SPIEGELINGintuïtieve en creatieve natuurcoaching

Terug naar inspiratiemail / Archief

Zo'n maand geleden verstuurde ik mijn vorige bericht en liet ik weten dat het mijn spontane verjaardagswens was om op mijn 65e verjaardag 65 kaarten te mogen ontvangen.....

Best spannend om deze wens kenbaar te maken, maar tot mijn hele GROTE VERRASSING kwam er een waterval aan gekleurde enveloppen uit de brievenbus zetten toen ik die op 16 mei opende. Echt een 'lawine' van hele vrolijke en bijzondere feestkaarten (sommigen ook zelf gemaakt!) stroomde mijn hal binnen. Ik ben 2 uur bezig geweest om alle lieve verjaardagswensen te lezen en het maakte dat ik me ook echt HEEL JARIG heb gevoeld!
 

SUPER BEDANKT!!
 


Overweldigende verjaardagspost!
 

Ik was hier extra BLIJ mee omdat we behoorlijk in spanning zaten vanwege het gastroscopie onderzoek dat mijn partner de volgende dag zou ondergaan en wat een stempel op de dag drukte. Maar dankzij dit grote kaartenfestijn is het gelukkig géén "off day" geworden.
Ik wil een ieder die hier aan mee heeft gedaan SUPER HARTELIJK bedanken; ik zal mijn 65e verjaardag hierdoor niet licht vergeten.

Een hele tijd zat ik op 56 kaarten = omgekeerd 65 (!) maar met de nagekomen post erbij, zijn het er in totaal maar liefst 60 geworden, hoe bijzonder om te mogen ontvangen !!!
Dat was ook een bijzondere leeftijd om te bereiken, 5 jaar geleden.
Ze hangen nu alle 60 aan 'waslijntjes' in de slaapkamer, een vrolijk en feestelijk uitzicht vanuit mijn bed.

Ik had al veel eerder een Spiegeling bericht willen versturen maar door alle hectiek kwam dat er alsmaar niet van, bij deze dan vandaag. (Uit het gastroscopie onderzoek bleken overigens geen afwijkingen.....)
 

Vrolijke zomerkleuren
 

Morgen is het alweer 12 juni. We zijn op weg naar de datum van 21 juni, de dag waarop de ZOMER bij ons officieel van start gaat. De Kelten vierden het begin van de zomer echter al begin mei en bij hen is 21 juni dan ook de datum van Midzomer.
 


Zomers groen....


Klaprozen in de berm

 

Het is aan de natuur duidelijk te zien dat het aan het zomeren is als je kijkt naar de kleurenpracht om je heen. Het prille lentegroen heeft plaats gemaakt voor diepgroen en het is NU de tijd van klaprozen in de berm en pioenrozen in de winkel of vaas op tafel.

De zomer is qua bloeipracht echt de tijd om je te VERWONDEREN!

En dan heb ik het gemakshalve maar even niet over de verontrustende tropische temperaturen die de wereld in haar greep heeft met - ondermeer - extreme bosbranden en de aanhoudende droogte die de natuur en haar bewoners (plant, dier, mens) overlast bezorgt en terecht reden tot klimatologische zorg is.

Die kant is er zeer zeker ook, maar ik wil graag het Licht werpen op het 'Wonder van de Natuur' dat zich aan ons openbaart. Ooit zei ik in een interview voor t blad Paravisie:  "ik ontmoet God niet in de kerk, maar in de natuur" en dat is nog steeds zo.
 

Zie de tekst in de bijlage 'Ken je mij'; een ontroerende Ode aan de Natuur dicht om ons heen die gezien en gekend en bij naam genoemd wil worden.
 

Dit gedicht werd voorgelezen op de maandelijkse Inspiratie-avond van de School voor Compassie (Hilversum) die ik onlangs bijwoonde en die deze keer ging over Verwondering. Dat hoeft overigens niet alleen in de natuur te zijn. Zie www.schoolvoorcompassie.com
 


Zomerbloemen in verschillende tinten magenta ...
 

MIJ valt vooral de kleur Magenta momenteel heel erg op en dat heeft alles met de workshop KLEUROSCOPIE te maken die ik van mijn partner voor mijn verjaardag kado kreeg.
Hier bleek dat magenta zowel mijn Zielskleur als mijn Levenskleur is en turkoise mijn Krachtkleur.
Magenta staat voor Verbinding en turkoise voor 'je eigen pad gaan'; beide heel herkenbaar voor mij.
 

De (spirituele) betekenis van kleuren
 

De workshop Kleuroscopie was een hele bijzondere ervaring en kan ik je van harte aanbevelen. Op grond van je geboortedatum en je geboortenamen, worden de bij je passende kleuren duidelijk en ga je zelf ervaren wat die met je doen: in hoeverre je ze al "leeft" of dat er nog groei-en ontwikkeling potentie aanwezig is waartoe je wordt uitgenodigd. Die uitdaging openbaart zich vooral in je Karmakleur.

"Toevallig" droeg ik een jurkje in dezelfde kleuren als die in mijn kleuroscopie terugkomen en gebruik ik die ook vaak in mijn dagelijks leven, eerder niet wetende dat het ook "mijn" kleuren blijken te zijn.
 


Mijn eigen kleuroscopie schildering,
met turkoise als KRACHT-kleur

 

Iedere kleur heeft een ánder frequentie met bijpassende betekenis, héél boeiend om in-zicht in te krijgen, maar voorál om gevoelsmatig zelf te ervaren wat verschillende tinten met je doen.

Als je hier meer over wilt weten of over de workshop kleuroscopie, kijk dan eens op www.kleurinzicht.nl  

Vanwege het 15 jarig bestaan geldt déze hele maand juni 15% korting als je je opgeeft voor een van de aktiviteiten later in t jaar. Dit staat overigens niet apart op de site vermeld, maar wordt duidelijk als je een mailtje stuurt.
Niet bedoeld overigens om hier reclame voor een collega te maken, maar ik breng het graag onder de aandacht omdat ik zelf zo enthousiast ben om speels en kleurrijk met ZELF-ontdekking bezig te zijn!

 

Ik stelde onderstaande vragen ook in een vorig bericht:

* Wát bengt kleur in jouw leven?

* HOE kun je zélf meer kleur aanbrengen?

* EN: hoe verspreid JIJ jóuw Kleur in je omgeving; wat heb je daar wellicht nog voor nodig?
 

De zomer is een mooie tijd om hier eens bewust bij stil te staan én je te laten inspireren door de Kleuren-PRACHT in de natuur. Deze periode is eigenlijk een brug tussen het eerste en tweede deel van het jaar en nodigt uit tot bezinning en zelfreflectie:

* Wat hebben de maanden die achter je liggen je gebracht aan levenservaringen en inzichten en hoe wil je verder in de tweede helft van het jaar?

* Wat mag er nog (meer) tot bloei en rijping komen in deze periode, om in de komende herfst de vruchten van te plukken?

* Waarmee wil JIJ kleurrijk zichtbaar zijn / worden in de wereld?
 

Ik wil je uitnodigen om deze vragen komende tijd eens met je mee te nemen.
Voel je VRIJ als je hierover iets wilt delen.
 


De MAGIE van Kleur!


SPIEGELING is in de maanden juli en augustus met zomerreces.
Dan zijn er geen sessies of aktiviteiten. Vanaf september wordt de agenda weer geaktiveerd. Op dit moment staat er nog geen nieuw aanbod gepland, daarover later meer.
 

Voor NU wens ik je een KLEURRIJKE Zomer met veel Bloei-P/Kracht.
Geniet van de Wonderen in de Natuur én laat je vooral ook ver-WONDER-en!
 

Met zomerse HARTE-groet,

Mirjam
 


Zomer: uitnodiging om te stralen
vanuit je zonnige Hart!