SPIEGELINGintuïtieve en creatieve natuurcoaching

Terug naar inspiratiemail / Archief

Inmiddels is het 1 juni en ben ik ook alweer een jaar ouder (en ook weer "wijzer"...). 
Time flies
Herken jij dat ook dat het lijkt of de tijd steeds sneller gaat? We zijn alweer op weg naar de zomervakantie.

Het thema van deze Inspiratiemail is dit keer authentiek zijn. Dit naar aanleiding van de mooie tekst hierover in de bijlage die ik onlangs tegenkwam en graag hier met je deel.

Ik heb de definitie van authentiek opgezocht en vond deze omschrijving: "Je bent authentiek als je trouw bent aan je Innerlijk, aan je morele principes en wanneer je op een oprechte manier handelt. Als je verantwoordelijkheid neemt voor je gevoelens en daden en doet wat écht belangrijk voor je is".

En daar is MOED voor nodig. Moed om vol-ledig jeZelf te zijn EN daarnaar te luisteren én handelen!

Dit kan betekenen dat je je onderscheidt van de 'grote massa' en anders handelt dan de rest. Zoals de hoofdpersoon in de bijlage. Met hierin ook de hele mooie symboliek van dit verhaal "dat je OOGST wat je ZAAIT" en zo je authenticiteit al dan niet uitstraalt naar je omgeving.
 


Leef je eigen authentieke kleur
en straal die uit naar de wereld!


Wat betekent authentiek zijn voor jou ?

Waarin onderscheid jij je van de 'massa' ?
 

Voor mijzelf houdt dit in dat het mijn intentie is om trouw te zijn aan wat er van binnen IN mij leeft. En mezelf niet forceer om te voldoen aan hoge verwachtingen van de perfectionist in mij, maar dat ik me laat influisteren door de stem van mijn Hart en haar Ziele-rimpelingen volg.

En dit kan iets héél anders zijn dan wat mijn Hoofd vindt dat ik zou moeten doen of hoe ik zou moeten zijn..... Of wat ánderen daarvan vinden. Maar daar houd ik me eigenlijk steeds minder mee bezig > voordeel van 'ouder en wijzer worden'.....
 

De weg naar "Rome" ofwel naar je Eigen Natuur
 

Leven vanuit je Innerlijke Natuur valt niet altijd mee als je tot het Enneagramtype 1 behoort: de Perfectionist die alles altijd graag goed wil doen en daar hoge eisen aan stelt.
Niet alleen ten aanzien van zichzelf overigens, maar eveneens ten opzichte van anderen en alles wat zich voordoet in de buitenwereld.

Het Enneagram kent 9 verschillende types en ieder type kijkt vanuit de eigen bijpassende "bril" naar de wereld en handelt overeenkomstig. Naast de perfectionist heb je nog de redder, de bemiddelaar, de loyalist etcetera. Het gaat te ver om daar hier dieper op in te gaan. Als je er meer over wilt weten, raad ik je aan er eens op te googelen.

Kennis van het Enneagram is één van de vele wegen die naar "Rome" leiden op het gebied van persoonlijke Ontwikkeling en Bewustwording. Zoals bijvoorbeeld ook human design een manier is om jeZelf als persoon in kaart te brengen, als een soort van roadmap zeg maar.

Er is niet één rechte weg die naar "Rome" leidt....
 

Alles draait in feite om Zelf-inzicht en Zelf-ont-wikkeling: je geconditioneerde buitenlagen af-wikkelen tot je bij je Kern komt. Dit is precies wat natuurcoaching / natuurspiegeling beoogt: door je te spiegelen aan de natuur buiten je, krijg je zicht op de natuur IN je!
 

Happy in de natuur
 

Een mooie uitspraak vind ik: door uit-zicht kom je tot in-zicht!

Omdat de natuur uit zichzelf authentiek is, is dit ook wat er bij jóu wordt aangeraakt als je in de natuur bent en je hiervoor openstelt: je ziet jezelf gespiegeld in de natuur om je heen.

Daarom ben ik enthousiast over het nieuwe nummer van het blad Happinez waar ik al jaren op ben geabonneerd,. Dit keer met als thema 'Back to nature', dat momenteel in combi-verpakking met een 'Intuitie special' in de winkel ligt.

Ik heb geen aandelen en ontvang ook geen commissie maar uit eigen enthousiasme wil ik deze uitgave hier graag onder de aandacht brengen. Wellicht is het ook iets voor jou....
Hoewel Happinez "officieel" onder de Vrouwenbladen valt, is ook mijn partner regelmatig geïnteresseerd in de inhoud en bladert ieder nieuw nummer als eerste door!
 


Happinez nummer 4:
Back to Nature (+ Intuïtie special)

 

Beschrijving: "Dit nummer gaat over de zoektocht naar de essentie van de natuur en daarmee naar de essentie van onze Ziel. Hoe de natuur inzicht brengt en kan troosten. Maar ook over aanbidding van alles wat ons omringt. Deze Happinez kan je helpen om de relatie met de / je Natuur weer nieuw leven in te blazen."

De quote op de Spiegeling website is niet voor niets: In de ziel van de Natuur, vind je de natuur van je Ziel !
 

Wat dieren je spiegelen
 

Sinds november ben ik vrijwilliger in het dierenasiel van Breda en heb ik 1 middag in de week contact met de honden: uitlaten, spelen, knuffelen. Ik geniet hier erg van en vind het heel mooi om te zien hoe authentiek honden (dieren) zijn en helemaal zichzelf!

Maar ook hoe ze qua emoties soms op mensen lijken, in de zin bijvoorbeeld van een "jaloerse" reaktie als de een op dat moment even meer aandacht krijgt. Dan volgt er een poot van de ander die laat weten ook geaaid te willen worden.

Tijdens de Spiegeling LICHTwandelingen laten dieren zich soms heel spontaan en onverwacht zien, wat altijd voelt als een groot KADO!!

In Breda zagen we onlangs een groepje van maar liefst 4 Reeën op zondagochtend dartel door de natte bosjes springen en de laatste keer in De Bilt, liep er een op 'n afstandje heel rustig te grazen en waren het de Eekhoorns die elkaar achterna zaten.
 

Contact!
 

Altijd interessant om na te gaan wat dieren op je pad je op dát moment te zeggen / spiegelen hebben; ze verschijnen immers niet 'zomaar'. Ook daar gaat deze Happinez over en dan met name over de boodschappen van vogels.

Ik doe maandelijks mee aan een online oefengroepje dierencommunicatie en ook daar blijkt keer op keer dat het specifieke gedrag van je huisdier (meestal hond of kat) ook niet 'zomaar' is, maar doorgaans iets spiegelt van het baasje.

Ook hier geldt: zo binnen, zo buiten.

Wanneer je als baasje aanpassingen aanbrengt in je eigen binnenwereld én gedrag, heeft dit ogenblikkelijk merkbaar effect op het uiterlijk gedrag van je dier.
Ik heb zelf geen kinderen maar hoor dit ook vaak terug van ouders of leerkrachten: aktie - reaktie dus. Dit geldt overigens ook in het contact tussen volwassenen en sluit eveneens aan bij 'je oogst wat je zaait'.....


SPIEGELEN ALS WEG TOT BEWUSTWORDING


is dan ook mijn favoriete slogan en gaat in feite bij Alles op wat je op je levensreis onderweg aan ervaringen en ontmoetingen tegenkomt.

Ik nodig je graag uit om komende tijd eens bewust(er) in deze spiegel te kijken!

Dit kan onder andere door mee te doen aan een Spiegeling aktiviteit.

In juli en augustus is Spiegeling met zomer-reces. Voor die tijd ontvang je nog een Inspiratiemail met data van de geplande aktiviteiten in het najaar. Je kunt ook alvast op de agendapagina kijken: agenda

Eind juni (26-6) en begin juli (3-7) zijn er nog 2 LICHTwandelingen, resp in Breda en in De Bilt. Wellicht ont-moet ik je daar?
 

Voor NU wens ik je graag een authentieke juni-maand toe: be yourself, er zijn al zoveel anderen!

Met kleurrijke Harte-groet,
Mirjam