inspiratiemail / Archief

De Feestdagen zijn achter de rug en het 'gewone' leven gaat weer van start. Sandra en ik wensen je namens Spiegeling een inspirerend, gezond en vooral een heel natuur-RIJK 2014 toe met vele mooie ervaringen in de natuur om je heen én in je eigen Natuur.
2014 biedt een nieuwe mogelijkheid 'om steeds meer te worden wie je van Nature bent'. Ik heb zelf sterk het gevoel dat dit een lichter jaar gaat worden op allerlei gebied en dat we ook ieder persoonlijk én gezamenlijk ons steeds meer naar het LICHT bewegen!

Terwijl ik dit schrijf is het maandag 6 januari, het feest van Driekoningen.
Driekoningen sluit de reeks van de 'Twaalf Heilige Nachten' tussen Kerst en 6 januari af. Op deze dag gedenken we het bezoek van de drie Koningen aan het kind in de kribbe die het speciale gaven kwamen schenken in de vorm van wierook, goud en mirre. 

Als je deze dag symbolisch als spiegel wilt aanmerken, zou je kunnen kijken welke "gaven" je voor jezelf mee wilt nemen dit nieuwe jaar in als "helpers" op je pad voor de komende 365 dagen (bron: Berthe van Soest, Noorderlicht). Je kunt bijvoorbeeld denken aan '(zelf)liefde, mededogen, innerlijke vrede of praktischer: loslaten wat je dit jaar niet meer nodig hebt zowel letterlijk als figuurlijk, vaker naar buiten gaan, sporten e.d.

Met Driekoningen sluiten we de Kersttijd af en begint het dagelijkse leven, met de uitnodiging om er een waardevol jaar van te maken voor jezelf én voor de mensen in je omgeving!

winterspiegeling

Aktiviteiten Spiegeling

Graag zetten we, ter reminder, nog even de aktiviteiten van Spiegeling in de komende periode op een rijtje:

* aanstaande zaterdag 11 januari is in Austerlitz van 10.00 tot 14.00 uur de Kennismakingsworkshop natuurcoaching, bedoeld voor mensen die eens kennis willen maken met het coachen in de natuur en/of die belangstelling hebben in deelname aan de cursus natuurcoaching dit voorjaar.

* op zondag 2 februari organiseert Spiegeling van 10.00 tot 13.00 uur in het Mastbos van Breda een Stiltewandeling rond het thema Imbolc, het Keltische Jaarfeest dat bij ons Christenen Maria Lichtmis heet. 's Middags krijgt het thema van de wandeling een vervolg en wordt aansluitend van 14.00 tot 15.30 uur door Berthe van Soest van het Noorderlicht een Maria Lichtmis ritueel aangeboden in de Lutherse kerk in Breda. Zie voor meer info http://www.noorderlichtbreda.nl/maria-lichtmis-ritueel-van-de-prille-lente

* op zaterdag 8 februari begint in Zeist voor het 8e jaar de Cursus Natuurcoaching voor Professionals, bedoeld voor iedereen die ervaring heeft in het werken met mensen en die daar graag de spiegelwerking van de natuur bij wil leren betrekken. Het gaat om 6 cursusdagen van 10.00 tot 17.00 uur. De cursus wordt afgesloten met een certificaat.

* op zaterdag 8 maart bieden Sandra Ramaekers en Ingrid van Dijk van 10.00 tot 17.00 uur een speciale Lentedag aan, met als thema "Wat wil er in jou ontluiken". Ook daarbij wordt de spiegel van de natuur ingezet.

* op zaterdag 29 maart is er een verdiepingsdag 'Creatieve werkvormen in de Natuur', ook van 10.00 tot 17.00 uur in Zeist. Deze dag is bestemd voor mensen die al ervaring hebben met natuur- of wandelcoaching en die graag kennis willen maken met diverse creatieve werkvormen die je buiten in de natuur kunt inzetten bij cliënten, om hun ervaring tijdens een natuurcoachingssessie te laten verankeren.

Informatie

We ont-moeten je graag op een van de genoemde aktiviteiten. Voor meer informatie over het aanbod zie de agendapagina van website www.spiegeling.net

Notabene

Boven aan deze nieuwsbrief staat een persoonlijke aanhef. Ik heb echter niet van iedereen de voornaam in mijn bestand. Als je graag bij name genoemd wilt worden, stuur dan even een mailtje waarin je je voor-en achternaam allebei laat weten, dan pas ik je gegevens aan. Met dank!

Namens Spiegeling nogmaals een heel fijn jaar gewenst!
Mirjam en Sandra