SPIEGELINGintuïtieve en creatieve natuurcoaching

Terug naar inspiratiemail / Archief

Op 4 oktober was het Wereld Dierendag, maar in feite zou het élke dag 'dierendag' moeten zijn. Dieren zijn bijzondere wezens die ons veel kunnen leren door hoe en wie zij ZIJN.

Ik ben al tijden "verslaafd" aan het bekijken van dierenfilmpjes, een vast onderdeel van mijn avond voordat ik naar bed ga.
Niet alleen de hele leuke en grappige huisdieren filmpjes maar ook die van dieren rescues interesseren mij. Dit kunnen allerlei dieren in nood zijn die door mensen en zelfs door ándere dieren worden gered of opgevangen.
Héél bijzonder om te zien hoe dieren zich enorm hechten aan hun redders, mens of dier, en dat ook de zogenaamde 'wilde dieren' zoals vogels, eekhoorns, reeén, kangaroes etcetera blijven terugkomen of niet meer weg gaan.
Ook ben ik fan van de ontroerende beelden van liefdevolle vriendschappen tussen verschillende diersoorten die vaak van nature niet elkaars bondgenoten zijn.

Onlangs kwam ik tijdens de Spiegeling Proeverij in De Bilt een Ezel tegen die mij vanachter het weiland-hek recht in de ogen keek met een indringende blik. De zin die daarbij spontaan in me opkwam was "Wat zou je doen als je nog maar één jaar te leven had"....
 


Ezel-boodschap op mijn pad;
landgoed Beerschoten De Bilt
 

Dieren als boodschappers op je pad
 

Aparte vraag zo onverwacht, maar ik wist het metéén: eens écht werk maken van mijn jarenlange Verlangen om 'iets met dieren' te gaan doen, nu ik op dit moment niet in de omstandigheden verkeer om weer met een hond of kat als huisdier samen te leven.

Ik ben me aan het oriënteren op verschillende mogelijkheden en een van de resultaten is dat ik eind oktober een kennismakingsgesprek heb bij het dierenasiel in Breda als honden- en katten verzorger voor 2 dagdelen per week.

Sinds mijn ontmoeting met de Ezel komen er ook voortdurend andere dieren op mijn pad, ieder met hun eigen specifieke en steeds héle treffende boodschap.

Tijdens de Herfstwandeling in het Bredase Mastbos sprong de Eekhoorn letterlijk in het oog en een week later stak er een de weg over toen ik mijn woonwijk in Bilthoven binnen reed.
Eén van de boodschappen van de Eekhoorn is "Ik maan je tot rust en introspectie, zodat je gaat leven naar je Weten en kennis kunt omzetten in Wijsheid" (Krachtdieren orakel).

Plus: "Eekhoorn leert je hoe je energie moet verzamelen en opslaan voor later" (Medicijn kaarten). Ondersteund door de boodschap van de Slak(ken) in mijn tuin met het advies van geduld en vertragen.
Beide boodschappen kloppen helemaal met de situatie waarin ik mij momenteel bevind van weinig energie hebben en veel slapen plus behoefte aan RUST en tijd voor mijzelf.
 

 
RUST- advies van de slak(ken)
in mijn Zundertse tuin

 

Dieren kunnen als Krachtdier op je pad verschijnen als Hulp in je proces van dát moment, om je met hun spiegelende boodschap te steunen of inzicht te geven of te bevestigen in de stappen die je aan het zetten bent.

Ieder mens heeft vanaf geboorte een eigen Krachdier dat bij hem / haar hoort, net zoals een persoonlijke Gids of Beschermengel. In meditatie kun je hier contact mee maken.
MIJN Krachtdier is Hond. Maar er kunnen zich ook dieren met hun boodschap aan je openbaren in een bepaalde periode van je leven, waarin je hen nodig hebt als 'spiegel'.
 

Notabene
Als je wilt weten wat jóuw persoonlijke Krachtdier is, kun je eens opletten welk dier (of dieren) vaker "toevallig" jouw pad kruist of met welk dier (of dieren) jij een speciale band of connectie hebt. Ook middels meditatie kun je spontaan in contact komen met jouw eigen Krachtdier en het om een boodschap vragen.
 

Timeout
 

De boodschappen van de Eekhoorn en de Slak resulteren erin dat ik deze herfst een timeout neem met Spiegeling en géén nieuwe aktiviteiten aanga.
Ik doe - nog steeds met veel plezier - de dingen die al in de planning stonden, zoals inmiddels de 5e (!) Creatieve Vrouwen Krachtcirkel in Brabant.

En ik geniet ook erg van het inmiddels 3e intervisietraject natuurcoaching dit jaar met een enthousiaste klant die haar bedrijf als natuurcoach op poten aan het zetten is. Graag vermeld ik hier haar hele leuke en boeiende Proeverij event op zaterdag 13 november: een combinatie van spiegelen aan de natuur, paardencoaching en opstellingenwerk.
Zie voor nadere informatie en aanmelding: www.commitadvies.nl/event/brabants-bondje

Mijn timeout betekent dus niet dat ik niets meer onderneem vanuit Spiegeling, maar dat ik alleen de lopende afspraken nakom of contact heb met reeds bekende klanten die ik al eerder heb ontmoet in een sessie, Proeverij of wandeling. Maar dus zoals gezegd géén nieuwe contacten of aktiviteiten dit najaar.

Ik geniet van het buiten en in beweging zijn en van alle mooie 'natuurplaatjes' die mij onderweg in het oog vallen, zoals het Boomhart in De Bilt toen ik de Herfstwandeling aan het voor-lopen was. Ik zie heel regelmatig hart-figuren in de natuur valt me op, iedere keer weer een kadootje!
 


HART voor de natuur én voor alle
Spiegeling-contacten!

 

Spiegeling-relaties
 

Hoewel ik me meer wil verdiepen in de mogelijkheden tot contact met dieren, blijven alle Spiegeling-contacten ook een belangrijk én essentieel onderdeel van mijn leven.
Via Spiegeling ontmoet ik gelijkgestemde Zielsgenoten en ontstaan er 'harts-relaties voor het leven' die ook mij inspireren en vervullen; het is een wisselwerking.

Ik blijf heel BLIJ met alle positieve en enthousiaste feedback die ik steeds van deelnemers mag ontvangen, zoals dit hartverwarmende app bericht dat ik na de Herfstwandeling ontving:

Lieve Mirjam, wat was het weer een fijne inspirerende herfstwandeling. Heel bijzonder altijd hoe jij het geheel begeleidt en hoe je steeds weer een mooi programma samenstelt.
Zo zorgvuldig en liefdevol, heel hartelijk dank!


Ik wil dan ook graag in december als laatste aktiviteit van dit kalenderjaar nog een afsluitende winterwandeling houden, zowel in De Bilt als in Breda. Beide staan op dit moment 'onder voorbehoud' vermeld op de agendapagina van de website, zie: agenda
 


Creatieve start van de Herfstwandeling:
jezelf tekenen als natuursymbool

 

De uitdaging bij de wandelingen die ik vanuit Spiegeling inmiddels al 15 (!) jaar aanbied, is om elke keer weer een passend én ander programma aan te reiken. Zeker voor de mensen die als vaste fans standaard iedere wandeling meelopen en die ik dan toch weer iets nieuws wil laten ervaren om zich aan te spiegelen.

Voor de winterwandeling, zowel in De Bilt als in Breda, zijn nu al aanmeldingen. Wacht dus niet te lang met inschrijven als je mee wilt doen, ook al lijkt december nog ver weg, want het maximum aantal deelnemers is 8. Zie: inschrijven

Meer weer in het volgende Spiegeling bericht.
 

Rest mij je voor NÚ een mooie herfstperiode toe te wensen. Geniet van de geuren en de kleuren en let vooral ook op de dieren op je pad.

Zie als bijlage bij dit Spiegeling bericht nog het bijzondere verhaal van de Ezel; een prachtige metafoor!!

 

Met herfstige Hartegroet, Mirjam