SPIEGELINGintuïtieve en creatieve natuurcoaching

Terug naar inspiratiemail / Archief

Vandaag is het 1 juli en begint mijn zomerreces voor de komende 2 maanden juli en augustus. Hierbij nog een laatste Spiegeling INSPIRATIEmail van dit seizoen, met een paar mooie teksten die ik afgelopen weken tegenkwam en die ik graag als 'zomerboodschap' nog met je wil delen.
 

Houd je innerlijk vuur in balans
 

Het element vuur staat centraal in de zomer. Het verwarmt, verbindt, brengt samen en zet in beweging.
Om je sprankel niet te verliezen, is het belangrijk het element vuur in balans te houden.
Te veel vuur kan verschroeien, doen verdrogen, vlam vatten en doen ver / opbranden.
 
In mijn vorige bericht deed ik verslag van de kleur Magenta die een grote rol speelt in mijn persoonlijke Kleuroscoop. Magenta staat vooral voor VERBINDING en dat herken ik helemaal. Zowel in mijn privé als in mijn werkcontacten.

In mijn "gewone" horoscoop zit van alle elementen 't meeste vuur. Het gevaar van 'opbranden' ken ik ook heel goed en resulteert momenteel in een behoorlijke vermoeidheid door het intensieve "mantelzorgen" voor mijn partner in het afgelopen half jaar.

Ook al heb ik heel bewust zo goed mogelijk op mijn energie gelet én zoveel mogelijk ook eigen dingen gedaan, ongemerkt ben ik toch (te veel) in de 'reddersrol' terecht gekomen en de stress eist nu zijn tol.
Met als gevolg het besluit om komende maanden TIJD VOOR MIJZELF te nemen: te Vertragen en ondermeer weer naar mijn eigen woonplek te "verkassen".
 


Het Vuur van MAGENTA
 

Vertragen
 

'Vertraag de tijd' stond in een van de Happinez online nieuwsbrieven die ik pas ontving.
Nét nadat ik had besloten om in dit bericht aandacht te besteden aan VERTRAGEN! 

Over synchroniciteit gesproken.... 

Ook in onderstaande tekst blijkt dat de elementen een rol spelen en dat ondermeer bewust contact maken met het element AARDE belangrijk is om te zorgen dat je (spelenderwijs) gegrond blijft met zoveel zomers VUUR om je heen én om te vertragen.
 

Happinez citaat: 

"In de extraverte energie van de zomer is het belangrijk om ook je rust te pakken. Neem gas terug en ga in de vertraging. Probeer alles met aandacht te doen.
Je ademhaling, de voetstappen die je zet. Nu, maar ook als je straks vakantie hebt of op je vakantiebestemming bent.
Door overal de tijd voor te nemen, vertraag je ook de tijd. En dat is toch wat je wilt deze zomer: er zo lang en intens mogelijk van genieten.
Gebruik bijvoorbeeld al jouw zintuigen tijdens een wandeling door de natuur. Neem alles bewust in je op, zonder doel of verwachting. Wat zie je? Wat ruik je? Wat hoor je? Wat voel je?
Combineer je wandeling met een meditatie, het liefst op blote voeten en op een stille plek. Loop zo langzaam mogelijk. Voel hoe je voet loskomt van de aarde, voel je balans, voel de grond onder je voeten. Zeg bij elke stap: ‘Ik ben hier’."


Niet mijn tekst, maar ik zou dit zelf geschreven kunnen hebben!

 


De vreugde van Vertragen
 

Tijd versus prioriteit
 

Over tijd gesproken....

Vakantie komt van het woord 'vacuum' dat 'lege tijd' betekent. Als er iets is waar we in onze hectische maatschappij vaak bang voor zijn, is het wel voor LEEGTE.... Herken je dit?

Regelmatig hoor ik in mijn omgeving, van vrienden of klanten, "dat er zoveel op hun bordje ligt en ze geen tijd hebben"...... Wat bij mij dan de vraag oproept (à la Byron Katie): is dit waar??? Of bedoel je wellicht 'geen priori-teit'....?!

Tijd kun je maken is mijn persoonlijke ervaring als je iets maar belangrijk (genoeg) vindt.
Je hebt immers zélf de regie over je leven en JIJ bepaalt waar je tijd en aandacht aan besteedt. 'Geen tijd' is niet iets dat je "overkomt" of wat ánderen voor jou bepalen en is ook iets anders dan 'druk zijn'. 

Wat mij nog altijd helpt om prioriteiten te stellen én grenzen in mijn tijdsbesteding (deze 2 gaat vaak samen) is het 'to feel' in plaats van 'to do' principe, waar ik het hier al vaker over heb gehad. "MOET" je iets van jezelf of WÍL je er wel of geen tijd aan besteden? 
Je bent zelf de énige die dit voelt en naar kunt handelen.

Mij helpt het vertragingsadvies van Happinez om de natuur in te gaan en mijn aandacht terug te brengen naar het Hier en Nu. Me 'onder te dompelen' in een heerlijk groen en rustgevend bosbad. Wat niet echt belangrijk is verdwijnt dan vanzelf naar de achtergrond en kan ik dan makkelijker loslaten.

Hoe is dit bij jou?
 


Paar dagen ont-stressen in de groene omgeving
van Beekbergen (Veluwe) afgelopen week

 

Vraag aan jou:

* Hoe ga Jij om met t verschil tussen 'tijd en prioriteit'?

* Welke KEUZES maak je hier zelf in?

* Wat heb JIJ nodig om te vertragen?

* Hoe zorg je daar voor; wát kan jóu daarbij helpen?
 

Wellicht een uitnodiging om daar deze zomer eens (letterlijk!) bij STIL te staan.....
            

Bloei en Zichtbaarheid
 

Een heel ander aspect tot slot, dat bij het seizoen van de ZOMER hoort (en bij het element Vuur), is dat van Bloei en Zichtbaarheid: je Kleurrijke ZELF tonen aan de Wereld om je heen. Ook voor velen van ons vaak een hele uitdaging.
Vanuit de boodschap die we vaak van jongs af hebben meegekregen: 'doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg' of 'Je hoofd niet boven t maaiveld uitsteken', en dergelijke uitspraken, herkenbaar?!

Echter: Je mag je gezicht laten zien, zowel letterlijk als figuurlijk.
Onderstaande foto van de pioenroos die zich opent, vind ik hiertoe een prachtig voorbeeld.

In t voorjaar staat mijn huis vol met tulpen en in de zomer zijn dat pioenrozen. Wat mij in beide bloemsoorten intrigeert zijn de zichtbare (!) veranderingen die zo goed waarneembaar zijn als ze een tijdje in de vaas staan.
Je ziet de ont-wikkeling van gesloten knop tot ont-sluiting van hun innerlijke kwetsbare Kern die zichtbaar wordt als ze richting ('uit')bloeien gaan > een mooie SPIEGEL!

Ik blijf foto's maken van die verschillende boeiende bLoei-fases:
 


Zomer: Je openen en kleurrijk je gezicht laten zien....
 

Zachtheid 


Een bijpassende boodschap vind ik de volgende toepasselijke tekst die ik (alwéér) tegenkwam (ik weet niet meer waar en van wie) en die voor mij symbolisch is voor ZACHTHEID en je Kwetsbare Kern laten zien: 

Citaat:
"De laatste tijd vervang ik mijn ‘het spijt me’s’ door ‘dankjewels’. In plaats van bijvoorbeeld ‘Sorry dat ik te laat ben’ zeg ik nu ‘Dankjewel dat je op me gewacht hebt’.
Of in plaats van ‘Sorry dat ik zo’n chaoot ben’ zeg ik nu ‘Dankjewel voor je liefde en je zorg om mij’.
Niet alleen heeft het positief veranderd hoe ik denk en voel over mezelf, maar ook heeft het mijn relaties met anderen verbeterd. Zij ontvangen nu mijn dankbaarheid (zachtheid) in plaats van mijn negativiteit!"  (onbekende bron)


Zachtheid naar jezelf én naar de ander! Het doet me denken aan: "Wie zacht doet, zacht ontmoet" als mooie variant op het bekende spreekwoord.... 
 

Dit lijkt me een mooi citaat om deze be-SPIEGEL-ing mee af te sluiten
en in ZACHTHEID de zomer in te gaan!
 


Contact met je Zachte Kern:
laat je Kwetsbaarheid zien

 

Zachtheid voor MIJzelf staat de komende zomermaanden in t teken van PAS OP DE PLAATS ofwel Vertragen, her-ijken en opladen om nieuwe energie op te doen voor de tweede helft van het jaar.

Heb je behoefte aan iemand die met je meekijkt en je een (spiegel voor kan houden, al dan niet met behulp van de natuur, met datgene waar jij tegenaan loopt of nader naar zou willen kijken, dan ben je vanaf september van HARTE WELKOM voor een wandeling of natuurcoachings sessie.
 

Voor NU wens ik je

een hele Zachte Vertragingsperiode toe

en graag tot daarna!
 


Met zomers-warme HARTE-groet,

Mirjam
 

Luister naar de Zachte Stem
van je Hart!