SPIEGELINGintuïtieve en creatieve natuurcoaching

Terug naar inspiratiemail / Archief

Vandaag is het 31 augustus. De maand september staat voor de deur en luidt het komende "na"jaar in. Eerder noemde ik de zomer de brugfase naar de laatste 4 maanden van het jaar. We staan als het ware op de drempel naar een soort van 'nieuw jaar' als je naar de scholen kijkt.
Het is goed merkbaar dat we riching een ander seizoen gaan als je ziet hoeveel eerder het nu al donker wordt dan aan het begin van de zomerperiode, zo'n 2 maanden geleden.
 


Zomer: Brugperiode naar de laatste maanden van t jaar.....
 

Er uit stappen om te zien waar je in zit
 

Deze uitspraak kwam ik laatst tegen en spreekt me erg aan: uit een situatie stappen is vaak dé manier om te weten waar je in zit en om er achter te komen hoe het ÉCHT met je gaat. Dit kan gelden voor je relatie, werk, gezondheid, verlangens, vriendschappen en dergelijke. De zomervakantie biedt daartoe ook een goede gelegenheid.

Ik merk bij mezelf, nu ik alweer 2 maanden op mezelf ben en niet meer fulltime bij mijn partner in huis zit, dat "oude" issues weer hun kop opsteken.
Door UIT de 'mantelzorg situatie' te stappen (die nu ook niet meer nodig is!) dienen zich IN mij nieuwe eigen uitdagingen aan. Niet altijd even leuk om weer met jezelf geconfronteerd te worden....
 

VRAAG AAN JOU:

Heb Jij wellicht iets ontdekt deze zomer
door (even) uit de dagelijkse sleur te komen,
áls dit aan de orde was, 
van wáár Jij IN zit / zat en wellicht UIT zou willen stappen?

Wat en hoe ga je dat doen?


Voel je vrij hierover te delen als je wilt....
 


De wondere wereld van het 'spiegelen'
 

Vanaf mijn begintijd als natuurcoach ben ik al "gepakt" door het spiegelen, anders had ik mijn bedrijf ook geen SPIEGELING genoemd. 
In eerste instantie lag de nadruk vooral op het spiegelen aan de natuur en is één van mijn uitganspunten: Kijk in de spiegel van de natuur en zie jeZelf, evenals mijn andere geliefde quote: In de Ziel van de natuur, vind je de natuur van je Ziel.

Ik sta hier nog steeds achter maar gaandeweg bemerk ik bij mezelf ook een verschuiving die verder gaat dan alleen 't  spiegelen aan de natuur.
Het wordt me steeds helderder hoe spiegelend het leven zelf eigenlijk is met alle mensen en situaties die je daarin tegenkomt en die je iets te zeggen hebben. ÁLS je in de spiegel daarvan wilt / kunt kijken tenminste.
 


Spiegelen in en aan de natuur
 

De spiegelende thema's buiten de natuur zijn legio: ouders, kinderen, partners, dieren, buren, werk(gevers), collega's, klanten, ongevallen, ziektes, etcetera, etcetera. Ik ervaar het als een verdieping om deze spiegels ook binnen natuurcoaching mee te nemen.

Als je hier inhoudelijk méér zicht op krijgt, wordt het steeds duidelijker dat je niet meer naar anderen of situaties buiten je kunt wijzen, maar dat het allemaal IN JEZELF terug te vinden is waaróm iets je raakt en hoe je op het leven reageert > zo binnen, zo buiten en andersom.

Er zijn positieve EN negatieve spiegels die je kunt omkeren. Bij alles wat je in de ANDER waardeert of wat je juist irriteert, kun je daar IK voor zetten en dan zul je zien dat het hele herkenbare zaken zijn!
Daarbij zijn vooral de zogenaamde "negatieve" spiegels (dáár waar je gevoel van ongemak wordt getriggerd) interessant om nader te onderzoeken en daarmee meer over jezelf te weten te komen > een spiegelend Groei- en Bewustwordingsproces.

Zie de illustratieve spiegeltekst in de bijlage!
 

Dat de oorzaak van je trigger doorgaans in het verleden ligt, meestal in je (vroege) kindertijd, is me al tijden bekend.
NIEUW was voor mij deze zomer de visie van Anna Verwaal over prenatale invloeden die de blauwdruk én rode draad van je leven mee bepalen als hele vroege inprenting, nog van ver vóór je conceptie waaruit blijkt dat niets wat je meemaakt "zomaar" gebeurt.

Interessant artikel hierover vind je onder deze link: 
https://kiind.nl/anna-verwaal-prenatale-periode-meest-vormende-tijd-leven

Een aanrader is eveneens aflevering 106 van The Trueman Show: 'Hoe was je geboorte' waarin Anna Verwaal te gast is en heel boeiend haar visie en ervaringen uit de doeken doet.
 


Spiegelen: zo binnen, zo buiten en andersom
 

VRAAG: 

Wat is JÓU bekend over je geboorte, de zwangerschap van je moeder,
de omstandigheden waarin je bent verwekt, de verwachtingen / verlangens
van je vader en moeder ten aanzien van het ouderschap, en dergelijke?

Allemaal zaken die meespelen in hoe je in aanvang bent gevormd
en je daarna verder ontwikkelt in je leven,
mét de patronen en uitdagingen die je daarin tegenkomt.


 

Spiegel van je Innerlijke Man en Innerlijke Vrouw
 

Zelf doe ik momenteel mee aan het boeiende spiegelaanbod van een collega en volg een online man-vrouw cursus, met hele verrássende inzichten.
Vooral in relaties is het interessant te onderzoeken hoe je Innerlijke man en vrouw zich tot elkaar verhouden in jezelf. En eveneens in je partner, en dan maakt het niet uit of dit een man-vrouw relatie is of niet. Beide polen zijn immers in ieder van ons aanwezig.

Wil je je ook meer verdiepen in het spiegelen dan is het volgende aanbod van half september wellicht ook interessant voor jou: spiegeljewijs.nl/gratis-spiegelweek
 

AGENDA KOMENDE TIJD
 

Het Spiegeling aktiviteiten aanbod is op dit moment beperkt want achter de schermen ben ik met andere Spiegelingzaken bezig. Onder andere met een cursus hoe méér uit je website te halen, waar nu de meeste aandacht naar toe gaat.
 


Verbind je met je Innerlijk LICHT!
 

Wat er op de planning staat is een LICHT-wandeling in Breda op zondag 17 september van 10.00 tot 13.00 met als thema: Je Innerlijke Man en vrouw. Er zijn op dit moment nog 2 plaatsen! lichtwandeling-breda

Proeverij (kennismaking natuurcoaching) op zaterdag 21 oktober van 12.00 tot 16.00 in De Bilt om te ervaren of natuurcoaching bij je past, ofwel om als 'klant' te ondergaan of om te verkennen of je zelf als natuurcoach aan de slag zou willen:  introductieworkshop-natuurcoaching

Naast deze 2 groepsaktiviteiten kun je natuurlijk ook altijd een afspraak maken voor een individuele spiegelsessie in de natuur, intervisietraject, of een "mijlpaal" viering, zie website voor nadere informatie: www.spiegeling.net

Wie weet ont-moeten we elkaar ....
 

Voor nu een enthousiast spiegelende Harte-groet,

Mirjam