SPIEGELINGintuïtieve en creatieve natuurcoaching

Terug naar inspiratiemail / Archief

"Iedere GROTE reis begint met een eerste KLEINE stap".

Dit zeg ik vaak tegen mijn klanten die ik vanuit Spiegeling mag begeleiden en ik heb het zelf ook regelmatig gehoord van mijn begeleiders in de loop der tijd.
Evenals de uitspraak 'het gaat om de reis en niet om de bestemming', MAAR om alle ervaringen die je onderweg opdoet op je levenspad.
 

Geniet van de reis!


Het  gedicht Ithaca van de griekse dichter Kavafis in de bijlage, sluit hier heel mooi op aan.
Het bijzondere van dit gedicht is dat de schrijver je toewenst dat de reis lang mag duren, héél lang; hij hoopt eigenlijk dat je nooit aankomt.....

Ik kreeg het toegestuurd van een trouwe deelneemster aan mijn Spiegelingaktiviteiten. Tijdens de Lentewandeling vorige week (zondag 21 maart) deelde ze 'dat ze zich een ontdekkingsreizigster voelt' en ontdekkingsreizigers zijn we in feite allemaal!

Hoe lang onze reis zal duren, weten we niet en waar we onderweg allemaal terecht komen, wie we zullen ontmoeten en wat we meemaken, evenmin. Dat is ons 'levenslot' volgens de Schikgodinnen die onze levensdraad weven.
Wat we onderweg meemaken, zijn spiegels op ons pad die ons iets te vertellen hebben en die je willen laten zien wat de bedoeling is. Dit zijn niet alijd prettige spiegels, ze kunnen ook pijnlijk en confronterend zijn.

Maar álle spiegels vormen parels die ons levenssnoer aaneen rijgen tot één Geheel.
Hoe lang dit snoer is, verschilt per persoon. En wat de parelmomenten zijn eveneens.
Vaak zie je die pas achteraf, zoals ik al heel vaak in mijn berichten heb aangegeven.
 


Welke spiegelmomenten zijn voor jou
belangrijke parels (geweest) ?Vraag aan jou:

* Wat is jóuw (grote) REIS en eerstvolgende (kleine) STAP?

* Hoe herken JIJ de parelmomenten op jouw levensreis?
 


Ieder einde is een nieuw begin
 

Na iedere winter wordt het weer lente; die is vorig weekend op 21 maart officieel van start gegaan.

Na elke nacht wordt het weer dag; de dagen gaan weer lengen en afgelopen weekend is, ondanks alle eerdere discussie, toch ook dit jaar de zomertijd weer in gegaan.

Na regen komt zonneschijn en na een strenge winterweek volgt lekkage, zoals in mijn geval in mijn Brabantse buitenverblijf waar alle waterleidingen in plafond en wanden van keuken en douche door de strenge vorst gesprongen zijn.
Het is een groot geluk dat mijn partner superhandig is en overal verstand van heeft op klusgebied. Hij is al 4 weekenden achter elkaar naar Zundert afgereisd om nieuwe leidingen aan te leggen en steeds blijkt als de ene leiding is vervangen, dat ook de volgende niet meer deugt. A hell of a job!

Ondertussen logeer ik al vanaf Kerst bij hem in huis en wonen we al 3 maanden een soort van samen, binnen onze bijna 6-jarige LAT-relatie, en voel ik me daar gelukkig ook goed thuis. Maar daarvan komt het einde nu in zicht en begint binnenkort ook het Brabantse leven weer, onder andere omdat de aktiviteiten van Spiegeling daar weer plaats kunnen vinden.

Na een periode van gedwongen corona-rust kan er gelukkig nu een en ander van start en breekt er een nieuwe fase aan.
 


Na de (gedwongen) rustfase begint het nieuwe (lente)leven...

Vraag aan jou:

Wat is voor jóu een 'einde en nieuw begin' situatie?
 


Hernieuwde start van Spiegeling aktiviteiten
(in twee verschillende regio's)

 

Hoewel ik erg kan genieten van de 'corona-rust', ben ik ook heel BLIJ dat er langzaamaan meer mogelijk is en je met een beperkt aantal mensen kunt samenkomen en elkaar life kunt ont-moeten!

Dit resulteert erin dat de Spiegeling seizoenswandelingen weer plaats kunnen vinden en dat ook de Creatieve Vrouwen Krachtcirkel in afgeslankte vorm kan worden gehouden, zowel in Maartensdijk (bij Utrecht) als in Ulvenhout (bij Breda).

In Maartensdijk zijn we begin maart met 2 deelneemsters aan de Vrouwencirkel van start gegaan met een nieuwe ronde en in april is de herstart van de cyclus in Brabant.

De groep daar van oorspronkelijk 6 vrouwen die eind oktober van start ging, is gesplitst in twee groepen van 3 die in april resp. september wordt vervolgd. Het maximum ligt nu op 4 vrouwen per cirkel.
In de groep die op zaterdag 10 april weer begint is nog één plaats beschikbaar. 
Zie voor overige data en tijden agenda/creatieve-vrouwen-krachtcirkel 

Ook de Proeverijen in De Bilt, om kennis te maken met intuïtieve natuurcoaching kunnen van start. Op vrijdag 7 mei is de eerste gepland, ook met maximaal 4 deelnemersagenda/proeveriji-intuitieve-natuurcoaching

Naast genoemde groepsaktiviteiten zijn er ook diverse 1 op 1 mogelijkheden.

Zo heb ik onlangs, als cadeau van haar partner, met iemand -  heel leuk - een verjaardagswandeling gehouden in De Bilt en heb ik volgende week een vervolgafspraak met een andere individuele klant.

Net een intervisietraject van 6 afspraken (voorlopig) afgerond met een klant uit België, start ik in Brabant de volgende intervisie met het basistraject van 3 sessies met een klant uit Zuid-Limburg. Daarin kijken we op maat naar wat je nodig hebt aan begeleiding om natuurcoaching toe te kunnen passen voor jezelf én met anderen. Oók heel FIJN om te doen!

Voor het totale aktiviteitenaanbod, in Brabant en De Bilt, zie het agenda-overzicht op de website: agenda
 


Met toestemming van de deelnemers:

foto-impressie van de Lentewandeling in Brabant
en Creatieve Vrouwen Krachtcirkel in MaartensdijkVorig weekend kwam ik er ineens achter dat ik dit jaar een 15 jarig jubileum heb met mijn natuurcoachingsbedrijf SPIEGELING. Begin februari 2006 kwam mijn website in de lucht.
Time flies, voor je het weet ben je zomaar 15 jaar verder!

Ik geniet nog steeds errug van het spiegelen aan de natuur en wat mijn focus van creatieve en intuïtieve natuurcoaching als combinatie, teweeg brengt bij klanten aan bijzondere ontdekkingen en essentiële inzichten. 
Ik vind het iedere keer weer opnieuw een feestje om daar bij te mogen zijn en een stukje op iemands levenspad mee te kunnen wandelen en van nabij te zien hoe de ander steeds méér in contact komt met diens eigen Natuur en Innerlijke Wijsheid.
 

Vraag om hulp.....


Een collega en mede-pionier van het eerste uur is Nanette Kant van Innersteps. 
Van Nanette kreeg ik een indrukwekkende mail met vraag om crowdfunding hulp, waar ik graag aan meedoe. Met haar toestemming plaats ik hierbij de link naar haar uitlegpagina waar ze vertelt over de nare en langslepende gevolgen van lyme bij haar: innersteps.com/artikelen/hoe-de-ziekte-van-lyme-mijn-leven-binnensloop

Misschien ken je haar, misschien ook niet, maar zou je toch graag een pareltje willen zijn aan haar levenssnoer. Voel je uiteraard VRIJ, maar ik nodig je bij deze graag uit om even een kijkje te nemen op bovengenoemde pagina.
Via deze link: innersteps.com/product/crowdfunding-voor-nanette kun je haar financieel ondersteunen en in ruil daarvoor krijg je haar inspirerende document 'In 7 stappen naar verlichting', om zelf toe te passen.

In het vorige bericht meldde ik dat een andere natuurcollega haar boek zou uitbrengen.
Dit weekend is het uitgekomen, in t Licht van de Volle Maan; zie bijlage voor informatie.

Ken je mensen voor wie deze Spiegeling update interessant kan zijn, voel je vrij dit bericht door te sturen. Mocht je geen mail (meer) willen ontvangen, dan kun je je afmelden via de link hieronder en dank ik je voor de tijd dat je met me mee hebt gelopen op mijn Spiegeling pad!
 

Met lichte en verwachtingsvolle Lentegroet,
Mirjam