SPIEGELINGintuïtieve en creatieve natuurcoaching

Terug naar inspiratiemail / Archief

Geniet jij ook zo van de donkere decembermaand met korte dagen, vroeg de gordijnen dicht en kaarsjes aan, om zo zelf licht te brengen in deze donkerste tijd van het jaar?

Vroeger had ik een hekel aan de maand december, maar sinds ik me heel bewust ben van het jaarritme met haar cyclische seizoenen, met ieder hun eigen specifieke symboliek, geniet ik juist erg van deze periode.

Voor mij begon deze maand met deelname aan een alternatief Adventsprogramma met de titel "Ga licht(er) het nieuwe jaar in", met bijpassende overwegingen, meditaties en creatieve uitnodigingen.
En nu volg ik het 12 Heilige Nachten programma dat de dagen markeert tussen Midwinter danwel Kerstavond en resp. de start van t nieuwe jaar danwel Driekoningen.
Ik volg 2 programma's met ieder een verschillende start- en einddatum, die elkaar mooi aanvullen en vind het héérlijk om op deze manier terug te blikken op het voorbije jaar en vooruit te kijken naar het nieuwe.

Ik GENIET enórm van de lange ochtenden in bed deze Kerstvakantie met mijn trouwe bakje koffie en de dagelijkse meditaties en (schrijf)opdrachten, echt me-time om het jaar mee af te sluiten en stil te staan bij het Licht én donker.
 


Zonder donker zie je geen licht...
 

Licht in het donker
 

Persoonlijk heb ik géén last gehad van het afgelopen heftige corona-jaar met alle restricties en verontrustende berichten, ondanks het feit dat een aantal geplande (groeps)aktiviteiten en ontmoetingen geen doorgang kon vinden.

Voor velen was 2020 een heel lastig jaar, maar zelf heb ik vooral genoten van de RUST en de RUIMTE en het 'niets hoeven', maar me met de stroom mee laten voeren van wat zich wel of niet aandient. Gelukkig ben ik ook niet geteisterd door allerlei angsten die vooral door de media bij mensen worden aangewakkerd en ken ik persoonlijk ook geen mensen die in hun gezondheid getroffen zijn door het virus.

Ik heb de afgelopen week twee hele interessante boeken gelezen over de geboorte en de levensmissie van de Zwitserse Christina von Dreien, opgetekend door haar moeder, waarvan ik diep onder de indruk ben.

Christina is een meisje van thans 19 jaar, afkomstig uit een andere dimensie en op aarde geboren met een enorm verruimd bewustzijn. Zij vertelt vanaf haar 12e voortdurend aan haar moeder wat zij via haar multidimensionale waarneming allemaal ziet en ervaart.
Haar moeder heeft haar uiteenzettingen opgeschreven, waaruit de eerste 2 boeken zijn ontstaan. Inmiddels heeft Christina zelf ook 2 boeken geschreven, zie www.christinavondreien.ch

Een van de steevast terugkerende stokpaardjes van Christina is dat LIEFDE het duister op Aarde uiteindelijk zal overwinnen. En dat hoe méér mensen zich hier op afstemmen en zich hierdoor laten leiden, hoe minder invloed het On-licht op de mensheid heeft en we zodoende met elkaar een veel lichtere én liefdevolle wereld kunnen creëren.

Zie ook de tekst in de aparte bijlage bij deze Spiegeling mail, door Christina zelf geschreven.

Luister als je wilt ook naar het mooie nummer van Stef Bos met de toepasselijke titel 'Geef Licht.' Het duurt ongeveer 3 minuten: youtu.be/rDyJUeeIV0A
 

We zitten nu in een ongekende omvormingstijd met de recente overstap naar het Waterman tijdperk deze maand, die ons uitnodigt om onze Licht- en Liefdeskracht meer en meer in de wereld te brengen!!
 

Ik heb beide boeken in één ruk uitgelezen en kan ze je van harte aanbevelen!
 

Terugblik en vooruitblik
 

Een paar jaar geleden heb ik het speciale feestdagen-doosje van Vertellis aangeschaft (www.vertellis.nl), bedoeld om het onderling contact tijdens de feestdagen te bevorderen in plaats van met zijn allen op je telefoon bezig te zijn. De titel van het doosje luidt dan ook heel treffend: "Even geen mobiel maar aandacht voor elkaar".
Daartoe zitten er boeiende vragenkaartjes in het doosje waarover je met elkaar kunt uitwisselen, die ofwel een terugblik op het afgelopen jaar ofwel een vooruitblik naar het nieuwe jaar bieden. Een paar voorbeelden uit de 21 kaartjes per thema.
 

Terugblik


* wat is het spannendste dat je afgelopen jaar hebt gedaan of meegemaakt?

* wat was je beste beslissing?

* wat is de meest waardevolle les die je hebt geleerd?


Vooruitblik

* waar is de tijd rijp voor; wat gun je jezelf het komende jaar?

* wat is je grootste wens?

* op welk(e) gebied(en) wil jij je meer ontwikkelen?
 


Ik gun mijzelf rust en ontspanning in de (én mijn) Natuur:
Genieten én Stralen!

 

Mijn beste beslissing afgelopen jaar was om te stoppen met zaken die me niet langer energie gaven en om bij alles wat ik doe het 'to feel' in plaats van 'to do' uitgangspunt te volgen. Een aanrader waar ik ook anderen mee heb kunnen inspireren afgelopen jaar!
Deze nieuwe leidraad zorgt ervoor dat er een spontane moeiteloosheid is ontstaan en dat mensen en zaken als vanzelf op mijn pad komen, zonder dat ik daar energie in hoef te steken. Bijzonder om te ervaren!

Het mooie is dat MOEITELOOSHEID ook mijn intentie was waar ik dit jaar mee in ging.
Ik werd daarbij uitgenodigd om een intentie te kiezen die begint met de eerste letter van mijn voornaam, in mijn geval dus de M.

Mijn grootste wens voor komend jaar is om méér nog in contact te komen met mijn eigen vrouwelijkheid en sensualiteit en de Verbinding met mijn unieke Vrouw-zijn. Mijn motto voor 2021 is daarbij om nog Méér te stralen en genieten.

Deze intenties voor 2021 heb ik voor mezelf op 2 houtjes geschreven en het bijzondere is dat ik een Kerstkaart ontving met precíes die twee uitnodigingen erop; over synchroniciteit gesproken.....
 


 

Hoe ga JIJ (licht) het nieuwe jaar in?
 

Wát is jóuw intentie voor 2021? Hoe ga jij het nieuwe jaar in? En wat kun jij bijdragen aan meer Licht en Liefde in de wereld om je heen?
 

Dit hoeven geen grootscheepse akties te zijn, iedere stap en lichtpuntje dat je kunt brengen door te Zijn wie je je bent, is er één. Het gaat hierbij vooral om bewust-zijn, onder andere van de uitdagingen en spiegels die het leven je biedt en hoe je daar vervolgens op reageert. Kies je daarbij voor angst of kies je voor liefde?
Edith Heger schetst hiervan illustratieve voorbeelden in ook háár inspirerende boek Het Geschenk. [Een van de dingen waar ik erg van geniet is van spirituele boeken lezen!]

Zoals Christina von Dreien, maar ook anderen waaronder Heger, voortdurend aangeven: ALLES wat je meemaakt in het leven is bedoeld om aan te groeien en verder te komen op je pad van persoonlijke ontwikkeling waarbij de Aarde je ultieme Leerschool is.
Het gaat niet zozeer om wát je meemaakt, maar vooral hoe je ermee omgaat. Je kunt iedere keer weer een keuze maken voor Licht en Liefde.

Ik heb persoonlijk heel veel zin in het nieuwe jaar en het voortzetten van alle fijne aktiviteiten en contacten via Spiegeling - én ook daarbuiten natuurlijk - .
Ik voel me heel rijk en dankbaar voor alle mensen die in 2020 mijn pad hebben gekruist. Van alle ont-moetingen leer ik zelf ook weer en dit geldt zeker ook ten aanzien van de deelnemers aan aktiviteiten.

Vooral de Creatieve Vrouwen Krachtcirkel springt er voor mij uit. De cirkel in Brabant is VOL en doorgeschoven naar eind januari; voor die in Maartensdijk zijn nog 2 plaatsen beschikbaar en is de start van de 6 avonden op donderdag 11 februari, zie creatieve-vrouwen-krachtcirkel-maartensdijk

In januari zal ik nog een update sturen van het nieuwe aanbod in de eerste helft van 2021.
 


Licht en Liefde is waar het om draait!
 

Voor NU wens ik je vanuit Spiegeling een fijne Jaarwisseling en een Gezond, Licht, Liefdevol, Inspirerend, Moeiteloos, Stralend en Natuur-rijk transformatiejaar 2021, met veel mooie Ont-moetingen en 'gelukkige' Geniet- én spiegelende Groeimomenten!!

Ik zie of hoor je graag, je bent van harte welkom in het nieuwe jaar.

Met lichte en liefdevolle HARTE-groet,

Mirjam