SPIEGELINGintuïtieve en creatieve natuurcoaching

Terug naar inspiratiemail / Archief

Vandaag is het 30 maart. De Lente is van start en de zomertijd ingegaan. We zitten na een "lange" grijze winter weer in de lichte periode van t jaar! Eindelijk, die grijsheid duurde mij persoonlijk te lang.

Tis ruim 2 maanden geleden dat ik mijn vorige Inspiratiemail schreef. Het ontbrak me 'even' aan de juiste inspiratie. Alle aandacht ging naar mijn partner en diens proces. Inmiddels zit  daar wel verbetering in, al is het een hobbelige weg met ups en downs.
Voor mij ook de GROTE uitdaging om goed bij mezelf te blijven en mijn eigen energie te bewaken en dat gaat met wisselend succes.

Na meer dan 3 maanden fulltime bij hem in huis te hebben gezeten, ga ik nu wat vaker een paar dagen in mijn eigen huis vertoeven. Ik woon vlakbij en ben er in een mum van tijd als dat nodig is. En zo nu en dan verblijf ik ook weer even in mijn caravan in Brabant als ik daar een (Spiegeling) afspraak of aktiviteit heb.De eerste Lenteknoppen na een grijze kale winter!


Lente: geboorte van het nieuwe
 

Inmiddels heb ik vanuit Spiegeling twee keer een Lente LICHT-wandeling voorbereid, in de Bilt en in Breda. De eerste is doorgegaan en de tweede is doorgeschoven naar zondag 16 april vanwege té hevige nattigheid op de geplande dag. Maart roert zijn staart, het was een van de natste maanden in tijden las ik deze week.

Notabene: Er is 1 plaats vrij gekomen voor de wandeling in april, dus als je mee wilt doen, grijp je kans! Zie: lichtwandeling-breda

Het thema van de wandeling is dit keer ontleend aan de tekst uit het boek Natuurrituelen; een innerlijke reis (Carla Rosseels).
Hierin vergelijkt zij de winterperiode met de "donkere nacht van de Ziel" ervaring die we allemaal wel kennen en de Lente met t Licht (nieuw leven) wat daarop volgt.

De tekst spreekt van 'Feniks die uit de as verrijst': een 'wedergeboorte van het nieuwe', dat ontstaat uit de as van het oude!

Onderstaande toepasselijke (Lente) tekst kwam ik enige tijd geleden tegen toen ik met mezelf op pad was en een heerlijk dagje door Doesburg dwaalde. Dit gedicht hing daar naast de kerk op een billboard geplakt.
 


Kringloop


Dit winnende gedicht geeft mooi de kringloop weer die de natuur ieder jaar weer doormaakt. Sinds afgelopen weekend vallen de bloesembomen me ineens op: ik zie overal de prachtige magnolia weer in bloei staan en verheug me over de zachte rose en witte bloesems onderweg; een lust om te zien!
Ook valt mijn oog op alle knoppen en de frisgroene pas geboren lenteblaadjes. Dit zijn - voor mij - tekenen van Licht waar ik BLIJ van word.

Over LICHT gesproken, en vooral ook als je je in een donkere levensfase bevindt om wat voor reden dan ook: Kijk dan eens naar de volgende (licht) vragen en beantwoord die voor jezelf. Wat ontdek je?
 

LICHT-vragen:
 

* Wat is er licht op jouw pad; welke lichtpuntjes geven je steun in je (dagelijks) leven?

* Wanneer wordt iets licht(er) ofwel draaglijk(er) voor je; hoe kun je je draagkracht vergroten?

* Door wie of wat wordt jouw pad verlicht in "donkere" tijden?

* Wiens pad verlicht JIJ?


 

Voel je VRIJ dit te delen als je wilt.
 


En realiseer je dat ieder van ons zijn / haar eigen rugzak met ervaringen met zich meedraagt. Soms komen daar nieuwe zaken bij, soms raak je oude kwijt.
Dit kunnen zowel de zogeheten 'positieve' dan wel 'negatieve' ervaringen of contacten zijn die worden toegevoegd óf die je achter je laat. Dit is wat 'leven' is.
 


Het nieuwe bloesemleven straalt je tegemoet


Kijk maar naar de natuur om je heen die het je voorspiegelt: de zich jaarlijks herhalende kringloop van sterven en weer geboren worden.

Een treffende uitspraak hierbij vind ik deze:Je "moet" sterven aan t leven om geboren te worden in de Geest. Wat zoveel betekent als je persoonlijkheids-controle loslaten om je open te (kunnen) stellen voor een Hoger (Ziele)Bewustzijn. Vaak gebeurt het eerste geforceerd omdat het leven je er op een of andere manier toe dwingt en Overgave vraagt.

Ik maak dit nu van nabij mee in het proces van mijn partner en heb t zelf eveneens ervaren in mijn burnout periode in 2001 waaruit Spiegeling is "geboren".
Ik zeg het ook vaak tegen mijn klanten: laat je 'oude Zelf' figuurlijk sterven om je 'nieuwe Zelf' zich te laten openbaren, net zoals Feniks dus die uit de as verrijst.
 

Bewustwording
 

Dit is in mijn beleving de KERN waar elke "crisis" om draait: groeistuipen die van 'au' gaan, maar die je tot Bewustzijn brengen en waar je sterker en RijKer / RijPer door wordt!

Dit is overigens niet een éénmalig proces in mijn beleving. Ik heb wel meerdere van dit soort 'crisis'momenten meegemaakt in mijn bijna 65-jarig bestaan en de "oogst" hiervan is steevast dat ik weer een stapje dichter bij mijn "Ware Zelf" of "Ware Natuur" kom.

Dat klinkt heel mooi en hoogdravend maar wat ik hiermee bedoel is dat ik door de verschillenden 'Feniks-ervaringen' als vanzelf zaken loslaat die voelbaar niet meer bij me passen, waardoor er steevast RUIMTE komt voor wat beter bij mijn Ziele-Verlangen aansluit. En dit proces gaat gewoon door....
 

Hoe is dit voor jou? 
Herken je dit ook bij jezelf of in je eigen leven?

 


Uit het donker ontstaat het Licht....
 

Mijn ervaring is dat door de regie van mijn 'kleine Ik' los te (durven) laten en te Vertrouwen op de intuïtie van mijn 'grote IK', er moeiteloosheid ontstaat in situaties en contacten. 
Verrassende ervaringen of ont-moetingen vaak, die ik niet had willen missen.

Mijn HART blijkt hierbij keer op keer weer mijn kompas in de beslissingen die ik neem, ook al denkt mijn hoofd daar soms anders over of raak ik 'in conflict' met andersdenkenden.

MÁÁR: Ik heb inmiddels geleerd 't Hart te volgen en hier TROUW aan te blijven want dat klopt altijd, leert de ervaring. Dat wens ik jou ook toe!!


GENIET VAN DE LENTE!

en hopelijk ook van drogere dagen dan in deze afgelopen maand
en wellicht tot ont-moetens...

 


Met Lichte Lente HARTE-groet,

Mirjam

 


Alle kleine steentjes op je levenspad
vormen samen één passend Geheel!