SPIEGELINGintuïtieve en creatieve natuurcoaching

Terug naar inspiratiemail / Archief

Inmiddels is het 2 april (02-04-2024), is het Paasweekend achter de rug en de zomertijd ingegaan. We komen weer in t Licht van de Lenteperiode, hoewel je dit aan t nog steeds frisse weer niet zou zeggen. Ik heb nog altijd mijn winterjas aan.....

Op mijn vorige Inspiratiemail over je Zielsmissie kreeg ik mooie reakties.
Iemand schreef:

"Sinds een paar maanden weet ik eindelijk wat mijn Zielsmissie is en alles wat jij daarover schrijft klopt! Als ik terugkijk zie ik ook dat ik van jongs af aan voorbereid werd om nu (op mijn 60e) mijn missie te mogen leven.
Alle puzzelstukjes passen in elkaar, zo een wonder. Ik sta nu aan het begin om alles vorm te geven. Ik heb een Stichting opgericht voor alleenstaande moeders en word en ben zo dankbaar dat ik iets voor hen mag gaan betekenen. Dit wilde ik even met je delen".

 

Volg je eigen weg


De voorgaande reaktie is een mooie bevestiging die je wellicht ook wel bij jeZelf herkent, dat er vaak een rode draad te bekennen is door je leven die je naar het realiseren van je Zielsverlangen leidt, naar het volgen van jouw éigen weg.

Kijk bijvoorbeeld eens terug naar wat je als kind al leuk vond om te doen of energie van kreeg. Of waar je interesse steeds weer naar uit ging / gaat.
 


Ieder heeft een geheel 'eigen' Missie...
Belangrijk daarbij om je Eigen Weg te volgen

 


Nog even leuk om hier te vermelden dat de website van een collega natuurcoach de naam heeft 'Volg je eigen weg'.....
 

Kenmerken van een Zielsmissie


Een ander bevestigde in zijn mailreaktie waar een Zielsmissie aan "voldoet":

Een Zielsmissie kent 3 niveaus:

1. Het "moet" goed voelen voor jezelf

2. Het "moet" goed voelen voor je directe omgeving (partner, vrienden, buren, anderen....)

3. Het "moet" iets teweeg brengen in de Samenleving, iets waardoor mensen geinspireerd worden en / of verder kunnen

Met bij punt 3 de kanttekening, wat ik vorige keer ook al aangaf, dat het hierbij niet om een 'betaalde baan' hoeft te gaan!

Ook vanuit een enthousiaste hobby kun je iets voor anderen betekenen. Zo heb ik zelf de 'nieuwe creatieve passie' om hartjes in acrylvef te dippen en die uit te delen, welk idee is ontstaan om de restverf bij acrylgieten daarvoor te gebruiken. Ik word daar zelf heel Blij van en de ontvanger eveneens hoor ik terug.Dip-hartjes waar MIJN Hart ook BLIJ van wordt!
 

Volg je Flow
 

Op de Zielsmissie wandeling in Breda op 24 maart bleek hoe verschillend ieders Missie en Passie kan zijn én dat die 2 niet automatisch hetzelfde hoeven in te houden.
Als het je Passie is om een camper te kopen en daarmee op pad te gaan, hoeft dit niet ook meteen je Missie te betekenen. Echter, als je zelf geniet straal je dat weer uit naar je omgeving die daar dan weer van mee kan genieten. Of je neemt iemand mee en gaat samen gezellig op pad = dubbele vreugd.

Een andere deelneemster heeft pas een fijne muziekpassie ontdekt waar ze heel blij van wordt en werd vervolgens spontaan gevraagd om hiermee te ondersteunen bij een aktiviteit.
Het kan dus zomaar zijn dat er een onverwachte uitnodiging op je pad komt die aansluit bij je Passie en dat er vandaaruit een Missie ontstaat.

In genoemde voorbeelden is er sprake van Flow en "snijdt het mes aan twee kanten" of eigenlijk drie als je naar de verschillende genoemde Zielsmissie niveaus kijkt. In feite gaat het erom dat je je pad van VERLANGEN volgt.
 

Een leuke TIP is wellicht om je Passie/Zielsmissie creatief in beeld te brengen.


Zo hebben we tijdens de wandeling éérst een tekening gemaakt van je Passie en vervolgens van wat JIJ uitstraalt wanneer je die vorm geeft in je (dagelijks) leven.

Wat zien mensen dan aan je?
Hoe beweeg je, hoe kijk je, hoe praat je en klinkt je stem, wat draag je voor kleding, wat doe je wel/niet? Opvallend resultaat hierbij was dat alle tekeningen heel vrolijk, kleurrijk en strálend in t oog springend waren.

Mocht je geïnspireerd zijn: dezelfde wandeling met dit thema vindt op zondag 28 april van 10.00 - 13.00u ook in de Bilt plaats, zie: lichtwandeling-de-bilt
 


Spiegelende Zielsmissie-wandeling 24 maart in Breda
 

Verandering versus Transformatie
 

Je Zielsmissie kan hetzelfde "doel" houden, maar in de loop der tijd een andere vorm en inhoud aannemen. Er kan daarbij sprake zijn van Verandering danwel van Transformatie.

Van een andere lezeres kreeg ik de link door van een interessant filmpje met Jan Bommerez over Transformatie (en dialoog).

Verandering is in zijn beschrijving een 'wijziging van het bestaande' en Transformatie de geboorte van iets heel anders dan voorheen. Waarbij je alles wat je al bekend is helemaal loslaat en je laat verrassen door spontane ingevingen en impulsen die vanuit je (blanco) Binnenwereld creatief ontstaan.

In de eerste 30 minuten geeft hij hierover een heldere uiteenzetting. Aanrader vind ik zelf!

https://www.youtube.com/watch?v=0ozwoFMUWGc


Bij het creëren van iets nieuws kan het overigens zomaar zijn dat zich (onverwachte) obstakels of belemmeringen voordoen.
 

Belemmerende overtuigingen
 

Mijn eigen ervaring in het proces waar ik nu zelf in zit is dat oude vormen en ideeën loslaten nog niet zo eenvoudig is als het klinkt. We hebben allemaal te maken met - vaak onbewuste - oude overtuigingen die ons kunnen belemmeren om die nieuwe weg te volgen die (beter) bij je Ziel past.

De mooie spiegel die ik hierbij heb ervaren bij t voorlopen van de wandeling in Breda wat ik standaard doe, is dat de belemmeringen die ik onderweg tegenkwam met ondergelopen paden als vanzelf de juiste route bepaalden en ik die alleen maar hoefde te volgen.
 

Een prachtige metafoor voor het te bewandelen pad in je leven:
volg de mogelijkheden!!

 


Wat spiegelen de 'belemmeringen' op je pad je?
 


Zo is t heel opvallend en 'niet toevallig' dat ik ineens allerlei fysieke klachten heb aan mijn linkerkant (last van mijn linker schouder, been en ontstoken duim).
Links staat voor je gevoel en intuïtie volgen en daar op vertrouwen. Je rechterkant geeft je daadkracht en aktiegerichtheid aan.

Bijzonder, want de boodschap die ik afgelopen tijd in verschillende (spirituele) sessies krijg, is dat ik de beweging mag maken om méér vanuit ZIJN (links) tot DOEN (rechts) te komen en dat proces is gaande. Maar blijkbaar zit er daar nog een "dingetje" op dat om aandacht vraagt; innerlijk werk aan de winkel dus.
 

VRAAG AAN JOU:


* Waaraan herken Jij jouw Passie of Zielsmissie?

* Welke belemmerende overtuiging(en) kom jij daarbij wellicht tegen om dit daadwerkelijk in de wereld te zetten?

* Hoe ga je hiermee om?
 

Voel je vrij je ervaring te delen als je wilt!
 


Je eigen encaustic art kaarten maken > spontaan laten ontstaan
 

Tot slot wil ik deze Inspiratiemail afsluiten met vermelding van de volgende creatieve workshop 'encaustci art' op zondag 21 april (13.00 - 16.00u) in Maartensdijk die ik vanwege groot succes de vorige keer met plezier herhaal. De deelnemers zijn vooral heel enthousiast door de verrassing van wat er hierbij spontaan ontstaat.

Er is nog één plaats beschikbaar.
Voor enthousiaste reakties en nadere informatie zie: creatieve-workshop-encaustic-art
 

Je bent van HARTE WELKOM je creativiteit een boost te komen geven!
Ik ont-moet je graag....

 

Met creatieve en verbonden HARTE-groet,

Mirjam