SPIEGELINGintuïtieve en creatieve natuurcoaching

Terug naar inspiratiemail / Archief

Na een tropisch warme week met temperaturen boven de 30 graden, begint de astronomische zomer vandaag op 21 juni met fikse regenbuien.
Als "goede" Hollanders klagen we eerst over de hitte en nu over alle nattigheid. Er is volgens mij géén land waar het weer zoveel en zo vaak onderwerp van gesprek is.....

Vandaag is het de Zonnewende: de Zon staat op het hoogste punt waardoor het op het noordelijk halfrond de langste dag van het jaar is. Ook energetisch betekent dit een input van veel meer Licht. Het gouden zonlicht werkt voedend, bekrachtigend en leven brengend en is een reflectie van ons eigen Gouden Bewustzijn, dat dieper in herinnering en trilling gebracht wordt.

Gisteren hield ik in Breda een Zomerwandeling als laatste Spiegeling aktiviteit van dit seizoen en was het prima wandelweer: niet te warm én droog, met alleen stekende muggen door mijn kleding heen wat ik pas ontdekte bij thuiskomst toen het ging jeuken.
 

Zomerwandeling 20 juni, Mastbos Breda


Ik verheug me op mijn zomerreces van de komende 2 maanden en kijk vol tevredenheid terug op een vervullend half jaar qua aktiviteiten en contacten.
Ik heb enorm genoten van de Creatieve Vrouwen Krachtcirkel in Maartensdijk (bij Utrecht) en in Ulvenhout (bij Breda) en kijk uit naar de volgende rondes komend najaar, ook weer op beide locaties.

Aan de evaluaties van de deelneemsters af te lezen voldoet de Vrouwencirkel echt aan een behoefte en ligt de score tussen de 8 en 10 qua "rapport"cijfer voor inhoud en begeleiding.
 

Me-time: Creatieve Vrouwen Krachtcirkel
 

Ik heb met veel plezier deelgenomen aan de Creatieve Vrouwen Krachtcirkel. Heel bijzonder om zo met vrouwen samen te zijn en aandacht te geven aan diverse natuurthema’s.
De begeleiding door Mirjam is prettig, warm en betrokken. Dit heeft me weer een stapje verder gebracht in mijn proces van bewustwording. Corina - Breda

De Creatieve Vrouwen Krachtcirkel was voor mij echt een feestje. Ik noem het me-time. Naast een innerlijke reis van bewustwording, vond ik daar ook bemoediging in en een zekere troost / geruststelling voor mezelf.
Het heeft mij geholpen om meer in balans te zijn met hoofd (denken) en hart (voelen) en met meer mildheid naar mezelf te kijken. Isabel -Maartensdijk

 


Creatieve Vrouwen Krachtcirkel: seizoens mandala schilderen
 

Wet van de minste weerstand
 

Op de Zomerwandeling gisteren stonden we letterlijk én figuurlijk stil bij ondermeer de Wet van de minste Weerstand, uit het boekje 'de 7 spirituele wetten van succes' van Deepak Chopra en hoe je dit kunt toepassen in je leven, met de natuur als voorbeeld.

Een mooi citaat hierbij vind ik de volgende teks uit het boek:

"Als we kijken naar hoe de natuur werkt, zien we dat er geen moeite wordt gedaan.
Gras probeert niet te groeien, het groeit gewoon.
Vissen proberen niet te zwemmen, ze zwemmen gewoon.
Bloemen proberen niet te bloeien, ze bloeien.
Vogels proberen niet te vliegen, ze vliegen.

Dit is inherent aan de natuur en het is de menselijke natuur om haar dromen te verwezenlijken, gemakkelijk en zonder moeite.

Als je in harmonie bent met de natuur en je kennis hebt van je eigen Ware Natuur, kun je de Wet van de minste Weerstand benutten".
 


Dit betekent dat je, net als de natuur, alles accepteert zoals het ís en dat je zaken niet anders wilt hebben dan ze zijn. Dat je je niet tegen de dagelijkse realiteit verzet, maar meegaat met de flow van wat zich aandient. Zónder hier een oordeel over te hebben van 'goed' of 'fout; vaak een hele uitdaging!
Dit is meteen ook hét recept om te kunnen STRALEN en jouw LICHT te verspreiden, niet alleen voor je zelf en ten aanzien van je eigen leven, maar eveneens naar je omgeving.

Ik heb zelf afgelopen periode aan den lijve ondervonden hoe lastig dit kan zijn toen ik in oude stress- en controle patronen terecht kwam en uit de flow gevallen leek te zijn......
Door een heftige trigger was ik in een oud overlevings-mechanisme geraakt en lukte het me niet om daar 1, 2, 3 weer uit te komen.

Gelukklig heb ik mijn eigen Hulpbronnen, waaronder de natuur náást mijn eigen personal coach, die MIJ helpen het pad weer terug te vinden en ga ik nu 'zonnig' de zomer in.
 


Laat je spiegelen door de zomerse BLOEI om je heen
(kleurrijke bermbloemen)

 

Spiegelende vragen:
 

* Wat helpt jóu om weer terug op de rails te komen als je de weg even kwijt bent?

* Hoe laat jij je spiegelen door de natuur?

* Wat betekent Moeiteloosheid of de Wet van de minste Weerstand voor jou?

* Wat heb jij nodig om te bloeien en stralend de zomer in te gaan?


Voel je vrij je antwoorden op deze reflectievragen te delen als je wilt!
 


Aktiviteitenaanbod komend najaar
 

Als je je ook eens bewust wilt laten spiegelen door de natuur, zijn er vanuit Spiegeling verschillende mogelijkheden om die ervaring op te doen.

Ofwel door groepsaktiviteiten middels de Creatieve Vrouwen Krachtcirkel of seizoens wandelingen, of door deelname aan de Proeverij om kennis te maken met de spiegelende werking van de natuur.

Maar eveneens door 1 op 1 contact middels individuele natuurcoaching bij een vraag of dilemma waar je graag moeiteloos (!) antwoord op of inzicht in wilt krijgen
Ook een intervisietraject behoort tot de mogelijkheden, Hierbij kijken we op maat naar jouw wensen en behoefte ten aan zien van het zelf aan de slag gaan als intuÏtief natuurcoach.
 Omhuld door 't groen van de natuur
 

Data Aktiviteiten
 

* zaterdag 11 september, start Creatieve Vrouwen Krachtcirkel 6 middagen in Ulvenhout 14.00 - 17.00 (VOL)

* vrijdag 17 september, Proeverij landgoed Beerschoten De Bilt, 12.00 - 16.00; nog ruimte

* zondag 19 september, Herfstwandeling landgoed Beerschoten De Bilt, 10.00 - 13.00, nog 5 plaatsen

* zondag 26 september, Herfstwandeling Mastbos Breda, 10.00 - 13.00, nog 4 plaatsen

* maandag 4 oktober, start Creatieve Vrouwen Krachtcirkel 6 middagen in Maartensdijk 14.00 - 17.00 (nog 3 plaatsen)

Je bent van HARTE WELKOM om deel te nemen aan een van genoemde aktiviteiten!

De Vrouwencirkel in Brabant komend najaar is al VOL en wordt in het voorjaar van 2022 herhaald. Je kunt je daarvoor al op de wachtlijst laten zetten, mocht je belangstelling hebben. Bij de andere aktiviteiten is op dít moment nog plaats.

Zie de agendapagina op de website www.spiegeling.net voor meer details per aktiviteit: agenda

Aanmelden kan rechtstreeks via de link inschrijven

Ken je mensen in je omgeving voor wie dit aanbod interessant kan zijn, voel je vrij dit bericht door te sturen. Wil je geen Spiegeling berichten (meer) ontvangen, dan kun je je uitschrijven via de mail hieronder.
 

Voor NU wens ik je graag een STRÁLENDE zomer om lekker te ont-laden én op te laden en te genieten van het zomerse LICHT in jeZelf én om je heen.

Laat je kleurrijke Zelf moeiteloos tot BLOEI komen!!
 

Met Zomers Zonnige Harte-groet, Mirjam