SPIEGELINGintuïtieve en creatieve natuurcoaching

Terug naar inspiratiemail / Archief

Wellicht valt het je op dat mijn Spiegeling berichten de laaste tijd veel over het LICHT gaan.

Dat past ook helemaal bij deze donkere wintertijd, zowel letterlijk als seizoensmoment als figuurlijk in deze voor veel mensen donkere coronadagen, met nieuwe 'harde' lockdown een week voor de feestdagen.

Gisteren was het 21-12-2021, de dag van de Winterzonnewende en een bijzondere datum qua bij elkaar passende getallen.

Op deze dag begint de astronomische winter waarbij 21 december de kortste dag en langste nacht van het jaar is. Hierna gaan we weer in een gestaag tempo richting Licht en langere dagen en gaat de winter geleidelijk over in de Lente. 
Jaap Voigt vergelijkt in zijn boek 'Leven en werken in t ritme van de seizoenen' de winter met de dood en de Lente met nieuw leven.

Juist in het donker wordt het Licht geboren!

Denk maar aan de zaadjes die ontkiemen in het duister van de aarde en de embryo die zich ontwikkelt in de donkere baarmoeder.
 

Licht en donker horen bij elkaar: zonder donker is er geen licht en andersom.


Dit mocht ik van de week in t bos letterlijk ervaren, waar mijn oog voortdurend viel op alle lichtplekken tussen het donker. Juist omdat het zo'n sombere grijze dag was viel het Licht extra op en trok als vanzelf mijn aandacht en ik blééf foto's maken:
 


Hoopvolle Lichtplekken tussen het donker
 

Contact met t Licht
 

Voor het 2e jaar op rij vallen de gezellige feestdagen met vrienden en familie in duigen met de strengere maatregelen. Dat doet pijn en voelt als donker.
Het einde van de virusbesmettingen is nog niet in zicht door weer een nieuwe snel oprukkende variant, met alle onzekerheden en paniekreakties vandien.
 

HOE kun je in deze lastige tijd toch in contact blijven met t LICHT ?!
 

In eerste instantie met t Licht in jeZelf, maar óók met t Licht van de HOOP, waar mijn vorige Adventsbericht over ging. Vanuit ons alledaagse menselijk Bewustzijn valt dit om den drommel niet mee. Maar we zijn méér dan 'gewoon Mens', In feite zijn we Lichtwezens in een menselijke gedaante tijdens onze ont-wikkel-ingsweg op aarde.

In mijn SPIEGELING optiek gebeurt 'niets voor niets' en is alles wat je meemaakt op de één of andere manier een spiegel die een Hoger Doel dient, bedoeld om aan te groeien en meer en meer in contact te komen met t Pure Lichtwezen dat je van nature bent.

De pandemie is vanuit deze visie niet de oorzaak, maar de aanleiding die bij velen de triggerbutton aktiveert van alle emoties die het oproept. Die kunnen bij een ieder weer anders zijn: angst, boosheid, verdriet, verzet, weerstand, moedeloosheid, onderlinge strijd, noem het maar op. Je herkent er vast wel een bij jezelf zoals ik dat ook doe.

Volgens de Spirituele Bronnen waar ik me mee verbind en me door laat inspireren, is deze tijd echter een voorbode van een wereldwijde Omwenteling en Transformatie die achter de coulissen gaande is.
Velen spreken van de Nieuwe Tijd die in aantocht is: een tijd van Verbinding in plaats van polarisatie, van Liefde in plaats van angst en van Vrijheid in plaats van onvrijheid.

Eerder schreef ik over 'the darkest moment always comes before dawn' en zo kijk ik zelf ook naar deze tijd, mét alle lastige uitdagingen.
Hoe lang dit aanhoudt weten we niet, maar het is belangrijk het positieve niet uit het oog te verliezen en steeds opnieuw weer te kiezen voor t Licht.
 


Uitdaging: t LICHT blijven zien in donkere dagen!
 

Innerlijke lockdown
 

Eén van mijn motto's (naast de bekende 'Crisis als Kans') is: zo binnen zo buiten en ook weer andersom. Wat er op macro-niveau in de buitenwereld gebeurt, weerspiegelt eveneens wat er bij jezelf op micro-niveau in je binnenwereld gebeurt. En dát is een gebied waar je zelf invloed op uit kunt oefenen!

Twee weken geleden had ik een handleesconsult bij Ellen Duim in Amsterdam en zij gaf aan dat mijn handen laten zien dat ik toe ben aan een innerlijke lockdown, zoals zij dat zo mooi noemt: met je aandacht naar binnen gaan en contact maken met je eigen Licht.
Hoe toepasselijk in deze winter én Kersttijd; met Kerstmis vieren we immers de geboorte van het Licht, in de persoon van t kindje Jesus in de kribbe. Blijkbaar lieten mijn handen een actuele boodschap zien.

Net zoals de uiterlijke (corona)crisis met de nieuwe lockdown licht werpt op de schaduwkrachten in de buitenwereld, zo kan je innerlijke lockdown licht werpen op de eigen schaduw en je uitnodigen daar liefdevol contact mee te maken. Het gaat vooral om Bewustwording (!) van wat er in je leeft. 
 


Schijn liefdevol Licht op je schaduw!
 

Wat leeft er bij jou nog in de schaduw, waar je licht op zou willen werpen?
 

Veel van wat bij ons nog onbewust in de schaduw leeft, projecteren we op de buitenwereld en dan geven we andere mensen of situaties 'de schuld' van hoe we ons voelen. Ik heb dit afgelopen periode van heel nabij meegemaakt en aan den lijve ervaren hoeveel energie dit kost. 

Heftige emoties nodigen je uit om het Onbewuste naar t Licht te brengen en bewust ándere keuzes te maken. Uiteraard ken ik dit proces zelf ook. Het is makkelijk om het op te schrijven, maar een stuk lastiger om toe te passen.

Zo probeerde ik me gister bewust te verbinden met t Licht op deze bijzondere avond en lukte het me niet om daarmee in contact te komen. Eerst kwam ik vanwege technische ongemakken niet in de Livestream met Christina von Dreien waar ik me erg op had verheugd. En vervolgens kreeg ik een nare reaktie op een goed bedoeld bericht, wat me erg raakte en uit mijn centrum haalde.

Ik ben ervoor gaan zitten om het gekwetste stuk in mij Licht en Liefde te sturen, maar de gevoelige na-reaktie bleef. Kunst is dan om dat niet te veroordelen en er maar 'gewoon' mee te ZIJN. Eerlijk gezegd lukte me dat gisteren niet; ik had me Midwinteravond heel anders voorgesteld.....
 


Alles komt goed
 

Christina heeft een boekje geschreven met als titel 'Uiteindelijk komt alles goed'.

Daarin nodigt ze je uit om anders naar de wereld om ons heen te kijken en de verantwoordelijkheid terug te halen naar jezelf: Wat kun je als individu zelf concreet bijdragen aan een positieve verandering in t Grote Geheel?

Ik had haar daar graag life over horen vertellen, maar wacht nu de replay af met haar boodschap. En ondertussen is het een nieuwe dag, met nieuwe kansen én een winterzonnetje dat de wereld verlicht, waar ik me door laat uitnodigen om zo meteen lekker naar buiten te gaan.

Ik heb vanochtend licht in mijn verblijf gebracht door te poetsen, niet echt mijn hobbie, en mag me nu laten koesteren door een lekker fel zonnetje in de natuur. En wie weet kom ik daar wel een mooie Kerst-ster tegen......
 


Foto Aardster door Marcelle van Houtum
 

Dit is mijn KERSTBOODSCHAP anno 2021: Volg je Innerlijke Lichtster!!
 

Ik wens je fijne Kerstdagen in een ontspannen sfeer. Geniet van je binnenwereld en maak je niet druk om de buitenwereld. Zie het gedicht over Gelijkmoedigheid in de bijlage ter inspiratie.

Dank voor je aandacht en graag weer tot het volgende Spiegeling-bericht!
 

Met stralende Licht-groet, Mirjam