SPIEGELINGintuïtieve en creatieve natuurcoaching

Terug naar inspiratiemail / Archief

In mijn vorige bericht van eind augustus na de zomervakantie schreef ik 'de zomer is voorbij en het najaar is in aantocht'.  Morgen, 21 september, begint officeel de Herfst.
Maar gezien de nog lang aanhoudende hoge temperaturen in de eerste helft van deze maand, lijkt het wel of we in een 'altijd-zomer-land' zijn veranderd als Europees klein kikkerlandje. Al is het nu ineens wel erg fris en nat.
 

Zonneschijn
 

Het is niet alleen maar zonneschijn wat er blinkt.....

Vroeger leek' t me héérlijk om in een land te wonen waar altijd de zon schijnt. Daar ben ik van terug gekomen. Ik waardeer vooral het feit dat wij 4 verschillende seizoenen hebben, met ieder hun eigen dynamiek en temperaturen.
Al is het nu wel even wennen aan alle regen en voorál aan het feit dat het merkbaar veel vroeger donker wordt.

Met de herfst-equinox op 21 september, zijn dag en nacht even lang en gaan we vervolgens de donkere periode van t jaar weer tegemoet. Ik merk aan mezelf dat ik hierbij wel even moet omschakelen en daar nog niet veel zin in heb.

Vooral dit afgelopen jaar is de opwarming van de aarde - wereldwijd - duidelijk merkbaar wat zich openbaart in extreme weeromstandigheden van grote hitte en droogte, hevige bosbranden, snel smeltende ijskappen, overstromingen en wat dies meer zij met alle zorgelijk effecten voor mens en natuur vandien. De records op weergebied sneuvelen dit jaar aan alle kanten!
 


Record aantal zonne-uren dit jaar!
 

Het gaat mij zeer aan het hart als ik lees over de gevolgen wereldwijd voor dieren, bomen en planten en natuurlijk ook voor mensen en bedrijven die schade ondervinden van de extreme weersomstandigheden (of te droog of te nat). Zelf kan ik heel slecht tegen de hitte en zoek dan vooral de schaduw op.
 

Warme reakties
 

In mijn vorige schrijven had ik het over de spiegel van relaties en dan met name de onderlinge persoonlijke(!) communicatie daarin, of juist het gebrek daaraan.

Daarop heb ik veel reakties ontvangen van mensen die zich herkenden in wat ik schreef.
Van één van hen kreeg ik onderstaand bericht:

"Ik vind altijd al dat je heel mooi schrijft en dingen goed raakt en benoemt, maar dit Spiegeling-bericht kwam echt ‘binnen'! Waarschijnlijk omdat ik (on)bewust al enige tijd met het thema 'relaties' bezig ben.
Daardoor heb ik de tekst niet alleen al 2x gelezen maar ook uitgeprint, zodat ik het op mijn nachtkastje kan leggen en het ook ’s avonds (en ’s nachts) af en toe nog eens kan nalezen en er verder over nadenken en een en ander goed doorvoelen.


Ik ben het met je eens: gevoelszaken moet je niet via e-mail en/of whatsapp bespreken, maar gewoon face-to-face zodat je elkaar in de ogen kunt kijken inderdaad."
 


Bekijk t leven en je verschillende relaties daarin met een knipoog
 

Het blijft jammer dat niet iedereen daar voor openstaat, maar je kunt persoonlijk contact én uitwisseling nu eenmaal niet afdwingen. Je kunt er wél voor kiezen bij WIE of WAT je wilt horen, zie prachtige tekst van Toon Hermans in de bijlage.
 

Oververhitting op wereldschaal
 

We leven in een verhitte tijd waarin het lijkt of de Wereld aan alle kanten in brand staat, zowel letterlijk als figuurlijk. Zoals iemand anders in haar reaktie schreef: 

"Ik vind het heel verontrustend wat er allemaal in de wereld gebeurt.  Dit jaar is het nog eens overduidelijk geworden: het klimaat verandert en ook nog eens veel sneller dan eerder gedacht.

In antwoord op je vraag: Er is bij mij deze zomer niets tot bloei gekomen, ik heb echt in de “hoe overleef ik deze dag” stand gestaan. Niet alleen vanwege de hitte, maar ook vanwege de stikstofdiscussie en de boeren, de opvang van asielzoekers, de oorlog in Oekraine, etc etc.
Dit zijn de zaken die mij afgelopen half jaar erg hebben bezig gehouden. En niet te vergeten ook  de energiecrisis en de armoedeval die voor veel mensen dreigt, en het coronavirus dat dit najaar misschien weer gaat opspelen.

Ik maak mij over alles wat ik hierboven heb genoemd grote zorgen, vooral in relatie tot de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen."


Een ander oogst-geluid van afgelopen zomer en een van de meer 'zure' vruchten, die er natuurlijk ook zijn.
 

Met welke vruchten ga Jij de komende Herfst in?
 


Druivenoogst in mijn Zundert-tuin:
niet alle druiven zijn altijd even zoet.....

 

Transformatie
 

We zitten collectief in een periode van grote Veranderingen en Vernieuwing.

Oude tradities hebben voorspeld dat er een tijd zal aanbreken waarin het Licht op aarde toeneemt en dat dan ALLES 'aan t Licht komt' wat géén Licht is. Die tijd lijkt nu aangebroken, gezien de toenemende "duistere" berichtgevingen in het nieuws.
De hoopvolle boodschap hierbij is echter tevens dat destructieve (macht)structuren door het toenemende Licht op termijn uit elkaar zullen vallen.

Zoals in de buitenwereld systemen op instorten staan en (on)waarheden boven tafel komen, geldt dat in deze tijd voor velen van ons eveneens voor de eigen Binnenwereld.
Het is volgens "Ingewijden" tijd om te Ontwaken en tot Bewustzijn te komen van wat er zich wérkelijk afspeelt, niet alleen op mondiaal niveau maar vooral ook in jeZelf en dat gaat vaak 'van au'.

In onder meer astrologische en mediamiek-spirituele hoek hoor je geluiden dat dit een belangrijke tijd is van Bewustwording en Transformatie om Ruimte te maken voor een lichtere energie wereldwijd. Je hebt zelf de Keuze of je hieraan meedoet of niet.

Immers ook hierbij geldt zoals met alles: Elke verandering in de buitenwereld, begint met een verandering in je binnenwereld. Zoals Gandhi zeï: "Ben zelf de verandering die je in de wereld wilt zien."
 

Remember: the darkest moment comes before dawn!
 


Vertrouw op t LICHT, dat is er altijd!
 


Ik hoor van veel mensen om me heen dezelfde soort 'transformatie' verschijnselen, variërend van hevige vermoeidheid tot burnout en diverse fysieke of emotionele klachten die naar aanleiding van wringende innerlijke structuren aan t Licht komten.

Plus de sterke BEHOEFTE om 'meer bij jeZELF naar binnen te gaan' en het centrum van de STILTE in de orkaan opzoeken. Ik zit daar zelf momenteel midden in.
 

Hoe is dit voor JOU?

Hoe reageer Jij op alle hectiek in de wereld,
die in jezelf en om je heen?

Waarin vind Jij (Innerlijke) Rust?
 


Er is alleen maar NU....
 

"NU is 't énige moment dat er is", is een van de uitspraken die vaak wordt gebezigd als je het pad van Persoonlijke Groei en Bewustwording loopt. Eckhart Tolle heeft er een heel boek aan gewijd: 'De Kracht van het NU'.

Het klinkt zo eenvoudig, maar het valt om den drommel niet mee om in t moment te blijven. Daar weet ik zelf ook alles van. Het is vooral het hoofd dat voortdurend bezig is met gedachten over verleden of toekomst en steeds maar uit de beleving van t NU gaat.

Daarom is het zo fijn om je te spiegelen aan de natuur, want de natuur is altijd alléén maar NU! Net zoals je lichaam en zintuiglijke ervaringen ook alleen vandaag zijn en niet van gisteren of morgen. 
Lichaamsbewustzijn
 (via de zintuigen) is dé sleutel naar t NU. Het rustgevende effect hiervan in de natuur is nog sterker als je dit samen met anderen ervaart!

Die mogelijkheid is er komende zondag 25 september in Breda vanuit Spiegeling voorlopig voor 't laatst bij de LICHT-wandeling van 10.00 tot 13.00 uur in het Mastbos. Zie lichtwandeling-breda

Er zijn nog een paar plaatsen als je je graag wilt onderdompelen in de spiegelende (groeps)ervaring van natuurlijke Rust in het MOMENT.
 

JE BENT VAN HARTE WELKOM!
 

Voor aanmelding, zie inschrijven

Wie weet ont-moeten we elkaar de 25e......


Voor NU stuur ik je een lichtgevende Hartegroet, om mee te nemen de komende 'donkere' tijd in.

Mirjam
 


Laat t LICHT door je Hart stralen!