SPIEGELINGintuïtieve en creatieve natuurcoaching

Terug naar inspiratiemail / Archief

Mijn vorige Inspiratiemail van eind augustus ging over 'spiegelen' waar ik zo door ben gegrepen en dan niet alléén t spiegelen aan de natuur! Het was altijd al een passie maar momenteel zit ik in een boeiende verdiepingsperiode die smaakt naar méér.

Ik deed onlangs voor de tweede keer mee aan de kenningsmakingsweek bij Spiegeljewijs, die ik hier vorige keer noemde. Heel leuk om daarbij achter de schermen ook andere 'Spiegelaars' uit mijn bestand tegen te komen.
 

Positieve spiegel
 

Dat hetgeen wat je in een situatie of bij een ánder irriteert (negatieve spiegel) altijd iets over jezelf zegt is de meesten van ons wel bekend. Denk daarbij aan het zinnetje dat je wellicht ook uit jóuw kindertijd kent als je bijvoorbeeld ruzie had met een klasgenootje: "wat je zegt dat ben je zelf".....

Dit geldt eveneens voor wat je in de ander waardeert (positieve spiegel). Ook dát is in jezelf aanwezig, anders kun je het niet herkennen. In de spiegel zie je immers altijd je eigen beeld / projectie weerkaatst.
Het kan daarbij ook zijn dat het gaat om een eigen kwaliteit die latent aanwezig is en die je nog méér zou mogen versterken.
 


Wat laat de spiegel je van jeZelf zien?


Een leuke uitnodiging tijdens de spiegel-kenningsmakingsweek was om aan een aantal mensen in je omgeving (minimaal 10) te vragen welke 3 positieve eigenschappen ze van je kunnen noemen.

A.
is het leuk om te vernemen wat anderen aan kwaliteiten bij jou zien én
B. is het heel leuk om hen terug te kunnen geven dat ze die eigenschappen dan zelf dus ook hebben!

Wat ik het meest terug hoorde is: enthousiast, kleurrijk, creatief, attent en betrokken.
Die laatste kwam het meest terug bij iedereen. Wat dus betekent dat ik ook veel betrokken mensen in mijn omgeving heb; Lucky me!
 

VRAAG AAN JOU:
 

* Wat zie jij in anderen als positieve eigenschap?

* Hoe herken je deze bij jeZelf?

* En wat zou je in jeZelf hiervan nog (méér) kunnen versterken?
 

Deze manier van spiegelen komt overeen met wat we ook bij natuurspiegeling doen:
Wat trekt je aandacht in de uiterlijke natuur om je heen en hoe resoneert dit met jouw eigen innerlijke natuur?!

Omdat iedereen vanuit een ánder perspectief kijkt, ziet een ieder dan ook iets anders gespiegeld bij dezelfde vraag of thema.
 

Confronterende spiegel
 

Zoals jij waarschijnlijk ook wel zult weten, kunnen spiegels óók confronterend zijn.

Zo kan ik er zelf bijvoorbeeld niet goed tegen als er geen antwoord of reaktie komt op een vraag die ik stel in een app- of mailbericht. 
Of stoort het me als mensen zich niet aan hun eigen (contact)beloftes en afspraken houden. Ik ben daar zelf juist altijd heel attent in.

Ik weet waar het vandaan komt, maar daarmee is de trigger nog niet weg. Het aktiveert de beleving van me niet gezien / gehoord én genegeerd voelen.
Omdat de buitenwereld een perfécte reflectie is van je eigen binnenwereld, immers 'zo binnen zo buiten', is het een uitnodiging om de spiegel hierin bij mezelf nader te onderzoeken.

Bij Spiegeljewijs leer je dat er dan een deel in jeZelf is dat jou niet ziet / hoort en negeert.
Als je dit deel weet te vinden en dit conflict innerlijk oplost, hoeft het zich in de buitenwereld niet meer voor te doen en verdwijnt de negatieve spiegel als vanzelf; interesting!
 


Weerspiegeling van zon en wolken (licht en donker)
Landgoed Beerschoten

 

VERVOLG VRAAG:
 

* Waar stoor Jij je aan bij anderen?

* Waar ga je ook zó met jeZelf of met anderen om?

* Waar is er dan in jeZelf nog werk aan de winkel?
 

Het kan natuurlijk zijn dat je hier een blinde vlek op hebt en het even zoeken is naar de spiegel.... Bij de ander zie je het vaak duidelijker dan bij jezelf; het heet immers niet voor niets een 'blinde vlek'.
 

Spiegelend natuurcoachen
 

Het zo aktief met spiegelen bezig zijn, betekent een verrijking én verdieping voor mijn eigen werk vanuit SPIEGELING. Het is heel fijn om algemene spiegelende inzichten met natuurervaringen te verbinden.
Half september hadden we in Breda een wandeling met het thema 'contact met je Innerlijke man / vrouw' (het thema van de online cursus die ik momenteel zelf volg).

We hebben in ons allemaal zowel een Innerlijke man (daadkracht energie) als een Innerlijke vrouw (gevoel, intuïtie kant). Bij de meesten van ons zijn die twee niet in balans en overheerst ofwel het een ofwel het ander, los van je geslacht.Dit kan allerlei perikelen geven in je relatiies, privé danwel in werksituaties.
Het kan eveneens verklaren waarom het je wel of niet lukt je dromen in praktijk om te zetten. Daarvoor is een samenwerking van gevoel en daadkracht nodig. 

Gewéldig om te ervaren hoe je natuurspiegeling kunt combineren met dit thema.
"Toevallig" waren we tijdens deze wandeling met 3! mannen en 3! vrouwen (balans), wat zelden voorkomt; heel bijzonder. Na afloop schreef een van de deelnemers deze enthousiaste reaktie:

"Super bedankt voor de inspirerende Lichtwandeling Mirjam!
Het was mooi om te zien met hoeveel passie en enthousiasme je deze wandeling begeleidt. Volgens mij maakt dit onderwerp je enorm blij. Dat straalde je in ieder geval uit."

 


Ik BLIJF genieten van de schoonheid van het spiegelen!
 

Deze zelfde boeiende wandeling vindt eveneens plaats in De Bilt op zondag 22 oktober, van 10.00 tot 13.00 op landgoed Beerschoten. Zie voor informatie en aanmelding agenda-lichtwandeling-de-bilt 

De dag ervoor is er hier ook een Proeverij: kennismaking intuïtieve en creatieve natuurcoaching.Voor degenen die willen ervaren of natuurcoaching een werkvorm is die bij je past als je een coachvraag hebt. Of om te onderzoeken of je zelf als natuurcoach aan de slag zou willen. Zie: proeverij-intuitieve-natuurcoaching
 

Mogen ZIJN wie je bent!
 

Waar het bij het natuurcoachingsaanbod vanuit SPIEGELING altijd over gaat is je te laten ervaren dat je goed bent zoals je van nature bent. En dat de natuur je dit voorleeft.
De natuur IS en heeft daar geen enkel oordeel over.

We zijn in onze natuurlijke KERN allemaal WEZENS VAN LICHT die naar hun beste vermogen hun aardse leven leiden en met vallen en opstaan proberen te leven vanuit dit Licht.
Het zijn daarbij vaak de uitdagingen en obstakels die we op onze Levensweg moeten overwinnen die ons dichter bij die Licht-Kern brengen. Wat ik de Crisis als Kans ervaringen noem.

Ter ondersteuning en afsluiting van deze Inspiratiemail, past naar mijn idee dit mooie gedicht in de bijlage: Wat als je hélémaal mag ZIJN Wie je bent?!
 


KIJK EENS IN DE SPIEGEL EN ZIE HOE MOOI JE BENT!!
 

Met spiegelende en verlichtende HARTE-GROET,

Mirjam