SPIEGELINGintuïtieve en creatieve natuurcoaching

Terug naar inspiratiemail / Archief

Vandaag is het de 3e van de 3e maand van 2021. Afgelopen maandag  was het 1 maart en bleek het 'Complimenten' dag te zijn......

Weer een mooie spiegel om op jezelf toe te passen!
 

Waar zou Jij jeZELF een compliment voor willen geven?

En dan niet voor iets wat je 'goed' hebt gedáán,
maar voor de Unieke Kleurijke persoon die je bént?!
 

Dat is een wezenlijk verschil! Daar kan uiteraard juist wél, of niet, een handeling uit voort vloeien.Spiegeling: GENIET van je éigen kleurrijke (Lente) Natuur!
 

Ik heb mezelf bijvoorbeeld het compliment gegeven dat ik tegenwoordig steeds beter weet te luisteren naar de (stop)signalen van mijn lichaam én daar ook naar handel, uit Liefde en Respect voor mijzelf en voor wat ik gevoelsmatig beleef aan fysieke danwel emotionele signalen.
Ik ben ze gaan zien als richtingwijzers om naar te luisteren en zó zorg ik goed voor mijZelf, wat een belangrijke vorm van Zelf Liefde is.

In 1e instantie is mijn automatische reaktie nog wel dat ik het lastig vind en die sensaties liever niet wil, maar dat is maar even en dan zie ik de 'last' als een 'vriend' die het beste met me voor heeft en op deze manier aangeeft wat ik nodig heb.


Voorjaarsschoonmaak: hoe geef Jij vorm aan de Vastentijd?
 

Op woensdag 17 februari, de dag na Carnaval, is de 40 dagen Vastenperiode ingegaan.
We zijn nu ruim vier weken verwijderd van het Paasweekend, op donderdag 1 april is het Witte Donderdag.

Op 1 maart begint ook de LENTEmaand en vieren we over 3 weken, op 21 maart de Lente-equinox waarop dag en nacht even lang zijn en waarbij de Lente officieel wordt ingeluid.

Bij de lente of het voorjaar hoort van oudsher ook de 'grote voorjaars schoonmaak': je huis en systeem ontdoen van alle opgeslagenwinterse ballast en ruimte vrij maken voor nieuw leven en nieuwe energie. Dit kan zich op verschillende gebieden manifesteren:

* Spullen opruimen en wegdoen wat je niet meer nodig hebt en wat je in de weg zit of staat en dat begint met ordenen.
Een van de opruimadviezen is om dit niet per vertrek te doen maar per catergorie zoals bijvoorbeeld kleding, boeken, post, aantekeningen, of wat dies meer zij en zo stap voor stap meer ruimte te creëren.
Opruim 'goeroe' Marie Kondo geeft zinvolle tips om op een fijne manier te kunnen "ont-spullen".
 

Vraag 1: Wat is voor jou actueel om te ordenen, op te ruimen of weg te doen op materieel vlak?
 Je ontdoen van Winterse ballast, zodat het Licht erbij kan
 

* Een opgeruimd huis schept automatisch ook meer ruimte in je geest, maar wellicht vallen daar ook nog muizenissen opgeruimd te worden die je niet meer dienen en die je zelfs tegenwerken en je ruimte beperken.
 

Vraag 2: Welke beperkende gedachten zou je willen ordenen, opruimen of weg willen doen? Denk hierbij óók aan belemmerende patronen, bijv 'perfectionisme, 'teveel moeten van jezelf' en dergelijke.....
 

* Daarnaast is je lichaam natuurlijk ook het 'huis van je Ziel' en valt daar na de winter wellicht ook wel een en ander aan te ordenen, op te ruimen of je van te ontdoen aan opgeslagen gifstoffen.
Wellicht kun je voor jezelf een voornemen maken wat je komende weken zou willen MINDEREN aan consumptiegedrag en te zorgen voor een opgeruimd en schoon lichaam met lekkere frisse (lente)energie.
 

Vraag 3: Hoe wil jij deze Vastenperiode gebruiken om (ballast)zaken tav je lichaam te ordenen, op te ruimen of te reinigen?
 Lente in eigen tuin: tijd om "onkruid" te wieden
en ruimte te scheppen voor groei en bloei van t nieuwe leven

 

Ik ben zelf bijvoorbeeld begonnen met een schoonmaak periode op de volgende gebieden:
 

- Fysiek vasten: géén suiker (dag chocola, 'snik' !), geen alcohol (geen moeite mee) + minder koffie (= 1 kop per dag ipv 3 of 4) en 3 liter water drinken verdeeld over de dag om mijn systeem lekker schoon te spoelen, al dan niet met citroen.
In het weekend mag ik dan van mezelf 1 chocolaatje bij de koffie en 1 glaasje wijn, als ik daar dan überhaupt nog zin in heb..... 

NB > Het is belangrijk om niet te streng voor jezelf te zijn als je ook een vastentijd wilt houden, zodat je géén strijd hoeft te leveren om iets vol te houden. Als je er teveel moeite voor moet doen, werkt het alleen maar averechts.  Doe het alleen omdat je het FIJN vindt om GOED voor jezelf en je lichaam te zorgen!

- Daarnaast ben ik gestart met een digitale vastenperiode. Dit betekent dat ik mezelf komende weken toesta om alleen aan 't begin van de ochtend en eind van de middag de (app)berichten op mijn telefoon te bekijken en de rest van de dag de telefoon uit zicht te laten.

Ik kijk al maanden geen tv meer en wil ook het volgen van (NOS) app berichten drastisch minderen, want het haalt me uit mijn energie en doet me voelbaar géén goed. Dan maar géén verkiezingen- of corona nieuws. Als het echt belangrijk is, hoor ik het toch wel linksom of rechtsom.
Ook de dagelijkse youtube dierenfilmpjes, hoe lief en ontroerend ook, laat ik even voor wat ze zijn

ECHT DIGITALE RUST EN DIGITAAL 'VASTEN' !!
 


Ruimte voor (meer) Licht en Lucht in je leven creëren
 

- Ook merk ik als Hooggevoelige dat het belangrijk is om ook op ander gebied prikkels van buitenaf eens even flink te minderen en ga ik komende tijd zónder mobiel naar buiten als ik ga wandelen, want ik kom steeds weer in de verleiding om dan mooie natuurfotos te maken. Maar ik heb er al 650.000 op mijn laptop staan, bleek vorige week toen mijn partner een backup maakte van al mijn fotos sinds 2007 omdat de ruimte op mijn laptop op begint te raken.
Het wordt eerder tijd om deze overvloed aan beschikbaar beeldmateriaal te ordenen en de overkill te skippen dan de verzameling nog verder uit te breiden......

- Als laatste heb ik vorige week het besluit genomen om de controle los te laten ten aanzien van de persoonlijke situatie waar ik mee worstel(de) en veel méér met de FLOW mee te gaan. En ook dat levert al metéén meer ruimte en vrijheid op in mijn emotionele systeem!
 

Dit als wat voorbeelden van mijn kant om je te inspireren om jóuw eigen weg te vinden, als je hiervoor iets voelt uiteraard, wat betreft minderen, vasten en voorjaars schoonmaak.

 


GEEL, de vrolijke kleur van de ZON
Uitnodiging: maak ruimte voor Lente-blijheid in je leven!

 

Ik ben benieuwd naar jóuw voornemens en plannen ten aanzien van de voorjaars schoonmaak in eigen huis en leven, áls dit momenteel bij je past uiteraard (!).
Voel je vrij om daarover te delen als je wilt.


Wellicht kan dit Spiegeling bericht inspirerend zijn voor ook anderen in je omgeving; voel je VRIJ het door te sturen. Mocht je geen Inspiratiemail (meer) willen ontvangen, dan kun je je afmelden via de link hieronder.

In het volgende bericht zal ik weer wat melden over het SPIEGELING aktiviteiten aanbod, eerst maar weer eens de persconferentie van 8 maart afwachten...... Zie voor het huidige aanbod de agenda op de website: agenda

Als LENTE "toegift" vind je in de bijlage een kleurrijke proefversie van 't boek dat een natuurspiegelings collega binnenkort uitbrengt.
Ooit had ik zelf ook het plan een natuurcoachingsboek te schrijven, om tal van redenen is dat er nooit van gekomen, dus wijs ik je graag op dit initiatief.
 

Ik wens je een fijne 'voorbereiding op de naderende Lente' tijd, op de manier die bij jóu past!

Fijne dag en een groene Hartegroet voor NU,
Mirjam