SPIEGELINGintuïtieve en creatieve natuurcoaching

Terug naar inspiratiemail / Archief

Inmiddels is het nieuwe jaar 7 dagen oud en ligt 2022 blijvend achter ons. De eerste maand van een nieuw kalenderjaar moet ik altijd wennen aan het nieuwe jaartal, maar straks weten we weer niet beter.

Hopelijk heb je goede feestdagen gehad en ben je met frisse moed aan het nieuwe jaar begonnen dat blanco ter nadere invulling voor je ligt, nog 358 dagen vanaf nu....

Ik heb deze keer vooral érrug genoten van alle Kerstpost, zowel van het zelf kaartjes versturen als ontvangen.
Zó leuk als je de brievenbus opent en er een hele stapel enveloppen uithaalt in deze vooral digitaal ingerichte maatschappij, waarin er niet veel meer life wordt verstuurd en je nauwelijks nog persoonlijke post ontvangt.

We hebben onze Kerstkaarten vrolijk opgehangen en moesten er nog een 3e lijntje bij spannen dit jaar!
 


Vrolijke Kerstwensen 2022!

 

Anders dan anders; Transformatie
 

De start van 2023 en ook de overgang naar dit nieuwe kalenderjaar, verliep in mijn geval heel 'anders dan anders'. Een ándere invulling van de feestdagen dan ik in voorgaande jaren gewend ben, vanwege het 'donkere nacht van de Ziel' proces waarin mijn partner verkeert.

Dit betekent dat we ons geplande 3 daags Kerstarrangement in een hotel op de Veluwe hebben afgeblazen en Kerst rustig thuis hebben doorgebracht, evenals Oud & Nieuw.

Ik heb dit keer niet meegedaan aan programma's voor invulling van de Adventperiode of aan de 12 Heilige Nachten. En heb evenmin een kaarten-jaarlegging voor 2023 gehouden, ook al had ik een hele tas met kaartendecks uit Zundert mee naar Bilthoven genomen.
Daarnaast heb ik ook géén jaarplanning van aktiviteiten voor ogen voor komende periode of speciale voornemens voor het nieuwe jaar.

Door het proces van mijn partner wat ik van nabij meemaak, ik logeer nu voor een paar weken bij hem, leef ik - net als hijzelf - voornamelijk van DAG TOT DAG én volg de FLOW van het Moment.
Ik probeer op deze manier zo goed mogelijk bij mijzelf en in mijn eigen energie te blijven en dat gaat me best goed af voor een HSP'er die snel overprikkeld kan raken door invloeden van buitenaf en met de neiging om in de 'reddersrol' te gaan. Ik ben eigenlijk best TROTS op mezelf!

Het is bij tijd en wijle behoorlijk zwaar, zeker voor hem, maar ik zie het als één GROOT Transformatieproces en dat maakt het wel draaglijker. Zeker als dit ook astrologisch 'in de sterren staat'. Mijn bekende Spiegeling 'Crisis als Kans' motto is ook hierbij actueel.

Dan nóg moet hij door allerlei heftige pijnstukken heen en kan dat alleen zélf doen; ik kan alleen maar aanwezig ZIJN, als partner en niet als coach, das wel een uitdaging.....
 

In wat voor situatie JIJ zelf ook zit op dit moment,

laat je leiden door onderstaande uitnodiging:

 


Een mooie Zelf-Liefde boodschap....
 

Woord / motto voor 2023
 

Wat ik zelf een leuke "traditie" vind en wat ik wél heb gedaan, is dit nieuwe jaar een Motto meegeven van één woord dat de komende 12 maanden je leidraad is bij de dingen die je doet of van plan bent te doen. 

Voor mij persoonlijk zijn het twee woorden ofwel intenties: Vertragen én Verzachten, die in mijn beleving ook veel met elkaar te maken hebben.
Bij iedere aktie of keuze waar je voor staat kun je jezelf afvragen of je hiermee recht doet aan je gekozen woord(en).
Zie ter inspiratie om bijvoorbeeld (in zachtheid) te vertragen (uitdaging voor ieder van ons), de tekst in de bijlage

Wat ook leuk is, is om je Woord voor het nieuwe jaar te laten beginnen met de éérste letter van je voornaam. Het bijzondere is dat ik heb gemerkt dat zo'n intentie werkt als een affirmatie die werkelijkheid wordt.

Zo had ik een paar jaar geleden het woord Moeiteloos en kwamen er dat jaar allerlei mensen en aktiviteiten "zomaar" op mijn pad, zónder dat ik daar zelf enige moeite voor had gedaan of energie in had gestopt.

Hetzelfde toen ik een keer voor Overvloed had gekozen omdat ik op Nieuwjaarsdag een Goudhaantje had gespot. Dat jaar kreeg ik tot een paar keer toe uit onverwachte hoek spontaan geldbedragen waar ik niet op had gerekend.

Het zijn vormen van manifestatie die je hiermee via de Wet van Aantrekking in werking zet.
 

WAT WORDT JOUW WOORD VOOR 2023 
om een kleurrijk nieuw jaar te creëren?!

 

Voel je VRIJ dit te delen als je wilt.
 


PLUS:

Hoe ga Jij jóuw unieke Kleur verspreiden dit jaar?

 

Je wens leven
 

In mijn vorige Inspiratiemail had ik het over 'leven alsof het je laatste dag is' en wat er op je bucketlist zou staan aan nog te vervullen wensen als 2023 je laatste levensjaar zou zijn.
Daar heb ik weer mooie reakties op ontvangen, o.a. iemand die schreef dat ze haar  verlangen om een reis te maken naar de Schotse Hooglanden wil gaan verwezenlijken.

Voor mezelf heb ik er uiteraard ook over nagedacht en kwam tot de conclusie dat ik eigenlijk géén grootse of speciale wensen heb. Ik voel me helemaal okay met hoe mijn leven NU is, met Spiegeling en mijn hondenknuffel middagen in het asiel. En zelfs met 't heftige proces van mijn partner!

Ik voel me vooral heel RIJK met alle dierbare contacten en mensen die ik ken, mede ook door en vanuit Spiegeling. 

Wat wel lichtjes aan het kriebelen is, is om wellicht toch iets met mijn schrijfsels te willen doen op termijn, gecombineerd met mijn spiegelende (natuur) foto's ter illustratie. 
Dat ben ik voorzichtigjes nader aan het onderzoeken in een rustig tempo, of dit aan de orde is om nader aktie op te ondernemen..... ik laat me hierin leiden door mijn (Ziele)gevoel.

Notabene:
Wat in deze Spiegeling -blog ook 'anders dan anders' is, is dat ik dit keer géén eigen (natuur!) foto's heb gebruikt als ondersteuning bij de inhoud, maar voor de verandering eens onbekende afbeeldingen heb genomen die ik in de afgelopen weken tegenkwam en passend vind bij dit schrijven.
 


Geef je LICHT door aan de wereld!
 

Agenda komende tijd
 

Zoals aangegeven staat er vooralsnog niets aan aktiviteiten in de planning; ik laat het van de energie van het moment afhangen wat er wil ontstaan komende tijd.

Wel kun je contact met me opnemen als je graag een 1 op 1 natuurcoachings sessie zou willen volgen of aan een coachingstraject van minimaal 3 sessies wilt deelnemen.
Dit kan in Breda en/of in Bilthoven > inschrijven

Voor meer informatie, zie: individuele-natuurcoaching

We hebben vooraf altijd eerst even telefonisch contact om te kijken wat precies je vraag is en welke ondersteuningsbehoefte je hebt, waarbij je je wilt laten spiegelen door én in de natuur.


Voel je WELKOM!

Ik loop graag een stukje mee op je pad.

 

Dan rest mij je voor NU een Inspirerend, Kleurrijk, Verrassend, Intuïtief, Creatief, Hoopvol, Licht en Liefdevol, Natuurl/rijk NIEUW JAAR te wensen.

Wie weet tot ont-moetens?!

 

Met stralende HARTE-groet,

Mirjam
 


Laat jouw Innerlijk Licht
stralen vanuit je Hart!