SPIEGELINGintuïtieve en creatieve natuurcoaching

Terug naar inspiratiemail / Archief

Houd jij ook zo van de kleuren van de herfst en geniet je ook zo van alle warme vuurtinten?!

In mijn vorige recente Spiegeling bericht deed ik verhaal van mijn dierenfimpjes-verslaving. Dat is echter niet de enige "verslaving" die ik heb. Ik ben eveneens verzot op kleurige (luchtf)oto's maken!
Daar kan ik me zowat dagelijks in verliezen want ik heb de prachtigste uitzichten vanaf mijn caravan-veranda in Zundert. Iedere avond is het weer een kadootje om het magnifieke kleurenschouwspel te kunnen bewonderen en het hele fascinerende is dat de lucht ieder moment weer totaal anders is.

Een PRACHTIGE SPIEGEL hoe het leven in elkaar zit, want ook in een mensenleven is ieder moment weer anders. Geen moment is hetzelfde, al lijkt het soms op elkaar en kunnen er herhalingen of overeenkomsten in zitten.

Zoals ook ons lichaam ogenschijnlijk hetzelfde lijkt te zijn, terwijl er zich van binnen allerlei voor het oog onzichtbare processen afspelen van voortdurende celvernieuwingen.
 

Niets blijft zoals het is en dingen zijn vaak niet zoals aan de buitenkant lijkt.....
 

Dit gaat op ten aanzien van alles wat je meemaakt in je leven: gebeurtenissen, ontmoetingen, prettig of niet prettig. Daar vinden we altijd wel iets van, maar hoe vaak blijkt iets of iemand toch heel anders te zijn dan het op t eerste gezicht lijkt?
 


Kun je in alles de Zonzijde (blijven) zien, ook al is de lucht (even) verduisterd en lijkt het donker en kleurloos. Vroeg of laat komt de Zon toch altijd weer tevoorschijn. Ook al zie je haar niet, ze is er altijd!
 

Achter de wolken schijnt altijd de Zon!
 

Dit moment is het enige dat er is!
 

Gisteren bestaat niet meer en morgen bestaat nog niet, dus waarom piekeren over het verleden of je zorgen maken om de toekomst?!
Er is alleen maar NU wat je in t huidige moment kunt ervaren. In de meeste gevallen lopen dingen toch altijd anders dan gepland. Het leven ís niet te beheersen of te controleren, ook al willen we dat nog zo graag en proberen we dat ook uit alle macht. Dit kost bergen energie en ook frustratie en zorgt voor gevoelens van onrust en onmacht.

Hoe fijn zou het zijn als we méér zouden meegaan met de stroom van het leven en wat luchtiger met de zaken kunnen omgaan. Dat geeft zoveel meer RUIMTE, maar ook méér KLEUR aan je leven. Kleur is hét kenmerk dat bij de huidige herfstperiode hoort.

In een nieuwsbrief van het IVN, Instituut voor Natuureducatie en duurzaamheid, las ik:
"Wist je dat herfstkleuren goed zijn voor je mentale gezondheid? Vitamine D is goed voor je serotonine-niveau (serotonine = geluksstof), maar niet alleen zonnestralen hebben positieve effecten. Ook frisse lucht en de kleuren van de natuur geven je een boost om je fitter en vrolijker te voelen. Ga er komende tijd dus lekker op uit en ontdek wat herfstkleuren met je doen".

Ik vind dit zelf één van de mooiste jaargetijden vanwege alle oogstrelende warme tinten van bruin, geel, oranje, rood; vurige aardetinten.
Het najaar is ook het seizoen van méér in je Zelf zakken, als voorbereiding op de naderende winter die vraagt om 'pas op de plaats', om inkeer en letterlijk en figuurlijk meer 'naar binnen gaan'.  Wat dat betreft past mijn timeout besluit perféct bij deze periode van het jaar!

In de fotocollage hierna kun je zien hoe veel veranderingen er in de lucht zijn van moment tot moment tijdens één Zonsondergang, echt indrukwekkend toch?!

Het moment is het enige dat er NÜ is
en ieder moment is weer totaal anders en nieuw....
 

Hoe geef jij kleur aan je leven?
 

Zowel letterlijk als figuurlijk?

Letterlijk door jezelf te omringen met kleuren waar je blij van wordt of energie van krijgt, gewoon omdat je ze mooi vindt en ervan geniet.

Wist je dat iedere kleur een eigen energie en trillingsfrequentie heeft en dat ook blinden dit kunnen ervaren?! In kleurentherapie worden kleuren gebruikt om mensen fysiek en emotioneel te helen. Wil je hier meer van weten kijk dan eens op de website van Annelies Smal: www.bloei.biz  Ik ben me momenteel meer in de kleurenleer aan het verdiepen en word daar heel blij en enthousiast van.

Onder andere kun je door middel van creativiteit uiting geven aan kleur en kleurbeleving. Een andere, ook weer 'verslavende hobbie' is voor mij de kunst van 'encaustic art': met een 'speciaal' strijkijzertje en verschillende gesmolten kleuren was spontaan creaties laten ontstaan. Achteraf ontdek ik er altijd allerlei vormen en figuren in die ik er niet bewust in heb gebracht, heel boeiend.

Figuurlijk betekent kleur aan je leven geven: doen waar je BLIJ van wordt en energie van krijgt, uit je comfortzone stappen, nieuwe ervaringen en ontmoetingen opdoen.
Jezelf verwennen met liefdevolle zelfzorg zoals een heerlijk dagje sauna bijvoorbeeld, of  jezelf verrijken met nieuwe inspiratie. In mijn geval zijn dat vaak boeken of kaartendecks waar ik enthousiast van word.
 

HOE ZORG JIJ VOOR KLEUR IN JE LEVEN?
 

De 'verslaving' van encaustic art:
zelf kleurrijke waskaarten maken....

 

Voel je vrij om te delen wat jóuw ervaringen zijn met kleur en hoe JIJ zorgt voor een kleurrijk leven, ik hoor het graag!
 

Tot slot wil ik hier nog vermelden dat beide winterwandelingen in De Bilt en Breda in december inmiddels zo goed als VOL zijn. Zie winterwandeling-de-bilt en winterwandeling-breda Er is nog wel plaats op de laatste Proeverij van dit jaar in De Bilt op vrijdag 26 november, van 12.00 tot 16.00, zie proeverij

Tijdens de Proeverij maak je kennis met wat intuïtieve natuurcoaching inhoudt vanuit de visie en werkwijze van Spiegeling en wat het voor jóu kan betekenen. Door kennis te maken met verschillende werkvormen in de natuur, kun je ervaren of dit ook een werkvorm zou zijn die bij jóu past. Via de link inschrijven kun je je aanmelden. 

En verder GENIET ik van de Rust en Ruimte die ik ervaar door mijn timeout dit najaar.
Het doet me voelbaar goed én ik merk dat er spontaan alweer nieuwe ideeën gaan kriebelen..... daarover later ongetwijfeld meer.
 

Voor NU een strálende en kleurrijke HARTE-groet, Mirjam