SPIEGELINGintuïtieve en creatieve natuurcoaching

Terug naar inspiratiemail / Archief

In mijn vorige schrijven had ik het over 'de spiegel van het spiegelen', niet alleen aan de natuur maar ook in brede(re) zin. En dan met name de 'positieve' danwel 'negatieve' spiegels.

Ten aanzien van de positieve spiegel schreef iemand: 
Ik vind het weer een zeer inspirerende mail, vooral dat positief spiegelen.
Het negatief spiegelen ken ik al heel lang, maar dit vind ik een mooie uitbreiding daarop!


En een tweede reaktie op de negatieve spiegel:
Wat een práchtige Inspiratiemail heb je geschreven Mirjam! Wat je zegt, we weten het vaak wel maar leven er niet altijd naar.... en het komt altijd weer bij je terug:

* wat je zegt ben je zelf
* als je met één vinger naar de ander wijst, wijzen er altijd nog 4 naar jezelf
* je ziet wel de splinter in het oog van de ander, maar niet de balk in je eigen oog
* en wat denk je van de 'allergie' bij de 4 kernkwadranten...

Hoe dan ook, het gegeven van die "negatieve" spiegel is een mooie Bewust-wording.
Ik zal er bij mezelf ook meer naar kijken. Bedankt!!


FIJN om vanuit eigen ervaring een spiegelende boodschap mee te kunnen geven.
 


Luchtspiegeling: kijk met zachtheid naar jeZelf
 

Dicht bij JeZelf blijven
 

Tegelijkertijd ontving ik deze keer ook wat afmeldingen. Naar de reden is het altijd gissen en dat kan er voor zorgen dat je onzeker wordt of hetgeen je schrijft en met je lezer wilt delen wel aanslaat.

Ik heb mijn Inspiratiemail daarom ter beoordeling voorgelegd aan mijn "website juf" bij wie ik een online cursus volg.
Zij gaf aan dat ze de mail heel kleurrijk vond, juist omdat het persoonlijk én daarmee onderscheidend is. Een belangrijke term in businesscoach-land....
Haar feedback luidde, zoals ik zelf ook altijd tegen mijn eigen klanten zeg:

"Blijf dicht bij jeZelf en waar JIJ voor staat!
 Blijf doorgaan met jeZelf zijn en hoe je je SPIEGELMISSIE uit wilt dragen. De een zal het hogelijk waarderen en de ander wellicht niet of minder, maar dat doet er niet toe. Blijf trouw aan je eigen binnenwereld en ga niet twijfelen door reakties in de buitenwereld".

Tja, ik lijk wel een mens, ook al ben ik spiegelend (natuur)coach dat ik daar soms tóch last van heb.....Het mooie van de Natuur is dat die geen oordeel of twijfels over zichzelf heeft.

Een Eikenboom denkt niet 'was ik maar een Beuk, dan had ik veel meer belangstelling' of 'had ik dit jaar maar méér of grotere eikels, deze zijn niet goed genoeg'.
En de Beuk denkt niet 'Waar blijven nu al die Eekhoorns, vorig jaar waren er veel meer, mijn nootjes zijn zeker niet meer zo lekker'.  

De natuur is en blijf zichzelf, daar kunnen wij een spiegelend voorbeeld aan nemen!
 


Eik en Beuk als spiegelende voorbeelden
 

VRAAG AAN JOU:
 

* Waar herken je dit zelf ook: dat je ergens achter staat en later toch gaat twijfelen door reakties van anderen die wellicht minder enthousiast zijn dan jijzelf?

* Wat doe je dan, ga je je aanpassen aan de buitenwereld en wat jij dénkt dat die vindt, of blijf je Trouw aan jeZelf?

* Waar zou Jij in de Natuur een voorbeeld aan willen nemen in t bij je Zelf blijven?
 

Voel je vrij je bespiegelingen te delen als je wilt.....
 

Eigenlijk draait het bij TROUW zijn aan jeZelf altijd om ZELF-LIEFDE!

Zie mooie tekst hierover van Charlie Chaplin in bijlage 2. En bijlage 1 gaat over '"fouten" mogen maken van jezelf, wat ook ALLES met Zelfliefde te maken heeft.
Die boodschap geef ik vanuit Spiegeling met alle aktiviteiten ook altijd graag door!
 


ZELFLIEFDE: een zachte Helikopterview hanteren


Liefde en Zachtheid naar JeZelf
 

Ik las laatst een mooie en toepasselijke én ook persoonlijke tekst van iemand die schreef:

"Alles is goed zoals het is, inclusief alle uitdagingen in t leven. Niemand hoeft mij te zien, te respecteren, waarderen of liefde te geven. Als ik MEZELF maar zie, waardeer en liefde geef, dat is het enige wat telt. Rest mij open te staan voor wat er in t Hier en Nu geleefd wil worden en mijn Missie op Aarde neer te zetten in mijn leven zoals me dat is gegeven..."

Dit resoneert bij mij en wellicht ook bij jou.

Het leven zit vol uitdagingen en daarbij is het steeds weer de uitnodiging om hier vanuit LIEFDE naar te kijken, in 1e instantie dus vanuit die Liefde voor Je Zelf en dáár hebben we vaak nog moeite mee.


Hoe vaak betrap jij er jezelf op dat je liever een Eikenboom dan een Beuk zou zijn, of vind je dat je eikels niet groot genoeg zijn?!


Om maar in deze beeldspraak te blijven.....
 

Waar mag je wel wat zachter zijn in de oordelen naar je Zelf?


Als je aan den lijve wilt ervaren hoe de natuur jóu kan helpen om (meer) vanuit Liefde en Acceptatie naar jeZelf te kijken en de zaken waar je wellicht tegenaan loopt, ben je van HARTE welkom voor een spiegelende natuurcoachings sessie.
Ik loop graag een stukje met je mee. Zie: individuele-natuurcoaching

Er zijn ook nog een paar plaatsen bij de Proeverij van 21 oktober en de LICHT-wandeling (man-vrouw energie) op 22 oktober, beide in Beerschoten, de Bilt.
Zie: proeverij-natuurcoaching en lichtwandeling-de-bilt

En mocht je behoefte hebben aan een bijzondere mijlpaalviering ter ere van het bereiken van een nieuwe leeftijd, jubileum, begin of einde van werk, relatie, andere woonplek of wat ook maar, denk dan eens aan een spiegelende aktiviteit op maat.
Eind september heb ik ter ere van een Huwelijk een hele mooie PRIVE PROEVERIJ mogen verzorgen, zie voor de enthousiaste reaktie mijlpaal-viering
 


Zachte veren op mijn pad.....


Over ZACHTHEID gesproken...
 

Eén van de sterke "ingrediënten" van natuurcoaching is synchroniciteit: het samenvallen van de dingen in de tijd. Wie wel eens een natuurcoachings sessie heeft ervaren of aan een spiegelende wandeling mee heeft gedaan, weet wat ik bedoel.

Op het juiste moment ontvang je de juiste boodschap, trek je een kloppend kaartje, zie je het pad wat bij je past of ont-moet je spontaan het dier dat jou iets te zeggen heeft.

Zo vind ik al weken overal waar ik kom alsmaar zachte veertjes, of het nu in t bos is, op straat of in mijn achtertuin; overal trekken ze mijn aandacht. Inmiddels heb ik een trommetlje vol met lieve veertjes wat mij herinnert aan Zacht mogen zijn voor mezelf.

Welllicht is dit ook een idee voor jóu om komende tijd eens te kijken naar welk (natuur) symbool JIJ tegenkomt dat je kan stimuleren om in contact te zijn / blijven met je eigen ZACHTHEID en je Zelfliefde te stimuleren.
Bijvoorbeeld om vanuit die energie zaken los te laten die je niet meer dienen; thema dat bij de Herfst past. Of die je verhinderen gewoon JIJ te Zijn.
 

ZACHTE UITNODIGING:
 

BLIJF VOORAL DOORGAAN MET JE ZELF ZIJN !!
 


Met zacht spiegelende HARTE-groet,

Mirjam
 

Zacht, zachter, zachtst...