SPIEGELINGintuïtieve en creatieve natuurcoaching

Terug naar inspiratiemail / Archief

Maandag is het 21 maart en begint astronomisch gezien de Lente. De natuur trekt zich niets aan van de toestand in de wereld. Ondanks de berichten van dood en verderf, ontspruit het nieuwe leven zich met volle Levenskracht. Dat ontluikende leven te zien in de chaos van de wereld ontroert mij.

De eerste prille groene blaadjes verschijnen aan de bomen, de perken staan vol met vrolijke crocussen en narcissen en de kleur geel duikt weer overal op.
GEEL is de kleur van de Zon, van kuikentjes en jonge eendjes in de sloot. De kleur van belofte die bij de Lente hoort.


Het voorjaar kondigt zich aan
 

Geloof niet alles wat je denkt ....
 

Na 2 jaar corona-'oorlog' die de wereldgemoederen bezig hield, is het nú oorlog in de Oekraïne. Het verraderlijke coronavirus heeft plaats gemaakt voor t gevaarlijke Poetin-virus. En opnieuw heeft de mainstream media het nergens anders meer over.

Van de ene op de andere dag zijn alle coronaberichten- en maatregelen verdampt en gaat alle aandacht naar een nieuw dreigings scenario. De strijd tussen Licht en Donker is nog altijd gaande maar heeft zich verplaatst.

Hoe vreselijk de berichten en beelden van deze oorlog in de buitenwereld ook zijn, dit vindt overigens overal ter wereld plaats en niet alleen in de Oekraïne (!), Oorlog en Vrede beginnen in je eigen binnenwereld. Zo binnen, zo buiten en andersom.

In MIJN Spiegeling visie is niets wat buiten ons gebeurt "zomaar" en biedt iedere situatie je altijd weer een spiegel om in te kijken én wat over jezelf te leren.
Al is het maar om je eigen reakties op berichtgevingen in de buitenwereld onder de loep te nemen en wat die veroorzaken aan emoties in je eigen binnenwereld.

Je hebt geen directe invloed op de oorlogssituatie in de Oekraïne, maar je hebt wél invloed op de "oorlog" in je eigen hoofd. Je gedachten zijn altijd VRIJ, hoe on-vrij de wereld om je heen zich ook voordoet.
 


Zoals je ook niet alles hoeft te geloven wat je hoort...
 

Vraag aan jou:

* Hoe ga jij om met alle oorlogsberichtgeving in de buitenwereld?

* Hoe zit het met de oorlog in je eigen hoofd; geloof jij alles wat je denkt?

* Welke gedachten (ver)KIES jij?
 

Ik ervaar zelf aan den lijve het effect van de nieuwe week op maandagochtend starten met een positieve 'IK BEN' intentie voor die week én hoe deze focus je energie richt én je gevoel én handelen ten voordele beïnvloedt.

Bijvoorbeeld: Ik ben Vrij, Ik ben Licht, ik ben Liefde, ik ben Veilig, ik ben Vrede etcetera. Hier kun je ieder moment weer naar terugkeren als je merkt dat zorgelijke gedachten met je op de loop willen gaan. Ik zou je willen uitnodigen dit ook eens uit te proberen en zelf te ervaren wat het met je doet

Volgens de Wet van Aantrekking creëeer je met je gedachten (mede) de werkelijkheid om je heen en kun je KIEZEN wat je denkt.

Etty Hillesum heeft in het dagboek dat ze bijhield van haar kampervaringen in de WO II, heel indringend beschreven hoe VRIJ je kunt zijn in je gedachten terwijl je in een onvrije situatie verkeert.

Ondanks de verschrikkingen die plaatsvonden, hield zij bewust haar focus op Hoop en op Liefde gericht en bekeek ze de wereld vanuit die invalshoek.
Dat hield haar overeind, zoals ook een Nelson Mandela en een Gandhi niet vanuit haat en wrok op hun omgeving en de misstanden reageerden, maar bewust kozen voor geweldloosheid in hun denken én handelen. Dit zijn alle drie mensen waar ik graag een voorbeeld tot inspiratie aan neem.
 


Kijk in de spiegel van de natuur
en zie je eigen VRIJE Natuur!

 

Kijk in de spiegel en zie jezelf
 

Eva Edith Heger, de 93-jarige Auswitzch overlevende die het boek 'de Keuze' heeft geschreven, geeft hierin aan dat in ieder van ons eveneens een Hitler (of een Poetin) schuilt. EN dat je inderdaad zélf kunt kiezen wáár je je aandacht op richt. Verbind je je met oorlog of met vrede en dan bedoel ik de oorlog of vrede in jezelf.

We hebben allemaal oorlogszuchtige gedachten in de vorm van angst en oordelen, ten aanzien van onszelf én de buitenwereld. Let maar eens een dag op de gedachten die er in je hoofd rondspoken. Hoe vaak kom je dan kritiek en (zelf)veroordeling tegen?!

Hoe ga je zelf om met macht en onmacht, met dwang en manipulatie, met onvrijheden in woord of daad? Niets menselijks is ons vreemd.
Verandering in de buitenwereld begint bij verandering in je eigen binnenwereld zoals de uitspraak van Gandhi: Wees zelf de verandering die je in de buitenwereld wilt zien.
 

Of simpel gezegd: verander de wereld, begin bij jeZelf!
 

Kijk eens in de spiegel, ook letterlijk (!), en vraag je af hoe het zit met je gevoel van Vrijheid én Innerlijke Vrede. 

Als je echt 'thuis' bent in jezelf, in je eigen Natuur van wie je in Wezen bent, dan kunnen situaties in de buitenwereld je geen gevoel van ON-veiligheid geven. Dan ervaar je Vrede en Vrijheid in jeZelf!

De trigger van onaangename emoties zit in ONS en hoe we op zaken reageren, niet in de mensen of situaties om ons heen. Dat realiseer ik me steeds meer en steeds vaker en dat geeft mij in ieder geval een groot gevoel van VRIJHEID!

Wat overigens niet wil zeggen dat je geen mededogen hebt met wat er om je heen gebeurt en dat het je raakt dat er onschuldige (burger)slachtoffers vallen. Niet alleen in de Oekraïne overigens, maar overal in de wereld.
Maar zodra oorlog qua kilometers dichterbij komt, voelen we ons meer bedreigd en is het niet meer - letterlijk - de 'ver van ons bed show'......
 


Mededogen met de (spiegelende) wereld om je heen.....
 

KIES je eigen gedachten en wees als een Eenling
 

Dé ultieme uitdaging in iedere situatie is dus dat je zélf kunt kiezen wat je denkt. Het is niet de ander die dit voor je bepaalt.

KIES voor Hoop 
KIES voor Licht
KIES voor Liefde
KIES voor (innerlijke) Stilte
KIES voor Levenskracht
KIES voor Liefdevolle Gedachten 
KIES daarmee voor Vrede en Vrijheid IN jeZelf
KIES voor Oordeelloosheid: uit het oordelen blijven van 'goed' of 'fout'
KIES voor Dankbaarheid en tot slot:

KIES ervoor de aandacht bij jezelf te houden en je niet te laten meeslepen in al het (verbale) oorlogsgeweld.

In de bijlage vind je een hele mooie en toepasselijke tekst over hoe je een Eenling kunt zijn temidden van anderen en situaties om je heen, dat helemaal aansluit bij mijn spiegelende visie.

Ondanks alle hectiek in de wereld, die ons direct danwel indirect raakt, al is het maar door de hoge prijsstijgingen van ondermeer gas, benzine en de dagelijkse boodschappen, is er nog heel veel om DANKBAAR voor te zijn.

Zoals de natuur om je heen laat zien: GENIETEN VAN DE LEVENSKRACHT OM JE HEEN IS GRATIS !
 

LICHT-wandelingen Spiegeling komende tijd
 

Sinds begin van dit jaar houd ik regelmatig LICHT-wandelingen om je in deze hectische tijden (corona, Oekraine) bewust te verbinden met t Licht én met gelijkgestemden om je eigen Lichtkracht te verstevigen. Waarbij je je laat spiegelen en inspireren door de natuur.

De eerstvolgende data staan gepland op zondag 27 maart in Breda en zondag 10 april in De Bilt.

Zie: agenda voor de overige data van de wandelingen in Breda en De Bilt. Je bent van HARTE WELKOM!
 


Spiegeling wandeling, Mastbos Breda
 

We lopen geen grote afstanden; het gaat om de beleving. We wandelen gedeeltes in stilte, met ook korte meditaties en natuuropdrachtjes, het trekken van een kaartje en we hebben tussendoor af en toe een korte deelronde plenair of in 2-tallen. 

Volgens de deelnemers brengt een LICHT-wandeling je niet alleen rust en ontspanning maar ook bevestiging of nieuwe inzichten én is t heel verbindend en stimulerend om met gelijkgestemden in de natuur te zijn.

Een van de vele reakties:
Lieve Mirjam, wat was het weer een fijne en inspirerende wandeling. Heel bijzonder hoe jij t geheel begeleidt en steeds weer een mooi en afwisselend programma samenstelt.
Zo zorgvuldig en liefdevol, reuze bedankt. Graag tot een volgende keer!


Tot zover mijn update voor nu. Het was alweer even geleden dat er een Spiegeling bericht de deur uit is gegaan. GENET van de Lente en tot de volgende keer.
 

Ik wens je voor de  komende tijd:


Veel Licht, Liefde, Levenskracht
en vooral ook Keuzevrijheid
voor VREDE in je hoofd!!
 


Hartegroet, Mirjam