SPIEGELINGintuïtieve en creatieve natuurcoaching

Terug naar inspiratiemail / Archief

Op mijn vorige blog met 'Woord voor t nieuwe jaar', heb ik veel mooie woordreakties mogen ontvangen. Ik citeer er een paar: Aandacht, Bewustwording, Genieten, Hoop, Joy, Minderen, Ontdekken, Relaxen. Woorden ofwel intenties die voor ons allemaal een positieve mindset creëren.

Eerder noemde ik hier al het Manifestatiedagboek, met daarin de uitnodiging om bij de start van iedere dag een intentie te zetten als rode draad voor de dag. En de tip om voordat je gaat slapen, minimaal 3 dingen te noteren waar je dankbaar voor was.
Dit hoeven geen grootscheepse ervaringen te zijn, ook genieten van een simpel kopje koffie valt hier onder. [Dan heb ik zonder moeite al mijn 3 dankbaarheden op 'n dag binnen!]
 


Dankbaar voor genieten

van 't dagelijkse kopje koffie, hmmm
 

Je dagelijkse intentie kan per keer verschillen, maar kan ook steeds dezelfde zijn, afhankelijk van wat je wilt ervaren. BIjvoorbeeld: "Vandaag verwelkom ik met vreugde Alles wat er op mijn pad komt".

Daarbij laat je los wát dat dan zou moeten zijn. Het kan ook een ervaring zijn die je eigenlijk liever niet had gewild. Vaak blijkt achteraf dat die toch iets positiefs heeft gebracht. 
Het gaat hierbij vooral om de blik waarmee je naar de wereld kijkt: een rose of een donkere bril, aan jou de Keuze!

Zo zou ik dit weekend naar Zundert gaan voor ondermeer een Spiegeling-afspraak, maar ben ik geveld door een hevige bronchitis verkoudheid. Voordeel van dit nadeel is dat ik nu niet in de sneeuw en gladheid de weg op hoef.
 

Elk nadeel heeft een voordeel


MIJN hoofdmotto voor 2023 is Vertragen wat ik vorige keer al liet weten.

De tekstbijlage die daarover ging bleek veel mensen aan te spreken, aan de reakties op te maken. Het is natuurlijk ook een breed gedeeld verlangen én behoefte om in de huidige ratrace maatschappij je eigen ritme en tempo te (kunnen) volgen.

De ervaring leert dat het vaak de omstandigheden zijn die je hiertoe dwingen als je onverhoopt in een crisissituatie terecht komt, zoals ik nu meemaak met mijn partner.
Dan is het gewoon niet mogelijk om alsmaar door te gaan en móet je wel luisteren naar de behoefte aan rust die je systeem aangeeft.

Ik zie dit ook bij klanten die in een burn-out terecht zijn gekomen, waarbij mijn advies steevast is om 'niet zo snel mogelijk weer de "oude" te willen worden, maar in een rustig tempo "de nieuwe".  Wat ik natuurlijk zelf ook aan den lijve heb ondervonden, ik spreek uit ervaring.
 


De 'vrolijke' kunst van vertragen...
 

Het is dan heel mooi om te zien hoe een voormalige intervisieklant die uit de computer-wereld komt, ervoor heeft gekozen om in zijn eigen rustige tempo de omslag naar natuurcoaching te maken en nu, 3 jaar later, erg geniet van de trajecten met de voor hém 'Ideale Klant(en)'' die hij begeleidt.

Daarbij heeft hij in de aanloop hiernaartoe regelmatig "strijd" geleverd met zijn hoofd die daar van alles van vond en altijd 'snel' iets wilde bereiken. Terwijl zijn energetische en intuïtieve gevoel keer op keer duidelijk liet merken het tempo en de deadlines van zijn hoofd niet te willen / kunnen volgen.

Het is heel fijn dat de Spiegeling natuurcoachings sessies hierbij heel ondersteunend en inspirerend bleken en hij vol VERTROUWEN toch dáár is uitgekomen waar hij wilde zijn; op het voor hem juiste moment en met de voor hem juiste klant!
 

De natuur spiegelt je ook altijd voor
dat alles zijn natuurlijke tijd en proces heeft.

 


Mogelijkheden
 

'Waar ergens een deur sluit, opent zich weer een raam', is een uitspraak waar ik een grote fan van ben omdat die zo klopt én hoopgevend is.

We zijn doorgaans gewend om in beperkingen te denken, in 'beren op de weg' en wat er allemaal niet zou kunnen, terwijl er heel VEEL mogelijk is als je deze manier van denken kunt laten gaan en je laat verrassen door wat zich aandient als je de controle loslaat.

Het leven is één groot creatieproces, kijk naar de natuur en je ziet voortdurend de scheppingskracht om je heen. Ook WIJ zijn natuur en de natuurwetten gelden eveneens voor ons.

Het wezenlijke verschil is dat wij mensen een Ego-mind hebben met tal van gedachtes en overtuigingen die ons (kunnen) belemmeren, terwijl 'de Natuur IS'. 
Ze laat ons het cyclische levensproces zien van zaaien, groeien, bloeien, rijpen, oogsten, loslaten, afsterven en opnieuw geboren worden (transformatie!) en dat dus alles continu in verandering is.
 


Panta Rei: alles is voortdurend in beweging;

(steeds veranderende luchten in 15 minuten tijd)
 

De kunst is om mee te bewegen zoals ik zelf ook telkens weer ervaar. Ondanks de intensieve situatie nu met mijn partner, is het voordeel hiervan dat we van dag tot dag leven en ik niet ver vooruit iets plan. 

Dit geeft MIJ voelbaar veel Rust, om in t moment te blijven. De huidige situatie maakt dat ik ándere keuzes maak, waardoor als vanzelf ook nieuwe mogelijkheden ontstaan die ik nu rustigjes nader aan het onderzoeken ben.
 

Waar heb JIJ zelf de ervaring van deuren die sluiten
en ramen die opengaan?

Daar ben ik heel benieuwd naar,
áls je daar wat over wilt delen uiteraard?!
 

Bewustwording
 

Ons pad door het leven is een continu groei- en ontwikkelingsproces. Groeien gaat vaak met de nodige groeipijnen gepaard zoals je zelf waarschijnlijk ook zult weten uit eigen ervaring. Alles valt of staat daarbij met Bewustwording. 

Onderstaande quote vind ik een 'waarheid als een koe'......
 

“Waar je je bewust van bent, daar heb je controle over.
Waar je je niet bewust van bent, dat heeft controle over jou.”


Het bijzondere van natuurcoaching vind ik iedere keer weer dat het spiegelen aan de natuur je helpt om op een laagdrempelige manier zaken bewust te worden en tot zinvolle inzichten te komen, die je vooraf met je hoofd niet kúnt bedenken. Ook hierbij gaat het om mee-bewegen met wat zich aandient in 't moment.

Hetzelfde als je werkt met creatieve werkvormen. Vandaar dat ik zo enthousiast ben over de combinatie hiervan met natuurcoaching. Ook zelf ben ik steeds weer verrast wat er vanuit het Onbewuste ontstaat als ik iets teken of schilder, zoals laatst bij deze nat-in-nat schildering toen ik bij een vriendin een dagje ging "creatieven".
 


nat-in-nat "geboorte" .....
 

Het speciale vind ik altijd dat je er achteraf dingen in ziet die je er niet bewust in hebt aangebracht. Zo zie ik zelf hier in t midden heel duidelijk 'een babie in de baarmoeder' die op het punt staat geboren te willen worden.

Waar dit over gaat??
GEEN idee, maar blijkbaar is er in mij 'iets' nieuws bezig zich te ontwikkelen, dat straks het Levenslicht wil zien.

Ik laat me graag verrassen; de tijd zal leren welke 'geboorte' deze schildering tot uidrukking brengt.

Wil JIJ ook eens ervaren wat creatieve natuurcoaching jóu kan brengen aan spiegelend inzicht of ervaring (daarvoor hoef je géén vraag of 'probleem' te hebben!), dan ben je van HARTE WELKOM om je te laten verrassen en een keer een afspraak te maken. Zie individuele-natuurcoaching

Dit kan in Breda of in Bilthoven inschrijven

Het is je eigen Innerlijke Wijsheid die je hiermee wakker kust...
 

Ik ónt-moet je graag!
Voor nú wens ik je een vertragend en natuurrijk weekend.

 

Met creatieve Harte-groet, Mirjam
 

Geef kleur aan wat er in je Hart leeft