SPIEGELINGintuïtieve en creatieve natuurcoaching

Terug naar inspiratiemail / Archief

Dit is mijn laatste Inspiratiemail voordat morgen het Spiegeling zomer-reces ingaat, van
1 juli tot 1 september.
Twee maanden me-time voor mij en mijn energie om spontaan de FLOW te volgen van wat er zich in het moment aandient.

Zomer-reces: genieten van de uitbundigheid
en kleurenpracht in de natuur

 

In mijn vorige bericht deed ik melding van de laatste 'Back to nature' Happinez waar ik zelf zo enthousiast over ben. Daarin staat een heel boeiend én herkenbaar artikel van Susan Smit over heksen, naar aanleiding van haar boek over dit thema: 'de Wijsheid van de heks'.
 

Eigenlijk ben ik een heks....
 

als ik lees wat zij hierover schrijft:

"Het pad van de heks is een persoonlijke ontwikkelingsreis die je middelen aanreikt voor persoonlijke groei en levensverdieping waarbij het gaat om je innerlijke beleving.

Het zijn de natuurwetten die aan de basis staan van hekserij; de zich herhalende cyclus van het ritme in de natuur met de wisselende seizoenen, waarbij alles voortdurend in beweging is en één Geheel vormt.
Zo boven, zo beneden en zo binnen, zo buiten",
zoals ik zelf ook vaak zeg.
 

"Een heks wandelt door de natuur, ervaart en observeert de bewegingen en verschijnselen die er zijn en ontleent daar lessen uit voor haar eigen leven".


Dit is precíes wat ik met Spiegeling doe, zowel voor mezelf als met klanten en deelnemers!
Door je bewust te zijn / worden van de processen in de natuur, herken je deze ook in jezelf en je eigen leven.

Kijk in de spiegel van de natuur en zie jeZelf is één van mijn Spiegeling slogans.
Evenals: In de Ziel van de natuur, vind je de natuur van je Ziel. Ook deze uitspraak is heel waar.
 


Zomer: spiegelend groen in blauw
 - Mastbos Breda - 

 

De spiegel van dieren op je pad
 

Naast een mooie spiegel, biedt de natuur óók rust en inspiratie. Of troost en bemoediging, zoals ik ook in mijn eigen burnout periode in 2001 heb ervaren en nóg steeds.

Eén van de aktiviteiten van Spiegeling zijn de LICHT-wandelingen in Breda en De Bilt.
Ik loop een wandeling steevast vóór en laat me daarbij inspireren door wat ik onderweg tegen kom ten aanzien van de inhoud en het programma, waarbij de natuur mij keer op keer weer spontaan verrast met onverwachte ervaringen en ingevingen.

Zoals ik ter voorbereiding van de laatste LICHT-wandeling van dit seizoen, afgelopen zondag 26 juni in Breda, onverwachts oog in oog kwam te staan met een Reiger die hoog in de boom zijn veren aan het poetsen was. Hij nam hier uitgebreid de tijd voor en trok zich er niets van aan, dat ik stond toe te kijken. Daarmee was hij een grote Inspiratiebron voor de inhoud van de wandeling

Puur door waar te nemen van wat je feitelijk ziet in de natuur, ontdek je belangrijke spiegels over jezelf. Zie in de bijlage wat het voorbeeld van de Reiger aan spiegelende reflectievragen oproept, waar we tijdens de wandeling bij stil hebben gestaan (of beter gezegd, stil hebben gezeten!).


TIP: Doe deze oefening eens met jezelf met een dier of boom of plant die je aandacht trekt en laat je verrassen door de inzichten die het je biedt als je je feitelijke waarneming op jezelf betrekt. Je hoeft er alleen maar 'ik' voor te zetten.

Welke spiegel ontdek je dan?
 


Spiegel van de Reiger,
zie ook "spiegel" in de bijlage!

 

Net als de natuurvolken, ziet een heks de Aarde als een levend en bezield organisme waar ze wederkerigheid mee ervaart. Een heks kan ook (telepathisch) met de natuur communiceren. Niet alleen met dieren, maar eveneens met bomen en planten.

De bekende boeken van Anastasia gaan daar bijvoorbeeld over, maar ook de Duitse boswachter Peter Wohlleben beschrijft dit in zíjn diverse natuurboeken; een "mannelijke heks"....?!

[Ik zou een hele verhandeling kunnen houden over het feit dat heksen in de Oudheid vrouwen waren, over de heksenvervolgingen en al wat dies meer zij, maar daar kies ik hier nu niet voor. Heel boeiende materie maar wellicht iets voor een andere keer.]

Dikke kans dat je ook als mannelijke lezer van dit bericht je herkent in bovenstaande omschrijving van wat hekserij inhoudt. Het merendeel van mijn klanten en deelnemers is inderdaad vrouw, maar er zitten ook hele natuur-geïnspireerde mannen tussen!
 

Mannen en vrouwen in de natuur
 

Bij de wandelingen in Breda is één trouwe medewandelaar, een man uit België die heel veel heeft met de natuur én met het contact met de natuur.
Sinds hij vorig jaar de Opleiding Intuïtieve Natuurcoaching in een 1 op 1 intervisie-traject van 2x drie natuursessies bij Spiegeling heeft gevolgd, is hij iedere wandeling enthousiast van de partij.

Van hem ontving ik onderstaande mooie recensie:

Onze LICHTwandeling van zondag was weer super leerrijk!

De creatieve werkvormen brengen me altijd direct bij wat er speelt in mijn dagelijks leven. Elke keer ben ik aangenaam verrast hoe ik door het tekenen op een vlotte en toegankelijke manier contact maak met mijn onderliggend thema.

De afwisseling tussen actieve en stiltemomenten tijdens de wandelingen ervaar ik als uitstekend​​​ uitgebalanceerd, waardoor ik op een aangename en rustige manier in mijn focus blijf staan.
Tijdens het delen met de andere deelnemers verwondert het me iedere keer weer hoeveel diversiteit er in ons menszijn aanwezig is. 

Een groot compliment voor jou voor de degelijke voorbereiding, de steeds interessante en gevarieerde werkvormen en de uitgekiende timing van de verschillende etappes in onze wandeling. In september ben ik er graag weer bij!

 


Creatieve start van iedere Lichtwandeling
(foto met toestemming geplaatst)

 

Een Spiegeling wandeling begint altijd met een creatieve start; immers óók creativiteit spiegelt de Ziel.
En kent naast stiltemomenten ook natuuropdrachten en meditaties, ondersteund door het trekken van een of meer toepasselijke tarotkaart(en) bij het thema van de wandeling.
Iedere keer ontstaan er weer kippenvel momenten vanwege de treffende boodschappen die de kaarten geven.

In het najaar staan er weer nieuwe LICHT-wandelingen gepland in Breda en De Bilt, zie agenda voor de data. Je bent van HARTE welkom, man of vrouw, om je te laten verrassen door de spiegels die de natuur biedt. Ik ont-moet je graag!
 

Voor NU een hele fijne zomer met mooie en spiegelende natuurervaringen en ontmoetingen.
Geniet van de Bloeikracht in jeZelf én om je heen en lekker ont-spannen, dat wens ik je toe komende tijd!

Wellicht zien we elkaar in het najaar......

Met kleurrijke natuur-HARTE-groet,
Mirjam