SPIEGELINGintuïtieve en creatieve natuurcoaching

Terug naar inspiratiemail / Archief

Moet jij ook altijd zo wennen aan het ingaan van de wintertijd met de steeds korter wordende dagen en dat het nu al rond 17.00 uur donker is?!
In de laatste 2 maanden van het jaar lijkt het iedere keer opnieuw alsof de tijd nóg sneller gaat dan 'normaal'. Nog even en dan laten we een wederom hectisch belevingsjaar achter ons.

In mijn vorige schrijven had ik het over het Keltische Nieuwjaar van Samhain eind oktober / begin november en het contact met dierbare overledenen.
Ik deed je in dat Spiegeling bericht over ZELF-Liefde de suggestie aan de hand om een Liefdesbrief aan jeZelf te schrijven. Maar het is in deze donkere (inkeer) tijd richting Winter eveneens een mooi moment om nader stil te staan bij je voorouders en hén bewust te eren.
 


Mooie tijd van t jaar om je voorouders te eren...
 

Waar kom je vandaan?
 

Realiseer je dat je als persoon niet op zichzelf staat, maar dat je een "product" bent dat is voortgekomen uit de samensmelting van een eicel en een zaadcel, waarmee je automatisch genen en eigenschappen van je (voor)ouders hebt mee gekregen.

Je bent het resultaat van voorouderlijke ervaringen en energieëen die in jou én je huidige bestaan doorwerken. Vaak op een onbewust niveau dat we zelf niet of nauwelijks in de gaten hebben.
Totdat je iets tegenkomt in je leven waar je zelf niet uitkomt en bijvoorbeeld bij een regressietherapeut terecht komt. Waar ervaringen of trauma's van vóór je aardse bestaan zich zomaar spontaan kunnen aandienen, die vaak niet eens van jezelf zijn maar energetisch via voorgaande generaties doorgegeven.

TIP:
Zoals je een Liefdesbrief aan jeZelf kunt schrijven (en uiteraard ook aan een levende Dierbare!), kun je dit ook doen aan je (overleden) ouders of voorouders.


Je kunt hen bijvoorbeeld laten weten:

* Wat je in hen waardeert

* Voor welke meegekregen eigenschappen en talenten je hen dankbaar bent

* Voor welke "fouten" je hen kunt vergeven

* Hoe je hen wilt eren en een liefdevolle plaats geven in je huidige leven

* Of een eigen thema.....

 

Je kunt je brief hardop aan hen voorlezen of een speciaal plekje geven op je altaar (als je dat hebt). Of er anderszins iets mee doen wat voor jou passend is.

Citaat ten aanzien van het eren van je (voor)ouders:

"Weet hoe belangrijk het is om je bewust te worden van je geschiedenis, je oorsprong, de verhalen die in je familie leven.
In bewustwording en het helen en eren van de generaties vrouwen en mannen die je voorgingen, heel en eer je jezelf en ieder die na je komt.
Verleden en toekomst vallen samen in jou!"

Een mooie en bijpassende quote:

"Waar je je bewust van bent, daar heb je controle over.
Waar je je niet bewust van bent, heeft controle over jou".


Helderheid over je persoonlijke voorgeschiedenis kan ook helderheid scheppen in situaties die je in je huidige leven bezighouden. Familie- of voorouder opstellingen kunnen hier ondermeer ook behulpzaam bij zijn.
 


Waar kom je vandaan

en

waar ga je heen?
 

Waar ga je heen?
 

Een boeiende vervolgvraag op die van 'waar je vandaan komt', is die 'waar je heen gaat':  Waar ben je naar op weg ?!

Wellicht is dit helemaal helder voor je, maar dikke kans dat het ook vraagtekens oproept en je jeZelf deze vraag vaker in je leven stelt. 

Ieder van ons is hier met een reden, met een eigen missie of levensdoel. Dat hoeft niet persé 'groots en meeslepend' te zijn. Ook in eigen kleine kring, bijvoorbeeld je gezin of de straat waar je woont, kun je met "kleine" dingen van GROTE betekenis zijn.

Het belangrijkste is dat je je Hart volgt en de stem van je Ziele-roep gewaar wordt.

Dit kan een subtiele fluistering zijn, maar kan zich eveneens aandienen als een luidkeelse roep (fysiek of emotioneel, of beide) die je dwingt om naar de signalen te luisteren en een nieuwe koers te bepalen.

Zo heb ik na mijn zomerreces besloten tot een timeout met Spiegeling omdat mijn energetische systeem duidelijk aangaf dat ik behoefte had aan RUST en veel me-time.
Hier heb ik naar gehandeld en mijn aktiviteiten-agenda zo goed als leeg gehouden, op een paar afspraken na die al langer vastlagen en die toevalligerwijs in déze novembermaand plaatsvonden.

In de aanloop hiernaartoe, merkte ik al bij mezelf dat ik behoefte had aan inspirerend bezig zijn en dat Spiegeling weer begon te "roepen".....

Fotocollage met toestemming geplaatst:

Natuurcoachingsmiddag, landgoed Beerschoten de Bilt


Van tevéél Rust word ik passieverig en stroperig in mijn energie en kom dan tot weinig, wat géén bevrediging geeft, zo kwam ik achter. Terwijl "het" in de voorbereiding van de laatste Proeverij (van dit jaar!) en een andere - besloten - Spiegelingaktiviteit een week later, weer voelbaar ging stromen.

Het bijzondere hierbij is dat ik met het opruimen van oude ordners en aantekeningen ook verslagen tegenkwam van ondermeer een horoscoopduiding en een paar aurareadingen uit de jaren '90 (!), waarin ik zwart op wit las:

"dat het mijn ZIELSMISSIE is om met mensen te werken en dat dit niet alleen helend is voor hen, maar even zozeer ook voor mijZelf."

En dát is dus precies wat ik deze maand tot mijn eigen verrassing heb ervaren:
door ánderen te inspiren, inspireer ik tevens mijzelf!
 

Volg je Ziele-roep;
waar ben je dankbaar voor?!

 

Conclusie: Ik stop dus NIET blijvend met Spiegeling !!!

Immers:


Het gevoel dat ik na de zomer had dat het tijd was om te stoppen, heeft zich door de ervaring van LOSLATEN dus spontaan getransformeerd!

Ik ben DANKBAAR voor deze ont-wikkel-ing; een heel toepasselijk gevoel op deze 24 november Thankgivingsday!

Wat dit concreet betekent voor het Spiegeling-aanbod in 2023, weet ik op dit moment nog niet. Ook dát laat ik gaandeweg komende tijd ontstaan in het Vertrouwen dat dit zich eveneens vanzelf wel zal wijzen als ik mijn (Ziele) energie volg.....

In ieder geval ben je WELKOM om je - samen met mij - in een 1 op 1 natuurcoachings sessie te laten spiegelen in en door de natuur, als je met een vraag of situatie zit die je bezighoudt en waar je graag meer duidelijkheid over wilt verkrijgen.

Dit kan in Breda of in Bilthoven.
 

Vraag aan jou:
 

Waar ben JIJ dankbaar voor?!
 


Voel je VRIJ dit te delen als je wilt.

Ik wil hier graag nog vermelden dat ik ook héél dankbaar ben voor t feit dat je tot mijn Spiegeling-bestand behoort en al zo lang, sommigen al vanaf het prille begin in 2006, mijn be-spiegel-ingen leest.

Dankzij jou trouwe belangstelling ben én blijf ik geïnspireerd om te doen wat ik doe én mijn spiegelende lessen en ervaringen met je te delen!!

Graag weer tot de volgende keer.
 

Met dankbare HARTE-groet,

Mirjam
 


Loslaten schept ruimte
voor nieuwe ingevingen