SPIEGELINGintuïtieve en creatieve natuurcoaching

Terug naar inspiratiemail / Archief

Vandaag is het de 22e (22-04-2024), ook weer zo'n mooie datum. Mijn vorige schrijfsel is van 2 april en tot mijn verrassing kreeg ik afgelopen week een mailtje van een trouwe lezeres die mij vroeg wanneer er weer een Inspiratiemail uit ging komen:
 

Hoi Lieve Mirjam,

Heb je weer snel een mooie nieuwsbrief paraat?

Want ....ik snak naar je positieve, inspirerende, vaak parallelle woorden. Ik haal die ook wel uit 'mezelf', want er gebeuren ook fascinerende life changing zaken, maar ja daarvoor moet je (ik) dan wel vaak eerst diep. Up-down-up-down. En met die regen erbij. Nou je begrijpt wel wat ik bedoel....


 

Reis van de ZIEL
Het leven is één Groot Proces van BEWUSTWORDING...


Bijzonder om dit bericht te mogen ontvangen, dat iemand uitkijkt naar wat ik aan bespiegelingen hier graag wil delen. Maar eveneens omdat het proces wat ze beschrijft ook voor mij heel herkenbaar is!

Ook ik heb, net als iedereen, te maken met soms diepgaande pocessen die niet altijd even prettig of makkelijk zijn. En ook IK heb dan baat bij ondersteuning van buitenaf om bij een diepere laag te kunnen komen.
En zo zijn we er in t leven om elkaar weer verder te helpen op ons pad naar Heling en Bewustwording; hoe mooi is dat?!
 


Spiegelen als weg naar Bewustwording


Ik ben net terug van mijn tweede vedic art crea-week in Brabant. De eerste was in november en was al uitermate boeiend. Maar deel 2 ging duidelijk een stap verder en werd voor ons deelnemers méér nog dan de 1e keer een persoonlijk en innerlijk proces en dan aan de hand van hetgeen waar je creatief mee bezig bent. Best ook confronterend.....

Als variatie op de uitspraak vroeger op school als je ruzie had met een klasgenootje die dan riep 'he, he, wat je zegt, dat ben je zelf', zou ik willen zeggen 'Wat je schildert ben je ZELF!

Het mooie van vedic art is dat het niet gaat om technieken, juist niet, maar om creëren vanuit je Ziel, vanuit het Stiltepunt in JeZelf.
De uitnodiging is om dáár steeds weer naar terug te gaan en vanut die Stilteplek in aktie te komen. Geïnspireerd door de 17 vedische principes die als 'Voeding voor de Ziel' alleen via mondelinge overlevering worden overgedragen.

Het is ook écht een REIS VAN DE ZIEL die ik je van harte kan aanbevelen als Bewust-Wording via creativiteit jou ook aanspreekt. De vedische principes gelden overigens niet alleen voor creatieve verwerking maar zijn toepasbaar in t hele leven.
De begeleiding vanuit Kleurinzicht daarbij heb ik - wederom - als een verrijking én verdieping hierbij ervaren (www.kleurinzicht.nl), aanrader!
 


Creatieve vedic art reis van de Ziel,
van Innerlijk kind naar Wijze UIL....

 

Geraaktheid van de Ziel
 

Na mijn vorige bericht ontving ik ook deze mooie reaktie:

Dankjewel lieve Mirjam, voor jouw bezielende nieuwsbrieven. Altijd weer een Bron van inspiratie en synchroniciteit voor mij. Want we zijn op onze eigen manier bezig met de ervaringen die op ons Ziele-pad komen. 
 

En zo is het maar net!

Ik kan ook alleen maar schrijven vanuit mijn eigen Zielservaringen. En mijn intentie is inderdaad om jou als lezer hiermee - al spiegelend - te mogen / kunnen inspireren.

Wat mijzelf momenteel bezighoudt is een onverwachte reaktie in een dierbaar Hartscontact vlak voordat ik op crea-retraite ging die ik als afwijzing heb ervaren op spontaan goede bedoelingen van mijn kant, wat me in mijn Ziel heeft geraakt.

Het triggert Oude Pijn van 'ten onrechte be/veroordeeld en onbegrepen worden'.
Voor mij een thema dat met de Moederwond te maken heeft en dat veel Hartzeer veroorzaakt, wat ik fysiek ook letterlijk voel.
Ik respecteer de beleving van de ander en tegelijkertijd wil ik dat dan ook héel graag andersom ervaren.

Het bijzondere is dat mijn in 2011 overleden Moeder zich tegenwoordig laat voelen in de energie en haar boodschap een paar dagen geleden was "Je bent goed zoals je bent, alleen kon ik dat niet altijd zien". Een rake bevestiging die me positief verrastte; ook de Ziel van een Overledene ontwikkelt zich door.....
 


Naar binnen schouwen,
Creatie vanuit t Stille Midden


Wat doe JIJ als je in je Ziel wordt geraakt?
 

Wat mij in deze - voor mij pijnlijke - situatie helpt, is om UIT het 'verhaal én de bijbehorende emotie' te stappen en contact te maken met mijn pas geschilderde Zachte Ziels-energie. Dan verdwijnt de pijn en is er Rust en Innerlijke Vrede voelbaar.

Dit klinkt weliswaar eenvoudig maar de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik hier ook Hulp bij nodig heb, want zelf kom ik daar toch moeilijk bij op die diepere laag als het effect van de afwijzingstrigger zo heftig is.
De gróte kunst is om de reaktie van de ander niet persoonlijk te nemen, maar daar als waarnemer naar te kijken, wat voor boodschap er in zit waar je iets mee kunt.

Daarom onderzoek ik wat me zo raakt in deze situatie en wát de reaktie van de ánder MIJ daarmee spiegelt: bijvoorbeeld waar Ik mijzelf veroordeel / afwijs en waar óf hoe Ik uit verbinding met mijzelf ga en t contact met mijn Ziel verbreek. Pijnlijk.....
Immers, ik herhaal het maar weer eens en wellicht tot vervelens toe: zo binnen, zo buiten en andersom!

Iets van de ander raakt je alleen omdat je het óf zelf ook (onbewust) doet en daar een blinde vlek op hebt die de ander je heel mooi laat zien.
Of omdat je datgene wat je van de ander stoort ook bij jezelf veroordeelt (je "schaduw" die je liever niet ziet).
Óf omdat je er zelf juist méér van zou mogen toepassen, waar de ander je (onbewust) toe uitnodigt.
En sowieso altijd omdat het 'oude pijn' aktiviteert die nog niet is opgelost.

Persoonlijke triggers zijn KANSEN om te groeien als je daar voor open staat. Dit geldt natuurlijk eveneens voor de ander maar daar kan hij / zij alleen zelf naar kijken.
 


AU = OUD
 

Een goede vriendin deelde dat zij eveneens door de reaktie van een ander pijnlijk in een oud Kindstuk was geraakt en dat het dan wel heel mooi klinkt om 'de pijn liefdevol te omarmen en ermee te ZIJN, maar dat de praktijk toch vaak weerbarstiger is om het voor jezelf een plek te kunnen geven.

Ik hanteer voor mijzelf bij mijn geraaktheden het motto AU = OUD en dan wéét ik dat ik op dát nivo ben geraakt door de huidige situatie. Het "voordeel" is dat het een UITNODIGING is tot verdieping van je Bewustzijn en tot Heling van oude kwetsures: Crisis als Kans!

Dit soort ervaringen zijn leerzame spiegels op je Ont-wikkel-ings-pad.

Als je daarbij focust op t LICHT in jezelf én de ander, wordt je ervaring vanzelf ook lichter heb ik aan den lijve gemerkt. Het vraagt om 'a shift in perception' en je niet identiferen met de pijnlaag van je Persoonlijkheid.
Vanuit je Zielsenergie voelt het heel anders en is er eigenlijk géén "verhaal" én dus géén "probleem" meer. Ik merk bij mezelf dat ik dit dan ook makkelijk weer kwijt kan raken, maar ik weet inmiddels ook uit ervaring dat ik hier weer naar terug kan bewegen.
 

Wat is Jóuw ervaring hiermee?
 

Voel je VRIJ dat te delen als je wilt!

 


Laat je niet ontmoedigen door innerlijke processen;
blijf KLEUR aanbrengen in je leven!

 

En de reis gaat door...
 

Dit keer geen overzicht van komende groepsaktiviteiten want die zijn er even niet.
De encaustic workshop van gisteren met 4 enthousiaste deelneemsters heb ik helaas vanwege een fikse griep moeten cancellen en schuift door naar een ander moment.

Het lijkt erop dat mijn 66e verjaardag (16 mei) een soort van Transformatie-leeftijd inhoudt. Ik ben druk 'in proces' zoals je wellicht in deze mail kunt lezen en ben heel benieuwd naar waar het me gaat brengen en waar ik bij uit ga komen.
Het voelt alsof creativteit hierbij een steeds belangrijker onderdeel gaat zijn. Ik neem je er graag in mee als je je er ook door wilt laten inspireren...

NOTABENE:

Er is altijd ruimte om samen 1 op 1 (creatief) te spiegelen in  / aan de natuur als je zelf met een thema zit waar je ook graag steun 'van buiten' bij wilt ontvangen.
Voel je Welkom, ik kijk graag met je mee: individuele-creatieve-natuurcoaching

 

Voor NU een hele mooie Groei-tijd gewenst,
met hopelljk eens wat meer Zonne-uren!
 

Met Zielsverbonden Harte-groet,
Mirjam

 


Laat je leiden door je (zachte) ZIELs-energie...