SPIEGELINGintuïtieve en creatieve natuurcoaching

Terug naar inspiratiemail / Archief

Als een van de reakties op mijn vorige Be-spiegel-ing over ongevraagde coach-bemoeienis, kreeg ik de tip van het boekje 'Dansen met je Ego' van Sanatan de Jongh Swemer met als subtitel; 'Wijsgerige aanwijzingen om je vrij te maken' (van je Ego).
Een speels boekje over ontstaan en functie van je Ego en hoe hier mee om te gaan / te dansen, met grappige illustraties.

Een ander citeerde in haar mailreaktie de opmerking van Socrates die altijd op zoek was naar de waarheid bij mensen door open vragen te stellen om over na te denken: "Ik weet één ding zeker en dat is dat ik niets zeker weet!" Een mooi uitgangspunt inderdaad.

In mijn optiek kan een ander nóóit weten wat "het beste" voor je is, ook al ben je coach met jarenlange ervaring. Dat weet een ieder diep van binnen alleen zélf.
Het is uiteraard wel fijn als een neutrale (!) buitenstaander je kan ondersteunen om zicht te krijgen op je ondergrondse schimmeldraden.....

Het is in mijn Spiegeling visie én werkwijze de taak als coach om degene die een beroep op je doet te helpen in de spiegel te kijken, om je blinde vlekken op te sporen en te ont-warren en zo in contact te komen met je EIGEN Ziele-Wijsheid en Waarheid. 

Een goede coach reikt je - in mijn beleving - aan hoe Verbinding te maken met je eigen WETEN. Natuurcoaching is daarbij een mooie ingang, maar er zijn méér spiegelende wegen die naar "Rome" leiden....
 

Het zichtbare fraaie resultaat van

on-zichtbare schimmeldraden onder de grond
 

ZELF-Liefde (1): Vertrouw op je eigen Waarheid
 

Ik ben zelf vooral fan van 'spirituele meesters' die aangeven dat je niet klakkeloos moet aannemen wat Zij je voorhouden, maar die je uitnodigen om te voelen of het met jou en je eigen Waarheid resoneert. Met als advies: Als het niet zo is, laat het dan gaan en vertrouw op je eigen gevoel."

In feite geldt dit voor ALLES.

Ook als je bijvoorbeeld een tarotkaart trekt.

In ieder begeleidend boekje staat voorin het advies om als eerste op je eigen gevoel en indruk af te gaan en niet automatisch de duiding aan te nemen die in 't boekje staat. 
Ook dát zijn interpretaties die door anderen zijn opgetekend. Je eigen Weten stijgt daar altijd bovenuit.

LIEFDE voor jeZelf houdt in:


VERTROUW OP JE EIGEN WETEN ALS KOMPAS !!

 

ZELF-Liefde (2): Waardeer jeZelf om wie je bent
 

In de bijlage bij deze blog vind je weer een PRACHTIGE tekst, vind ikzelf, over wat Ware Zelf-Liefde betekent: JeZelf de erkenning en waardering, aandacht en liefde geven waar je naar verlangt. In plaats van wachten op de ánder die je dat "moet" geven, zodat je je geliefd en gewaardeerd voelt.
 

TIP: Schrijf een Liefdesbrief aan jeZelf:

* Wat waardeer je aan jeZelf

* Voor welke eigenschappen en talenten ben je dankbaar

* Voor welke "fouten" kun je jeZelf vergeven

* Welke liefdevolle Belofte kun JIJ aan jeZelf doen voor het komende jaar

 


LIEFDE VOOR JEZELF:

Volg je natuurlijke Hart!
 

Notabene: vandaag zaterdag 5 november gaat het Innerlijk Licht Festival van start, waarbij je je 11 dagen lang GRATIS kunt onderdompelen in en laten inspireren door allerlei online te volgen LICHT-events.
Zie voor meer informatie en aanmelding: www.vindjeinnerlijklicht.nl


Wellicht ondersteunend in deze donkere wintertijd dagen.....
 

ZELF-Liefde (3): Stel je open voor Licht en Liefde
 

Over Licht en Liefde gesproken....

Inmiddels zijn we qua jaarmoment in een nieuwe fase beland en vonden er een week geleden in en rond het laatste weekend van oktober, verschillende belangrijke (tijds) momenten plaats
Niet alleen ging de wintertijd in en werd ook weer de jaarlijkse Landelijke dag van de Stilte gehouden; tevens was het Samhain (het Keltisch Nieuwjaar).

Duizenden jaren geleden vierden de Kelten op 31 oktober Oudjaarsavond en tevens de start van het Nieuwe jaar. Zij geloofden dat die avond de geesten van overledenen hun vroegere woonplaatsen bezochten. De uitgeholde pompoen met kaarsje en de griezelkleding met Halloween staat symbool voor de 'dolende Ziel'.
Letterlijk betekent dit feest All Hallow;s Eve: de avond vóór Allerheiligen gevolgd door Allerzielen, op respectievelijk 1 en 2 november.

In deze periode zijn de sluiers tussen de zichtbare én onzichtbare wereld transparanter dan gedurende de rest van het jaar. Waardoor je gemakkelijker contact kunt maken met overleden dierbaren, als je dat zou willen. Dit kunnen zowel mensen als huisdieren zijn.

Onlangs heb ik daar een heel boeiend boek over gelezen met de titel 'Tekens zijn overal'; ondertitel: Leer de boodschappen van het Universum zien en begrijpen' van Laura Lynne Jackson.

Ik ben zeer onder de indruk van alle voorbeeldverhalen uit de praktijk, op welke talloze en bijzondere manieren overledenen liefdevol contact met ons zoeken en ons ongezien steunen op ons levenspad.
Ieder kan contact maken met overleden dierbaren, jij ook! Het enige wat in feite nodig is: ervoor open staan en er bewust oog voor hebben.Een zachte groet van 'gene' Zijde....
 

Ik deed laatst mee aan een bloemenseance waarbij mijn vader doorkwam met een heldere boodschap. De volgende dag vond ik ineens overal kleine witte veertjes in mijn tuin, wel een stuk of 20. Dit kun je uiteraard afdoen als 'toeval', maar op de dagen ervoor en daarna heb ik géén enkel veertje gezien.... Veertjes staan symbool voor contact met de "Andere Kant".

Ook ervaar ik zijn Aanwezigheid (on)regelmatig als ik mediteer, dan voel ik een kriebel op mijn kruin of een lichte druk bij mijn achterhoofd.
Of kijkt hij mij soms heel levensecht aan via het portretschilderij dat ik van hem aan de muur heb hangen en zie ik zijn helblauwe ogen twinkelen.
 

Wat zijn jóuw contact-ervaringen met overledenen (mens of dier) of met Gidsen en Engelen wellicht?

Voel je VRIJ dit te delen als je wilt !

En als je die ervaring niet hebt, let komende tijd dan eens wat bewuster op wat er aan "toevalligheden" naar je toe komt als je aan hen denkt..... Je kunt ze ook in gedachten om Hulp vragen als je ergens niet uitkomt.
 


Laat het Liefdevolle en verwarmende Licht

uit t Universum bij je binnenkomen.

Je hoeft het alleen maar toe te laten!
 

ZELF-Liefde (4): nog 1 plaats vrij
 

Lieve mensen, dit is wat ik voor NU te delen heb in deze vervolg-blog met het thema ZELF-LIEFDE.

Als je jezelf een Zelf-liefde cadeau wilt geven: er is nog één plaats vrij op de (voorlopig) laatste Proeverij van zaterdag 12 november in de Bilt van 12.30 tot 16.30u

Ik zou zeggen GUN jeZelf deze ervaring van Intuïtieve Natuurspiegeling en laat je verrassen door wat de natuur je te zeggen heeft.


Voor info zie:proeverij en introductieworkshop-natuurcoaching en voor aanmelding: inschrijven

Wellicht zie ik je daar en anders tot de volgende keer.
Heb een goed weekend!
 

Met kleurrijke en warme HARTE-groet,

Mirjam
 

Kijken door de bril van Liefde