SPIEGELINGintuïtieve en creatieve natuurcoaching

Terug naar inspiratiemail / Archief

Ken je dit nummer van André Hazes junior: "LEEF!, alsof het je laatste dag is.... "?!
Het is een van mijn favoriete mee-zingers waar ik zelf altijd heel vrolijk van word.

Het werd gedraaid op de crematie van mijn onverwacht overleden buurman (82) in Zundert, die in t laatste weekend van november dood werd aangetroffen in zijn caravan, vredig ingeslapen achter zijn tv met zijn trouwe shagbuil op schoot.

Na 5 jaar bijna dagelijks contact en vele gezellige koffiemomenten is het erg wennen dat hij er nu niet meer is en ik geen licht of beweging meer zie aan de overkant.
Ook zijn kippen moeten het nu zonder baasje stellen, die hen overlaadde met kilo's gezond groenvoer. Ruud was een grote dierenvriend, een passie die we met elkaar delen.

Hij was ook een echte Levensgenieter en het numnmer LEEF! op zijn crematie pastte helemaal bij hem!
 


Overbuurman Ruud en zijn kippen.....
 

Hectische tijden
 

Het zijn hectische tijden momenteel. Behalve het onverwacht heengaan van mijn buurman, kampt mijn partner al weken met hevige hoofdpijnen die hem t leven zuur maken.
Waar het vandaan komt is (nog) onduidelijk.
Op de MRI scan van zijn hoofd waren - gelukkig - geen rare symptomen of afwijkingen te zien. Maar daarmee is de hoofdpijn nog niet verdwenen......

Wat FIJN is om te merken, is dat ik ondanks alle hectiek goed in mijn Rust en Kracht kan blijven en me niet laat meeslepen. Dat is wel eens anders, maar momenteel gaat me dat goed af.

Ik let er ook bewust op dat ik goed voor meZelf zorg en ook dingen doe waar ik energie van krijg, zoals van mijn vrijwilligerswerk in het dierenasiel van Breda waar ik al ruim een jaar twee middagen in de week met de honden knuffel. Tot bevrediging van mijzelf én van de hondjes; de LIEFDE is duidelijk wederzijds!

Ook heb ik in Bilthoven onregelmatig Boef, mijn 'oppashond' een dagje te logeren en genieten we samen van ons dier-bare contact. Tis telkens weer een feestje om met Boef samen te zijn.
 


Met Grote Vriend Boef op pad;

samen aan de koffie na een heerlijke wandeling

 

Terugblikken
 

Deze laatste maand van dit jaar 2022 is dé periode om zaken af te handelen, zoals bijvoorbeeld mijn Spiegeling-boekhouding bijwerken, wat laatste bestellingen doen en andere afrond- en opruim zaken.

De Spiegeling-agenda voor 2023 is nog leeg en niet met (nieuwe) aktiviteiten ingevuld.
Er zijn al wel plannen en ideeën aan het opborrelen, maar de daadwerkelijke uitwerking daarvan is NU (nog) niet aan de orde.Los van het 1 op 1 traject dat ik vanaf januari met iemand inga in t Mastbos van Breda.

Het is momenteel  winterslaap- en inkeerfase.
Aktie komt op een later moment in de tijd en laat ik in een natuurlijk tempo ontstaan, wanneer mijn energie dit aangeeft en van zich laat horen in 't komende nieuwe kalenderjaar waarin ik 65 word.......

Wat goed past bij de decembermaand is om eens stil te staan en in dankbaarheid terug te blikken op alles wat 2022 je heeft gebracht aan levenslessen en inzichten, door fijne én minder fijne ervaringen of contacten. Zoals ik in mijn vorige schrijven met Thankgivingsday ook al aanhaalde.

Groeimomenten gaan vaak van 'AU', dus dikke kans dat je óók heftige terugblik momenten tegenkomt. Passend bij mijn steevaste 'CRISIS ALS KANS' motto.
 

Wat spiegelen deze ervaringen je?


Over jezelf, je werk, relaties, gezondheid
en andere belangrijke levensgebieden?

 

Welke nieuwe KANSEN zijn er afgelopen jaar ontstaan?!
 


Wat spiegelt het leven jou?
 

Op mijn dankbaarheids vraag heb ik mooie reakties mogen ontvangen van ervaringen die verschillenden van jullie met me deelden. DANK jullie wel daarvoor!

Heel FIJN dat ik anderen mag en kan inspireren met mijn spiegelende blogs. Een paar citaten uit de  ontvangen reakties op mijn laatste schrijven:

Ik wil je laten weten dat ik je schrijfsels altijd met veel plezier lees. Ik vind ze heel warm, liefdevol, positief en inspirerend. Dat je nog veel mag betekenen in het leven van veel mensen! Ada

Wauw, ik zit hier met tranen van aangeraakt zijn, jouw nieuwsbrief komt weer zo op het goede moment! Je bent zo'n mooie spiegel voor me: Je loopt je pad en gaat deze totaal met je hart, met vallen en opstaan maar altijd verbonden met wie je in werkelijkheid bent. Trudy

Jouw Spiegeling heeft me weer getriggerd! Bedankt voor het delen van je gedachten en mooie uitspraken; ik lees ze graag. Anneke


Schrijven is - blijkbaar - een 'talent' van me waar IK dankbaar voor ben: het gaat me moeiteloos af en mijn Hart wordt er BLIJ van. Ik hoef er niet over na te denken; het vloeit als vanzelf mijn pen uit.
 


Waar wordt jóuw Hart BLIJ van?
 

Vooruitblikken
 

De laatste maand van het kalenderjaar is er niet alleen om terug te blikken, maar eveneens om vooruit te blikken naar de invulling van een nieuw jaar dat nog geheel blanco voor je ligt. Aan JÓU de Keuze wat je hiermee wilt, of juist niet (meer) wilt. De Kersttijd biedt hiertoe een mooie reflectie-gelegenheid.

Het mooie is dat je ZELF "het Jaar van je Leven" kunt creëren met bewuste intenties om de Wet van Aantrekking ook voor jóu te kunnen laten werken.
Het leven is niet 'maakbaar', maar je kunt er voor een groot deel wél zelf je stempel op drukken en mee helpen creëren / manifesteren waar je (ten diepste) naar verlangt.

Er zijn hier tal van boeken over geschreven. Als je erop googelt komt je vanzelf allerlei titels tegen, waaronder ook het manifestatie-dagboek dat je helpt om dagelijks echt behulpzame stappen te zetten om je dromen te realiseren. Dit vraagt blijvende aandacht en focus, maar is ook een creatief proces.

Ook letterlijk! Zie TIPS en suggesties in de bijlage.


Door middel van onder meer beelden, gerichte visualisaties en schrijfoefeningen kun je je Ideaalbeeld dichterbij halen en tot werkelijkheid brengen.
Een leuke creatieve werkvorm zo op het einde van het jaar is om een Visionboard / Moodboard te maken door je wensen en intenties voor 2023 tastbaar in beeld te brengen. Happinez heeft daartoe in november een aparte bijlage uitgebracht met mooie foto's en quotes die je hiervoor kunt gebruiken.

Ik GENIET hier zelf altijd bijzonder van, om lekker spelend met mijn wensen voor t nieuwe jaar bezig te zijn en me daar in deze periode al creatief mee te verbinden in de energie.
 


Leef je PASSIE / je VUUR  in 2023 !
 

Uitnodiging: daag jezelf eens uit, vooral als je dénkt dat je niet creatief zou zijn en ga bewust aan de slag met jóuw Verlangens, jóuw Passie voor de invulling van een nieuw kalender jaar vanuit het motto:
 

LEEF! alsof het je laatste jaar is...
 

Stel, dat je in 2023 nog één jaar te leven zou hebben:

WÁT staat er dan op je bucketlist dat je zeker nog gedaan
of meegemaakt wilt hebben in je leven?


DOE HET NU !!


En schuif het niet op de lange baan. Immers, niemand weet hoeveel levensdagen er nog in het verschiet liggen, en dat is maar goed ook.

"LEEF! daarom iedere dag alsof het je laatste dag is en alsof morgen niet bestaat... " (André Hazes jr)
 

Met creatieve en manifesterende HARTE-groet,

MirjamSMILE! alsof het je laatste dag is...