SPIEGELINGintuïtieve en creatieve natuurcoaching

Terug naar inspiratiemail / Archief

Het is alweer even geleden dat ik van me liet horen. De vorige Spiegeling INSPIRATIE-mail is van 22 april. Inmiddels ben ik vorige maand mijn 66e levensjaar in gegaan.
Deze bijzondere mijlpaal van 2x6 heb ik uitbundig gevierd met een groots feest op 1 juni met 22 dierbare gasten.

Ik had een ieder gevraagd om één bloem mee te nemen met een kaartje eraan waarom ze juist déze bloem bij mij vinden passen. Het resultaat was een prachtig kleurrijk boeket (én lieve boodschappen) waar ik maar liefs 2! weken enórm van heb kunnen genieten.
 


Nagenieten van één grote kleurrijke bloemen-ontvangst!
 

Een kleurrijk nieuw jaar


Een ander tastbaar kado is de collage die iedereen ter plekke voor me heeft gemaakt met wensen voor mijn 66e levensjaar. Daardoor kreeg dit mijlpaal-feest ook een gezellig creatief tintje om een kleurrijk nieuw levensjaar mee in te luiden.

Leuk om te vertellen dat de helft van het aantal gasten bestond uit vrienden die ik via Spiegeling heb leren kennen in de loop der jaren, mensen die eerder ooit "klant" waren.
Ik voel me heel RIJK én DANKBAAR dat ik zoveel lieve en bijzondere mensen om me heen heb. Dit geldt zeker óók voor de mensen die 1 juni verhinderd waren om erbij te zijn....Creatief  met elkaar mijn 66 levensjaren vieren.....
 

LEEF!
(alsof het je laatste dag is....)

 

Ik geniet nog steeds na van deze bijzondere dag, van alle ontvangen kaartjes en collages met lieve boodschappen én van de leuke foto's en filmpjes. Een blijvend mooie herinnering aan de viering van een bijzondere leeftijd!
Ondertussen gaat het leven met alles erop en eraan gewoon door en heb ik weer 't nodige meegemaakt afgelopen periode. Never a dull moment.....

Wellicht kom ik hier later nog eens spiegelend op terug, maar met de zomervakantie voor de deur vind ik dat nu niet het juiste moment: tijd voor vreugde en ontspanning!
 

De zomerperiode als brug
 

Ik weet niet hoe het voor jou is, maar ik beleef de zomerperiode elk jaar weer als een brug tussen de eerste en tweede helft van het jaar, tussen voor- en na-jaar. Vreemde uitdrukking eigenlijk als je er goed over nadenkt, voor- en na- jaar: voor en na wát.....?!

De zomer deelt het jaar in 2-en door de vakantietijd waarin we VRIJ zijn van ons dagelijkse werk en beslommeringen, we lekker thuis blijven om te doen waar je zin in hebt, of juist ervoor kiezen om je vleugels uit te slaan en op ontdekkingsreis te gaan naar andere oorden, of anderszins nieuwe impulsen en ervaringen op te doen.

Ik heb het hier ooit al eens eerder genoemd: vakantie komt van het woord vacüum dat leegte betekent: even een 'lege tijd' qua verplichtingen en automatische gewoontes waardoor we kunnen óntladen en ópladen.
 

Zomer: de tijd van BLOEI


De zomer is eveneens de periode van groei en bloei en van kleur. Het is ook de tijd van zonnebloemen en klaprozen en felle hortensias in je tuin.
Het laat je zien hoe kleurrijk het leven kan zijn en dat geldt niet alleen voor de natuur om je heen maar ook voor je eigen leven én natuur!

Het kan ook een mooie bezinningstijd zijn om eens even stil te staan bij waar je afgelopen half jaar mee bezig bent geweest en of je dit de komende maanden wilt voortzetten of dat het 'time is for a change'.....
Wellicht wil je op een hele andere manier je leven gaan inkleuren en andere keuzes maken of beslissingen nemen dan dat je in de afgelopen maanden hebt gedaan?

De zomer is immers óók de tijd van rijping (wellicht van inzichten) wat in het najaar tot het plukken van vruchten kan leiden.
Zoals deze pruimenboom in mijn tuin in Zundert laat zien die nog niet eerder zoveel pruimen droeg. Of ik er straks zelf ook van ga smullen hangt ervan af of de vogels wat voor me achter zullen laten.
 


De belofte van overvloedig rijpende vruchten!
 

Kleurrijke spiegel van de zomer
 

Wat mijn leven het afgelopen half jaar heeft gekleurd is het vooral bezig zijn met creativiteit en verschillende creatieve aktiviteiten / werkvormen. Ik heb een aantal hele leuke crea-workshops gevolgd als deelnemer (acrylgieten, vedic art, kleurenspiegeling, om er een paar te noemen). Plus heb zelf ook een paar crea-workshops gegeven vanuit Spiegeling en daar wil ik na de zomer allebei mee verder gaan.

Ik heb vorige week een hele leuke kleurendag gevolgd in een strandtent aan zee, tussen kleurrijke mensen met een kleurrijk programma. Daar word ik heel BLIJ van en dan ga ik enthousiast en geïnspireerd weer huiswaarts.

Daar hoorde ik dat iedere maand een eigen specifieke kleur heeft en dat je je daar mee kunt verbinden gedurende die maand.
Bijzonder, maar het verbaast me niet omdat ik al sinds mijn kindertijd de dagen van de week een eigen kleur geef, wat ik laatst ook tegenkwam in een tijdschrift. Weliswaar met andere kleuren dan die ik zelf aan de dagen toeken, maar het was wel leuk om te ervaren dat dit dus blijkbaar niet vreemd is of een kinderlijke impuls.....
 De kleur van Zomer aan Zee
 

Spiegelende zomervragen aan jóu:
 

* Hoe kijk Jij terug op het afgelopen half jaar? Wat zijn jouw kleurrijk(st)e ervaringen geweest?

* Ben je tevreden of zou je zaken ánders willen in de 2e helft van het jaar: andere keuzes maken of andere dingen doen?

* HOE ben jij van plan je leven in te gaan kleuren als de zomer(vakantie) voorbij is; wat ga je dan doen of júist niet meer doen?
 

Wellicht vragen om eens over na te denken als je aan het strand ligt of in het zwembad dobbert, door de bergen wandelt of ontspannen thuis op de bank mag hangen van jezelf.

Enne, vraag je óók eens af welke kleur jou momenteel het meeste aanspreekt of welke juist niet? Daar zit interessante spiegelende informatie in verscholen!
 

Voel je uitgenodigd hierover iets te delen als je wilt.
Ik kijk graag met je mee.....

 

Hoe kleurrijk is jóuw levenslijn?
 

Als je deze zomer toch aan het terugblikken gaat, is het wellicht ook interessant om eens terug te kijken op je leven tot nu toe in fases van 7 jaar en elke periode een kleur te geven die daar gevoelsmatig bij past.

Dit heb ik vorige week zelf gedaan op mijn kleurenuitje aan zee door een levenslijn te tekenen in kleurenfases. Dit was heel leuk én inzichtgevend om te doen.
Spontaan werd duidelijk wat feitelijk ook klopt en mij ooit door een helderziende is voorspeld: dat de 2e helft van mijn leven een stuk aangenamer zou worden dan de eerste helft!
 


Mijn levenslijn tot 66 in kleur....
 

Dat ik een laatbloeier was wist ik al wel, maar het is bijzonder om dat dan intuïtief in kleur aangegeven terug te zien.

En ook dat de TOP-periode ligt tussen mijn 50e en 60e. De tijd dat ik in Brabant aan het mantelzorgen was voor beide ouders die los van elkaar in het verpleeghuis verbleven en ik met mijn toenmalige Berner Sennen hond Saar, bij rode kater Basje van mijn vader inwoonde.
De dementie van mijn vader zorgde voor een innig en verbonden contact tussen ons wat met terugwerkende kracht heel helend was en ik niet had willen missen!!

Heel leuk om op deze manier terug te kijken in plaats van bijvoorbeeld alleen maar schrijvend. Je kunt er natuurlijk óók een combinatie van maken als je wilt.
Wie weet een leuke aktiviteit op een lange zomeravond. Nóg wel, want vorige week was de langste dag van het jaar en we gaan nu weer op weg naar de kortste dag en "donkere" jaarhelft.

Het leven blijft een uitdaging en afwisseling van eb en vloed, licht en donker, vreugde en pijn, zoals ieder van ons ongetwijfeld uit eigen ondervinding ook weet. Niets mis mee zolang je er in mee kunt bewegen en je niet verzet tegen 'dat wat is'.....
 

Dit lijkt me een mooie zomerwens

om deze Inspiratiemail mee af te sluiten

en wens ik je van HARTE toe!

 

Met zomerse Passie-groet en tot later,

Mirjam
 

Volg het zomerse vuur van PASSIE in jeZelf...