SPIEGELINGintuïtieve en creatieve natuurcoaching

Terug naar inspiratiemail / Archief

Gisteren was het Koningsdag en kleurde t hele land oranje. Na 2 jaar corona-stilte vonden er weer overal festiviteiten plaats. Leuk als je daar van houdt.....
Ik doe er niet aan mee want ik ben geen fan van zoveel drukte en grote mensenmassa's, daar kan mijn hooggevoelige energie heel slecht tegen, dus zoek ik het ook niet op.

Het is alweer enige tijd geleden dat ik langs deze weg wat heb gedeeld, dus hoog tijd om weer eens iets van me te laten horen.
 

Doen door niet-doen
 

De reden voor mijn digitale afwezigheid was een gebrek aan energie de laatste tijd.

Een paar weken terug kreeg ik onverwacht het coronavirus op bezoek, dat zich meldde via een aanhoudende loopneus en kriebelhoest. Omdat ik net op het katje van een vriendin had gepast en mijn allergie weer opspeelde, dacht ik dat dit het was. De zelftest gaf echter corona aan, wat door de GGD werd bevestigd.

Hoewel ik er nauwelijks ziek van ben geweest, was het na-effect heftiger en langduriger en speelde een hevige vermoeidheid mij behoorlijk parten. Na ruim 2 weken vroeg naar bed en dagelijkse middagdutjes, voel ik me nu wel weer okay maar doe nog kalm aan.

Mede om die reden spreekt het artikel in de laatste Happinez over WU WEI mij erg aan.
Wu Wei is een begrip uit het Taoisme en betekent: 'doen door niet-doen'. Het principe hiervan is dat je méér bereikt door minder te doen!

Wat in onze Westerse 'hard werken' mentaliteit heel tegenstrijdig overkomt en niet zo makkelijk uit te voeren is. Het is echter één van de belangrijke grondbeginselen van Spiritualiteit: de weg van OVERGAVE en FLOW.

Dan handel je niet vanuit wilskracht en controle, maar vanuit je Innerlijke Stilte en Wijsheid, je Natuurlijke ZIJN, waarbij je als vanzelf meegaat met de stroom en je niet verzet tegen 'dat wat is'.
 


Volg je Innerlijke natuurlijke Zijns-Wijsheid:
Luister naar de STILTE in je HART!

 

Deepak Chopra heeft het in zijn boek 'De 7 spirituele Wetten van Succes' (aanrader!) over de Wet van de minste weerstand. Belangrijke elementen hierin zijn: Acceptatie, Eigen verantwoordelijkheid en Weerloosheid. Daar zou ik zelf nog Vertrouwen aan toe willen voegen.
Hoewel ik alle 7 wetten de moeite waard vind, spreekt deze 4e Wet mij t meeste aan, omdat dit leidt tot de ervaring van MOEITELOOSHEID die ik zelf uit de praktijk ook ken.

Ik heb het hier al vaker gedeeld: sinds ik mijn 'to do' lijstjes ben gaan vervangen door 'to feel', komen zaken regelmatig als vanzelf op mijn pad. Hoe minder ik me ermee bemoei, hoe makkelijker de juiste mensen en situaties zich aandienen!

Vertrouwen is voor mij hierin een sleutelwoord: Vertrouwen dat zich ontvouwt wat de bedoeling is. Dit betekent overigens NIET dat je met je armen over elkaar op de bank gaat zitten wachten, maar dat je handelt vanuit Flow en niet vanuit 'moeten' of angst.
 

De natuur als voorbeeld van moeiteloosheid
 

Deze wet van Moeiteloosheid zie je perfect weerspiegeld in de natuur:

"Als we kijken naar hoe de natuur werkt, zien we dat er zo weinig mogelijk moeite wordt gedaan. Gras probeert niet te groeien, het groeit gewoon. Vissen proberen niet te zwemmen, ze zwemmen gewoon. Bloemen proberen niet te bloeien, ze bloeien. Vogels proberen niet te vliegen, ze vliegen. Dat is inherent aan hun natuur. 
De aarde probeert niet om haar eigen as te draaien, het is haar natuur om in 24 uur tijd om te wentelen. Het is de natuur van de zon om te schijnen en van de sterren om te fonkelen en te glinsteren. Het is de natuur van babies om gelukzalig te zijn. En het is de menselijke natuur om haar dromen te verwezenlijken, gemakkelijk en zonder moeite".


Citaat Deepak Chopra (Wet van de minste weerstand)

Als je naar de natuur kijkt zie je ook dat alles naar t LICHT groeit. En zeker in de huidige Lente-periode valt de enorme Groei- en Levenskracht weer erg op.
 

Hoe ben JIJ in contact met 't Licht

en

je eigen Groei- en Levenskracht?
 

Toen ik na 3 weken Bilthoven weer terug op het recreatieterrein in Zundert kwam, werd ik verwelkomd door een feestelijke kleurrijke bloemenpracht van tulpen in mijn tuin.

Alles groeit en bloeit in deze tijd van het jaar zonder dat de natuur zich daar mee bemoeit, precies zoals Deepak Chopra beschrijft. Het is één GROOT en spontaan bloesem- en bloemenfeest momenteel.

Hier kunnen wij een voorbeeld aan nemen, wij zijn immers óók Natuur?!
 


Genieten van de Vuurkracht van alle kleurrijke tulpen 
in mijn Zundertse tuin...

 

Innerlijke Glimlach
 

Loesje heeft een mooie uitspraak: "Het leven is een feestje, maar je moet wel zelf de slingers ophangen". 

Uiteraard weet ik ook uit eigen ervaring dat het leven heus niet altijd als een 'feestje' voelt en dat het ook niet altijd lukt om zelf de slingers op te hangen.
Máár, je hebt meer in eigen hand dan je wellicht beseft en ik geloof erin dat je altijd wel wegen kunt vinden om je leven, linksom of rechtsom, tot een feestje te maken.....
 

Veel hangt af van HOE je naar de wereld kijkt:
Verander je mindset en de wereld om je heen verandert mee!


Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden. Een daarvan is om dagelijks de Innerlijke Glimlach toe te passen en vanuit die blik naar jeZelf en je leven te kijken. Dit is eveneens een oefening uit het Taoïsme, zie meditatie in de bijlage.

Je zult ervaren dat dit een positief effect op je mindset heeft, zoals we in de LICHTwandeling in Breda vorig weekend aan den lijve hebben ervaren. Als je vanuit de Innerlijke Glimlach door het leven wandelt, vallen oordelen als vanzelf weg en ontstaat er mildheid, naar jezelf én naar de wereld en gebeurtenissen om je heen. Het helpt je relativeren; het proberen waard.

Ik ben ook fan van de uitspraak: as you do one thing, you do everything'.
Of: zoals je door het bos loopt, zo wandel je eveneens door het leven > een mooie en treffende metafoor bij natuurcoaching!
 

Bekijk de wereld vanuit een (innerlijke) Glimlach


Eigenlijk draait ALLES om Bewustzijn / Bewustwording van hoe je linvloed uit kunt oefenen op je leven door middel vooral van je mindset.

Hier staan we in de LICHTwandelingen van Spiegeling letterlijk én figuurlijk bij stil, waarbij je je laat spiegelen door wat de natuur je laat zien.
 

Aktitiviteiten tot de zomer
 

Begin van dit jaar heb ik al aangegeven dat 2022 voor mijzelf én Spiegeling een soort van timeout jaar is. In die zin dat ik momenteel voorrang geef aan mijn eigen proces en de tijd en energie die ik daarin steek en dat de Spiegeling aktiviteiten op een wat lager pitje staan.

Dit betekent niet dat er niets gebeurt: achter de schermen is er van alles in ontwikkeling en volg ik de flow van wat zich aandient. Mijn prioriteiten liggen alleen even ergens anders.

Dit betekent dat de LICHTwandelingen op dit moment vooraan op de agenda staan en dat er ruimte is voor individuele afspraken in de zin van natuurcoaching en/of intervisie sessies, maar dat er nu geen andere groepsaktiviteiten in de planning staan. 

Data komende wandelingen:

* zondag 22 mei, landgoed Beerschoten de Bilt; 10.00 - 13.00u

* zondag 29 mei, Mastbos Breda, 10.00 - 13.00u

* zondag 26 juni, Mastbos Breda, 10.00 - 13.00u

* zondag 3 juli, landgoed Beerschoten de Bilt, 10.00 - 13.00u

Het minimum aantal deelnemers is 4 en het maximum 8. Er zijn in mei nog slechts een paar plaatsen beschikbaar, zowel in de Bilt als in Breda.

Zie: agenda


Lente-LICHT wandeling in Mastbos, 23 april
Genieten van het prille Lente-GROEN

 

Je bent van HARTE WELKOM op een van de wandelingen of om een afspraak te maken voor een individuele sessie in de Bilt of Breda.

In de sessies wordt niet alleen gespiegeld aan de natuur, er wordt ook gewerkt met creatieve werkvormen en het trekken van kaartjes ter ondersteuning van je proces.

In de Bilt heb ik net een 1 op 1 traject afgerond en kreeg deze fijne reaktie:  

Ik heb de natuurcoachingssessies bij Spiegeling als zeer waardevol ervaren. Mirjam heeft mij geholpen weer een stap te maken in mijn proces. Vooral de creatieve werkvormen vond ik heel prettig. Mirjam heeft mij middels creatieve natuurcoaching de ruimte gegeven om te ontdekken wat ik nodig had en hoe ik uit mijn impasse kon komen!
 

Wil je dit ook ervaren en via creatieve natuurcoaching verder komen op je levenspad, schroom dan niet een afspraak te maken.
 

Verder wens ik je een feestelijke LENTE-periode toe, waarin je veel kleurige slingers mag ophangen, geïnspireerd door de kleuren in de natuur!
 

Met feestelijke en kleurrijke HARTE-groet,
Mirjam