SPIEGELINGintuïtieve en creatieve natuurcoaching

Terug naar inspiratiemail / Archief

Vandaag is het 2-1-2022, ook weer een bijzondere datum qua getallen. Het nieuwe jaar 2022 gaat haar 2e dag in. Hier schijnt de zon uitbundig door de ramen na een natte start van de dag. Een letterlijk bewijs van het gezegde 'na regen komt zonneschijn'.

In dit Spiegelingbericht een terugblik én vooruitblik, passend bij de start van een nieuw jaar.
 

Terugblik op 2021: wat waren je Lichtpunten?
 

Als je terugkijkt op 2021, wat waren dan je hoogte- en dieptepunten en vooral wat heeft dit afgelopen jaar aan (het) Licht gebracht?!
 


Lichtpunten!
 

MIJN hoogtepunten waren alle HARTS-verbindingen met (nieuwe) mensen die ik afgelopen jaar heb mogen ont-moeten, zowel privé als via Spiegeling.
Deze ZIELS-contacten met gelijkgestemden verrijken mijn leven  en vullen mijn Hart met LICHT. Hier ben ik heel Blij mee én heel Dankbaar voor en dit zet ik heel graag voort in 2022.

Ik dank een ieder op deze plek ook voor het in mij gestelde Vertrouwen én alle fijne en hartverwarmende reakties die ik heb mogen ontvangen. Ook dat waren Lichtpunten in het voorbije jaar.

Wat voor mij echt een Hoogtepunt blijft binnen Spiegeling zijn de Creatieve Vrouwen Krachtcirkels waarin de hartsverbinding met Zielsgenoten heel sterk voelbaar is.
Vooral de openhartige uitwisseling van ieders ervaringen op 't levenspad, om elkaar te inspireren en ondersteunen, blijf ik heel bijzonder vinden.
Voor het nieuwe jaar staan op dit moment nog geen nieuwe cirkels gepland, onder andere vanwege corona, maar die gaan vast wel komen als ik daartoe de energie weer voel.
 

Wat waren jóuw Hoogte cq Lichtpunten in 2021?
 

Voel je uitgenodigd deze te delen als je wilt!

Dieptepunten in 2021 waren een aantal onverwachte overlijdens in mijn directe omgeving. Zoals die van mijn 88-jarige buurman in Bilthoven in het voorjaar, met wie ik een heel fijn (koffie)contact had.
Maar ook het plotselinge heengaan in december van onze 54-jarige campingbaas in Zundert. Of de vader van een hele goede vriendin, net 70, die in het najaar heel onverwacht de overstap heeft gemaakt.

Deze ervaringen maken me weer bewust van de tijdelijkheid én onvoorspelbaarheid van het leven en hoe belangrijk het is om van elke dag 'de beste dag van je leven' te maken, als variant op het motto 'het beste jaar van je leven',  zie recept hiervoor in de bijlage.
 

Wat waren jouw "dieptepunten"
en wat heeft het je gebracht aan (nieuwe) inzichten?
 


Ingrediënten voor het 'beste jaar van je leven'....
 

Vooruitblik: wat wil je komend jaar aan Licht ontvangen?
 

Gewoontegetrouw trek ik op Oudjaars avond altijd een of meerdere kaarten voor het nieuwe jaar als intentie en richtingwijzer.

Bovenstaande engelenkaartjes met 'Vieren' en 'Vertrouwen' trokken Bert en ik respectievelijk als richtlijn voor 2022. Het bijzondere is dan weer dat ik me voor het nieuwe jaar heb aangemeld voor een kwartaal online 'dagboek schrijven' bij collega Anky Floris en dat het éérste thema van het jaar 'opvrolijken' is. 

Bert en ik hebben afgesproken om dagelijks één stap te zetten, hoe klein ook, om het leven te vieren. Gisteren hebben we daartoe voor februari een Midweek Drenthe geboekt in een heel leuk huisje midden in de natuur. Een leuk vooruitzicht dat Licht geeft om naar uit te kijken!

Vertrouwen had ik al, maar is ook weer een mooie intentie om mee te nemen het nieuwe jaar in. Vertrouwen kun je zelf creëren door te kiezen om je niet te verbinden met Angst en Donker, maar je te focussen op Liefde en Licht.
Die keuze kun je élke dag opnieuw weer zelf maken door je hart te volgen. Immers: waar je je aandacht op richt groeit !
 

Waar kies Jij voor om je aandacht op te focussen

en je open te stellen voor het Licht?
 

Licht ontvangen in 2022: volg je Hart!
 

Intentie: hoe ga jij jóuw Lichtkracht verspreiden?
 

Er ligt een heel blanco jaar voor je, niet alleen om Licht te ontvangen maar eveneens om je eigen Lichtkracht te verspreiden. Minstens net zo belangrijk!

Vaak zijn het in mijn ervaring twee kanten van dezelfde medaille: als je zelf Licht verspreidt, trek je dat ook weer als vanzelf aan. Plús het geeft mij een heel vervullend gevoel als ik mijn Lichtsteentje kan bijdragen aan de wereld.

Dit kan op tal van manieren, kies er een (of meerdere) die bij je past. Dit kan in kleine kring of op grotere schaal. Dat maakt in wezen niets uit, het gaat om de energie en daarbij is er geen 'groot' of 'klein'.

Wat ik zelf altijd heel fijn vind om te doen is een intentie neerzetten voor het nieuwe jaar.
Dit kan door een kaart te trekken, of een visionboard te maken met teksten en plaatjes hoe jij je Licht wilt gaan verspreiden.
Je kunt een brief aan jezelf schrijven, een Licht-thema schilderen, een natuurmandala maken met symbolen die voor jou voor t Licht staan of een speciaal altaar inrichten als Lichtplek in je huis. De (creatieve) mogelijkheden zijn legio.
 

VOLG JE HART en kies vanuit Liefde voor datgene wat bij jóu past!
 


Lichtwandeling in De Bilt, december 2021
 

Lichtwandelingen in 2022
 

Ik heb het al eerder aangekondigd als intentie voor het nieuwe jaar, dat ik regelmatig Lichtwandelingen ga houden in Bilthoven en Breda. 

De wandeling in De Bilt van 11 december was letterlijk (!) ook een Lichtwandeling want de zon scheen die dag uitbundig vanuit een stralend blauwe lucht. Terwijl het de dag ervoor én erna heel nat en grijs was. De Weergoden waren duidelijk met ons.

De wandeling in Breda een week later had ik 's middags voorgelopen, toen 's avonds in de persconferentie werd aangekondigd dat je met ingang van de volgende dag nog maar met 2 mensen buiten op pad mocht. Dus moest ik die helaas afblazen.

Data voor nieuwe wandelingen staan op dit moment om die reden nog niet gepland. Zodra daar duidelijkheid over is, laat ik het weten.
De Spiegeling agenda voor komende maanden staat nog leeg qua aanbod. Ik ga nog even verder in mijn 'winterslaap' en kom in aktie zodra het Licht in mij daartoe gaat schijnen.

Voor 1 op 1 contact kun je overigens altijd een afspraak maken!
 

Voor NU wens ik je een Lichtvol 2022 met veel (Zelf)Liefde en Licht-Bewustzijn. Volg je Hart, het weet de weg!
 

Met een lichtvolle Hartegroet,

Mirjam