SPIEGELINGintuïtieve en creatieve natuurcoaching

Terug naar inspiratiemail / Archief

In mijn vorige Spiegeling bericht stelde ik een vraag over zoekwoorden ten behoeve van mijn website-cursus. Met dank aan degenen die gereageerd hebben, heel FIJN!
Inmiddels is mijn Homepage challenge geweest en is het onverwachte resultaat daarvan dat ik me aan het (her)bezinnen ben op mijn Zielsmissie.
 

Zielsmissie I: nieuwe invulling...?
 

De vraag die mij momenteel bezig houdt is wat ik nu precies in de wereld wil zetten met Spiegeling na 16 jaar. Ga ik zo door of is het tijd voor een nieuwe / andere invulling?
Dit ben ik in een 'zelf retraite' op mijn gemak aan het onderzoeken.

In december maakte ik al spontaan (intuïtief) deze intentie-collage voor 2024, met als tekst links bovenin:"Open de poort naar het Onbekende. Waar het toe leidt wordt gaandeweg wel duidelijk. Je hoeft het niet nú al te weten".
En rechts bovenin: 'Je staat aan het begin van iets nieuws'.

Waarbij het contact met Intuïtie het Centrum vormt....
 


Volg je eigen FLOW
 

Ik houd nu een reflectie-dagboek bij om de bevestigende boodschappen van mijn dagelijkse kaartjes in te noteren.
Die komen steevast op hetzelfde neer: luister naar je intuïtie; follow the JOY, laat de uitkomst los, als je je Hart volgt ontvouwt het zich vanzelf, heb Vertrouwen, sta open voor nieuwe ervaringen en mogelijkheiden en dergelijke ondersteunende teksten.
 

Zielsmissie II: Flow!
 

Afgelopen weekend volgde ik een online webinar dat over je Zielsmissie ging, waarin een mooie definitie werd gegeven:

* Je Zielsmissie geeft je energie en is iets wat je 'in Flow' brengt

* Het is iets waar je goed in bent zonder dat je er enige moeite voor hoeft te doen; het gaat je natuurlijk af

* Je zou het de hele dag wel willen of kunnen doen, gewoon omdat je er BLIJ van wordt en positieve energie van krijgt

* Het is iets waar de Wereld behoefte aan heeft en wat JIJ te bieden hebt
 

Met daarbij nog de aanvulling dat het niet per definitie iets hoeft te zijn om geld mee te verdienen. Heel FIJN uiteraard als dat wél zo is, maar dat is geen must.
Ook zonder betaalde baan kun je je Missie / Passie in de wereld zetten en daar jeZelf én anderen blij mee maken.
 


Wat spiegelt jouw Ziel tav jóuw "Missie"...?


Misschien denk je nu als je dit leest "Ja maar wát is dan mijn Zielsmissie; ik heb geen idee?!" Dan is mijn vraag: Is dit waar?

Ook Jíj hebt talenten die je moeiteloos afgaan en waar je vreugde aan ontleent, zowel voor jezelf als voor anderen in je omgeving. Wellicht herken je het niet omdat het zo "gewoon" voor je is.

Maak eens een lijstje, zoals ik nu aan het doen ben, van wat jij leuk en belangrijk vindt en waar je energie uithaalt en kijk eens wat je daarvan in de praktijk (al) doet. Of méér van zou willen doen?!

Let daarbij ook op 'de tekenen'!
 

Zo kwam ik onlangs dit roodborstje tegen dat zich met gemak liet fotograferen en daarbij rechtstreeks in de lens keek. Hij liet zich heel graag in zijn volle Glorie zien!
 


Uitnodiging van t Roodborstje volgens het Krachtdieren deck:

Kom in Verbinding met je Passie en ga daar naar leven!

 

WAT IS JÓUW PASSIE?

 

Zielsmissie III: moeiteloosheid
 

Wat zijn zaken die JIJ fijn vindt om te doen en die jou van nature goed afgaan?
Wat moeiteloos gaat en je 'vleugels' geeft? Ik weet zeker dat je er een aantal kunt benoemen als je er even bij stil staat.

Je kunt in ieder geval als leidraad nemen wat het NIET is en dat zijn zaken die je moeite kosten en (te)veel energie, die je uitputten. Waarbij je t gevoel hebt van 'trekken en duwen' en niet vooruit komen of stagneren. Als iets niet stroomt, hoort t niet bij het pad van je Ziel!

Op mijn vreugde-lijstje staan voor mij reeds bekende zaken: natuur, dieren, creativiteit, spiritualiteit, spiegelen, schrijven, foto's maken en met name contact met Zielsgenoten en VERBINDING!!
Dat laatste is niet zo verwonderlijk omdat dit ook als kwaliteit past bij mijn Persoonlijkheids-kleur in de kleuroscopie.

Het lijkt er nu op dat een en ander een nieuwe / andere vorm wil aannemen dan tot op heden. Mijn hoofd weet het (nog) niet, maar ik vertrouw erop dat mijn Hart én Ziel mij de weg zullen wijzen en de nu nog onbekende Poort zich zal openen.....
 

Wil JIJ ook eens bewust stilstaan, letterlijk én figuurlijk,en je laten spiegelen door de natuur bij wat belangrijk is voor jóuw Zielsmmissie, doe dan mee aan de LICHTwandeling in Breda op zondag 24 maart.

Er is plaats voor 6 deelnemers en er zijn nog 2 open plekken, zie: 
agenda-lichtwandeling-breda

 

Creativiteit als pad van de Ziel
 

Eén ding weet ik wel en dat is dat ik steeds meer geboeid raak door alles wat met CREATIVITEIT te maken heeft. En dan met name creatieve werkvormen waarbij het "resultaat" spontaan ontstaat en je laat verrassen.
Zoals bijvoorbeeld bij encaustic art: met een strijkijzertje en gesmolten bijenwas spontaan creaties laten ontstaan zonder te sturen en maar zien wat er uitkomt.

Met name om deze reden vind ik het zelf reuze leuk om te doen. Daarom heb ik er afgelopen zaterdag ook een workshop in gegeven, waarbij we ons uiteraard óók laten spiegelen door het proces, kleurgebruik en wat je verder nog tegenkomt. Met als afsluiting het trekken van een bijenwas orakelkaart, met bijpassende spiegelende boodschap.

Dit was de gezamenlijke uitkomst:
 


Kleurrijke creaties van de 4  enthousiaste deelnemers
 

Deze zelfde workshop vindt nog een keer plaats op zaterdag 20 april, van 13.00 - 16.00 in Maartensdijk, zie voor informatie en leuke reakties: workshop-encaustic-art
Ook hiervoor zijn nog 2 plaatsen!

Wil je op zondag 24 maart meedoen aan de Zielsmissie-wandeling in Breda of aan boven genoemde workshop op zaterdag 20 april in Maartensdijk ,dan kun je je aanmelden via deze link: inschrijven
 

Je bent van HARTE WELKOM!
Deelname gaat op volgorde van aanmelding én ontvangen betaling.


Met kleurrijke Passie-groet,

Mirjam