SPIEGELINGintuïtieve en creatieve natuurcoaching

Terug naar inspiratiemail / Archief

Mijn vorige bericht dateert van eind maart. Toen was net de zomertijd ingegaan en de Lente in aantocht. Inmiddels is die goed doorgebroken en siert het frisgroene uitzicht overal de natuur.
Geniet jij ook altijd zo van al die verschillende groentinten in het voorjaar? Een lust voor het oog evenals het aanzicht van de donzige kuikens van eenden, zwanen en meerkoeten in de sloot plus alle lammetjes, veulens en kalfjes in de wei. Zo schattig dat prille nieuwe leven overal!
 

Wat doen kleuren met jou?
 

Ik kwam van de week een artikel tegen met de vraag 'Ken jij jouw Kracht-kleur al' waarin wordt omschreven welke kleur het beste bij je Sterrenbeeld past.

Bij STIER stond groen als Kracht-kleur vermeld met als omschrijving: "Je houdt van de frisse tint groen waardoor je je verbonden voelt met zowel de natuur als persoonlijke groei.
Groen en groei zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat past bij je sterrenbeeld omdat een Stier het teken is van vooruitgang".
 
 


Pril groene Lente-spiegeling 


Heel herkenbaar omdat ik natuurlijk via natuurspiegeling bezig ben met persoonlijke groei, zowel bij mezelf als bij deelnemers en klanten.
Ik ben een mei-Stier en voltooi op 16 mei, vandaag over 10 dagen, reeds 65 doorlopen Lentes, wát een leeftijd! Mijn oma overleed op haar 60e onverwacht aan een hartaanval en nu ben ik 5 jaar ouder en heb ik de vroegere pensioenleeftijd van 65 jaar bereikt. Vreemd om me dat te realiseren. 60 worden vond ik wel 'een dingetje' zogezegd, maar dit doet me niet zoveel, life just goes on.....

In mijn pubertijd droeg ik altijd zwarte kleding en kreeg ik pijn aan mijn ogen van het regenboog truitje van een vriendin. Maar sinds jaar en dag ben ik erg gefascineerd door kleur en draag nu ook graag kleurrijke kleding en accessoires. Mijn kast en huis hangt cq staat er vol mee. Voor anderen is het soms veel, maar ik word er zelf blij en vrolijk van.
De laatste jaren heb ik vooral veel met blauw-lila- paars, terwijl dit jaren geleden vooral oker en terra-tinten waren; een kleurontwikkeling die ook iets over je eigen ontwikkeling zegt.

Doordat ik de laatste tijd méér bezig ben met creativiteit wordt mijn passie voor kleur én kleurgebruik nóg meer gestimuleerd.
Ik heb pas het boek 'Kleur ben je zelf' van Lya Vos en Caroline Houthuyse aangeschaft en achterin kwam ik voor het eerst de term kleuroscopie tegen.

Citaat: zoals een horoscoop iets zegt over de invloed van planeten op je leven, zo geeft een kleuroscoop informatie over de kleuren die je beïnvloeden en geeft inzicht over je Zielskleur, Levenskleur, Karma, je Persoonlijkheid en Talenten.

Van mijn partner krijg ik een kleuroscoop-workshop kado voor mijn 65e verjaardag, ik ben heel benieuwd!
 


Mezelf kleurrijk uitleven in encaustic kaarten maken!

 

VRAAG: 

* Wat doet de natuurkleur GROEN met jóu?

* Welke kleur(en) spreekt jou op dit moment t meeste aan?

* Heb je daarin wellicht ook een kleur-ontwikkeling doorgemaakt van de ene kleur naar de andere?
 

Wellicht leuk om eens bewust rond te kijken in je huis en kledingkast welke kleur(en) je daarin tegenkomt én te ervaren wat dat met je doet.
Iedere kleur heeft een andere lichtfrequentie met bijpassende trilling, misschien dat je iets van die energie ervaart als je je hier op afstemt.

Voel je Vrij dit te delen als je wilt.
 

Hoe breng jij zelf kleur aan in je leven?
 

Onderstaande afbeelding kwam ik laatst tegen en vind ik een prachtige uitspraak die voor mij helemaal past bij de leeftijd van 65:
 


Toen ik 5 jaar geleden 60 werd, ben ik hier in feite al mee begonnen door mijn 'to do' lijstjes te vervangen door 'to feel', wat ik hier al vaker heb gedeeld. Het effect hiervan is nog altijd even positief: mijn leven is er een stuk relaxter door geworden en ikzelf ook.

Dat gun ik jou ook!

Je hoeft geen 60 of 65 te worden om dit in de praktijk te brengen en zelf kleur aan te brengen in je dagelijks leven. Dit kun je op iedere leeftijd én op tal van manieren doen. 
Belangrijkste voor MIJ is dat ik doe waar mijn Hart en Ziel van gaan 'zingen' en dat zijn altijd aktiviteiten waar ik enthousiast van word en energie van krijg.
Zoals bijvoorbeeld mijn eigen deelname aan een weekend over contact met Natuurwezens met Hemelvaart, wat ik mezelf kado doe voor mijn nieuwe levensjaar en waar ik erg naar uitkijk.

Of een 'Proeverij op maat' verzorgen als 'mijlpaalviering' voor twee dames ter ere van hun aanstaande huwelijk, met daarin de combinatie 'natuur en creativiteit' als vaste SPIEGELING invalshoek. Zie: mijlpaal-viering

Op zaterdag 10 juni houd ik sinds lang ook weer een algemene Proeverij in De Bilt voor mensen die eens willen ervaren wat intuitieve en creatieve natuurcoaching hén te bieden heeft aan spiegelende inzichten (en vervolgstappen wellicht).
Zie: proeverij-introductieworkshop-natuurcoaching

En ook de seizoenswandelingen houd ik nog altijd met veel plezier. De laatste vóór de zomer is op zondag 18 juni in t Mastbos van Breda; er is nog één plekje vrij!
Zie: lichtwandeling-breda
 


Lente LICHT-wandeling in De Bilt half maart,
mét uitgedeelde eigen encaustic kleuren-kaarten

 

Wat mij kleur geeft in mijn (dagelijks) leven zijn daarnaast zaken die voor mij persoonlijk met VRIJHEID te maken hebben, een toepasselijk thema net na Bevrijdingsdag. 

Zie tekst in de bijlage: de Vrijheid om te zijn Wie je bent, ofwel "je eigen Kleur te leven".
 

VRAAG: 

* Hoe breng jij zelf kleur aan in je leven; wat doe je dan juist wel óf niet (meer) ?

* Wat zouden op dit moment (nieuwe) kleurrijke stappen voor jóu kunnen zijn?
 

Met daarbij de vraag hoe ik je vanuit SPIEGELING hierin eventueel kan ondersteunen? Middels deelname aan een Proeverij, wandeling of individuele natuurcoachings sessie.

Ik heb pas een coachingstraject van 3 sessies met een klant in Breda afgesloten tot grote tevredenheid aan beide kanten.
Ik vind het altijd weer een 'feestje' om intermediair te mogen zijn en je te helpen in de spiegel van de natuur te kijken om weer verder te kunnen op je levenspad. Ik blijf me iedere keer opnieuw ook weer verwonderen over de MAGIE van synchronciteit hierbij !!

Wellicht ont-moet ik je een keer bij een van genoemde aktiviteiten. Voor NU wens ik je een mooie mei-maand vol uitbundige kleurenpracht.
 

Met kleurrijke en stralende HARTE-groet, 

Mirjam
 

KLEUR geef je door, door Kleur te ZIJN...