SPIEGELINGintuïtieve en creatieve natuurcoaching

Terug naar inspiratiemail / Archief

Hoe is het met je sinds mijn vorige blog-bericht?

Op mijn schrijfsels krijg ik doorgaans veel reakties van herkenning. Regelmatig wordt mij gevraagd of ik geen boek ga schrijven en mijn antwoord is  steevast: "NEE, dat ga ik niet doen!" 
Ik vind het heel fijn om mijn Inspiratiemail te versturen, maar ik voel géénszins de behoefte of animo om mijn be-spiegel-ingen in boekvorm op te tekenen of te willen verspreiden.

Een van de reakties op mijn vorige bericht:

Hoi Mirjam,

Ik zit hier met een grote smile op mijn gezichtl 

Ik moest lachen om je opmerking over de schoenen van Rutte, heerlijk laconiek over alle crisissen. Fijn om weer bemoedigd te worden, ook door de link naar zelfgenezend vermogen. Dankjewel voor deze intensief doorleefde Inspiratiebrie
f: veel kanten belicht met diepgang en positiviteit, en ook wat je zelf zo doorleeft en beleeft.
 


Grote smile op je gezicht :-)


Mijn schrijfsels zijn pop-ups die spontaan ontstaan, aan de hand van ondermeer mijn eigen procesgang door het leven, waarvan ik graag de spiegelende lessen en inzichten met jou als lezer wil delen

Zodat je er wellicht je voordeel mee kan doen: omdat je zaken herkent, omdat het je tot (anders) denken aanzet, of wellicht nieuwe inkijkjes geeft in spiegelende processen die je weer verder kunnen helpen op jóuw levenspad. Geïllustreerd met eigen foto's die ik erbij vind passen, omdat dit nu eenmaal mijn creatieve passie is.
 

ZELF-Liefde: voor jeZelf kiezen

 

Het belang van ZELF-Liefde

Er is zelfs een speciale studio voor....

 

Bovenstaand winkelopschrift kwam ik laatst tegen toen ik in Amersfoort aan het winkelen was; leuk en gezellig stadje met mooie stadswal en fraaie oude monumenten.

ZELF-Liefde betekent voor mij naast goede Zelf-zorg fysiek, mentaal, spiritueel en energetisch, óók voor jeZelf kiezen als je intuïtieve gevoel dit aangeeft.

Ik schreef het al eerder: dat ik nieuwe keuzes aan het maken ben en mensen en situaties achter me laat die me meer energie kosten, dan dat ik ervan krijg.
Er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan en soms laat het leven je voelen 'dat de tijd van gaan is gekomen'.......

Zo heb ik na 3 jaar intensief coach-contact besloten er een punt achter te zetten omdat het voelbaar niet meer bij me aansloot.
Dit werd bevestigd in het recentelijke afrondingscontact waarbij niet prettig werd gereageerd op mijn feedback ten aanzien van ongevraagde (!) adviezen wat wel / niet te doen in zaken die ik niet ter beoordeling had voorgelegd.

De reaktie van mijn coach: 

"Dank voor je feedback, maar ik blijf het wel doen. Ik doe altijd wat het beste is voor mijn klant en weet dat het altijd goed is wat ik zeg. Dat het altijd klopt. Dat voel ik aan mijn guts. En dat het ook altijd goed is voor mijn klanten."

Maar liefst 4x achter elkaar 'altijd', terwijl IK aangeef dat ik de ongevraagde interventies als grensoverschrijdend ervaar!
 


Ik kan persoonlijk absoluut niet tegen goeroe-gedrag en ga ogenblikkelijk steigeren als anderen zich - in mijn beleving - boven mij stellen, maakt niet uit wie het is. Het raakt eveneens aan oude pijn uit mijn kindertijd, in het contact met een dominante en overheersende moeder, die dan weer getriggerd wordt.

Ik sta zelf héél anders in een coach-contact en vind daarin gelijkwaardigheid en wederkerigheid essentieel: dat je óók als begeleider bereid bent je kwetsbaar op te stellen en 'hand in eigen boezem' te steken, daar waar dit aan de orde is.
Ook hulpverleners als coaches, artsen, therapeuten en anderen, zijn maar 'gewoon' mensen die ook "missers" kunnen maken; kunst is om dat te erkennen en toe te willen geven.

Uit LIEFDE  VOOR MEZELF kies ik er dan voor om uit het contact te stappen als die bereidheid ontbreekt. Met dankbaarheid voor wat het me de afgelopen 3 jaar aan ondersteuning heeft gebracht, waardoor ik weer een paar stappen dichter bij mijn (Licht)Kern heb mogen komen.

Het is fijn om (een tijdje) door anderen geïnspireerd te worden, maar als het voorbij gaat aan je 'eigen Waarheid en Eigenheid', is het wellicht tijd je pad verder te vervolgen, los van wat de ander of de "maatschappij" hier van vindt. Zie tekst in de bijlage!
 

Vraag:

* Wat betekent ZELF-Liefde voor jou?

* Hoe doe JIJ aan ZELF-zorg?

* Welke Nieuwe keuzes of Andere beslissingen horen daar bij?

Voel je VRIJ dit te delen als je wilt.

 


Volg je eigen pad,
wat de rest van de wereld ook zegt!
 

Herfst: tijd om naar binnen te gaan
 

Eind van deze maand gaan we weer terug naar de wintertijd. Het wordt NU al merkbaar vroeger donker en dan scheelt het nóg een heel uur extra. De tijd om naar binnen te gaan en het Licht op te zoeken- letterlijk én figuurlijk - is weer aangebroken: gordijnen dicht, kaarsjes aan EN bewust contact maken met 't LICHT, eveneens in JeZelf!

Dit kan op vele verschillende manieren.

Voor de een is meditatie daarvoor een goede ingang, voor de ander is creativiteit hét middel om het Onbewuste in je Bewustzijn te brengen en bij je Innerlijk Licht uit te komen.
Ik blijf zelf fan van natuurspiegeling, mindful bewegen, al dan niet in de natuur én - zoals bekend - van natuurfoto's maken.
Daarnaast voed ik me graag met inspirerende teksten en boeken of cursussen.
 

Wat is JOUW manier om naar binnen te keren met je aandacht en energie?
 


Contact met je Innerlijke LICHT-Kern 
 

En, wat doe je met dat wat je tegenkomt als je bij jeZelf naar binnen gaat?
 

Om te beginnen klinkt dit 'naar binnen keren' al veel simpeler dan het vaak in werkelijkheid is, weet ik ook zelf uit ervaring. Vooral als je daar pijnstukken tegenkomt die je liever niet wilt zien, laat staan voelen. Of een niet-weten ervaart.

HOE ga je daar mee om?

Ik merk bij mezelf dat ik in deze timeout fase onder meer geconfronteerd wordt met vragen als:

* Wie ben ik, als ik niet in mijn natuurcoach rol aktief ben?

* Hoe vul ik mijn vrij gekomen tijd nu zinvol in?

* Wat gaat er uit deze 'leegte' ontstaan?


Vragen waar ik niet meteen een antwoord op heb....

Dan is het de kunst om VERTROUWEN te hebben, dat zaken zich zullen ontvouwen zoals de bedoeling is, op het juiste moment en op de juiste manier en om in de tussentijd - in zachtheid - te ZIJN met wat er is.

Wil je bij Spiegeling nog een keer ervaren hoe Intuïtieve natuurspiegeling je daarbij kan helpen, doe dan mee aan de laatste Proeverij op zaterdag 12 november in de Bilt, van 12.30 - 16.30u, zie: proeverij-natuurcoaching 

Er zijn nog een paar plaatsen!
 

Geniet intussen van de prachtige herfstkleuren:
 


Herfst op de Kalmthoutse Heide vanmiddag
(net over de Belgische grens bij Zundert)

 

Ik wens je een kleurrijk vervolg van deze oktobermaand, met de nodige ZELF-LIEFDE!!

 

Met Zachte HARTE-groet,
Mirjam

 


Met een mild Hart naar jeZelf kijken