SPIEGELINGintuïtieve en creatieve natuurcoaching

Terug naar inspiratiemail / Archief

Waar zal ik deze eerste keer na de zomervakantie eens over schrijven, vroeg ik me af?

Er zijn tal van actuele maatschappellijke onderwerpen om je aan te spiegelen, om er een aantal te noemen: het hitterecord van afgelopen maand, de mondkapjes discussie, corona spoedwet en andere ontwikkelingen op dit gebied. De meningen over de coronacrisis en de (juiste) aanpak daarvan lopen steeds meer uiteen.

Om maar niet te spreken van het toenemend geweld en rebellie (ondermeer door jongeren) en andere onlusten in eigen land en wereldwijd, mensen die verdrinken of worden doodgestoken, verstoorde demonstraties, verdachte verkiezingen, politieke moorden, racistisch geweld en geweld tegen hulpverleners, boa's en politie-agenten, rijken die steeds rijker worden en armen steeds armer..... te veel om op te noemen én allemaal 'negatief'! 
 

Waar zijn we met zijn allen mee bezig??!


Ik kijk zelden meer naar het journaal en volg de items alleen nog via de titels van de NOS appjes op mijn mobiel. Ik heb geen zin om me in al die negativiteit te laten onderdompelen en me erdoor mee te laten slepen. Ik kies zo zelf welk "nieuws" ik tot mij neem, of niet.

Wel vraag ik me af waar het WAKE UP call effect is gebleven van de (tijdelijke) Rust in dit voorjaar tijdens de lockdown, van het letterlijk én figuurlijk meer 'naar binnen gaan' en de even (!) hernieuwde aandacht voor en bekommering om dieren, natuur en milieu.
De wereld lijkt sindsdien eerder "gekker" geworden dan beter, alsof de hele boel op tilt is geslagen.....

Ik KIES ervoor hier niet aan mee te doen en het dicht bij huis te houden, ook met deze Inspiratiemail. Zomerse bermbloemen, dicht bij huis....
 

Walk your talk
 

Met mijn partner heb ik in augustus meegedaan aan een tantra-meditatie-week die er vooral op gericht was om contact te maken met je Innerlijke Bron en je niet door je Mind of Ego te laten domineren. Hiertoe hebben we een week lang prachtige meditaties en deelrondes gevolgd, maar wat me enorm stoorde was dat de begeleider zélf niet voorleefde wat hij predikte.
Het is echter óók heel leerzaam om te zien en te ervaren hoe het niet moet en dat 40 jaar ervaring met meditaties en guru's volgen, géén garantie is voor het zelf in praktijk kunnen brengen van hetgeen je vol passie (!) aan anderen overdraagt!

Deze ervaring sluit heel mooi aan bij wat ik daarvoor had gelezen in het inspirerende boek van Matt Kahn met als titel: 'Alles voor LIEFDE; hoe je je Ziel het leven geeft waar het naar verlangt".
Hierin beschrijft Kahn dat veel mensen die op zoek zijn naar "de Waarheid" dit vaak doen vanuit het perspectief van het Ego en niet noodzakelijkerwijs vanuit het perspectief van de Ziel. En dat de kans dan heel groot is dat je dan IN je Ego blijft zitten, ongeacht al het innerlijk werk dat je verricht.
Dat heb ik niet alleen deze zomer ervaren, maar ook vaak genoeg gezien op het spiritueel centrum waar ik 9 jaar gastvrouw ben geweest.

Niet dat ik het nu allemaal zo perfect doe, helemaal niet. Ik doe mijn best maar reageer ook nog regelmatig vanuit beperkende patronen van Mind of Ego, maar ik word me hier wel steeds meer van BEWUST en dan kan ik bijsturen.
 


Waardeer jeZelf om WIE je in Wezen bent: 
een strálende BRON van Licht !!

 

Liefde voor jeZelf
 

Kahn beschrijft in zijn boek dat het allerbelangrijkste is dat je (onvoorwaardelijk!) van jeZelf houdt en dat je mild bent ten aanzien van het pad dat je loopt en de (spirituele) reis die je Ziel daarbij aflegt.
Daarbij is het van belang om "Ego-gedrag" niet te veroordelen of af te keuren, maar hier Liefdevol naar te kijken en jezelf vanuit Zachtheid te ondersteunen in de stappen die je zet naar steeds méér Bewustwording.
 

BEWUSTWORDING
 is waar Alles om draait!
 

Ik ervaar zelf aan den lijve hoe helend het is als je jeZelf de Rust en de Ruimte gunt om goed voor jezelf te zorgen en jezelf te verwennen met tijd en aandacht.
Oók met praktische dingen die je leuk vindt: bosje bloemen, bezoek aan de sauna, lekker boek, terrasje, gezellige afspraak, iets leuks voor je huis of een fleurig jurkje.....
Simpele dingen die je blij kunnen maken en waarmee je Liefde voor jeZelf in de praktijk brengt.

Als ik mijn vorige Spiegeling-berichten terug lees, kom ik daarin steeds tegen dat ik zo'n behoefte had aan (innerlijke) RUST.
Dankzij de vertraging door de coronastop én de afgelopen zomermaanden, juli en augustus, heeft al het 'moeten' als vanzelf plaats gemaakt voor 'niets hoeven' en meegaan met wat zich aandient. Het hele opmerkelijke daarbij is dat zaken ineens als vanzelf gaan stromen als IK me er maar niet mee bemoei!

Zo zijn beide Creatieve Vrouwen Krachtcirkels dit najaar in Ulvenhout en Maartensdijk nu VOL, zonder dat ik daarvoor aktief veel aan PR heb gedaan.
Ook was de zomerwandeling in juni overboekt en zijn er nu nog 4 plaatsen voor de Herfstwandeling.
Ik voel me heel ontspannen, dicht bij mezelf en in mijn authentieke Kracht en doe de dingen pas op het moment dat ik daar het enthousiasme en de energie voor voel. Het bijzondere is dat dit dan steeds op de juiste tijd blijkt te zijn!

Het 'to feel' in plaats van 'to do' advies dat ik in december kreeg, heeft echt een grote TRANSFORMATIE teweeg gebracht en ervaarbaar méér Liefde voor meZelf.
 


Deel je LICHT met de Wereld!


Wat helpt jou om (meer) van jeZelf te houden?
 

* Hoe kun jij tijd en ruimte voor jeZelf crëeren en genieten van Innerlijke Rust?

* Waar kun jij jeZelf eens mee verwennen of verblijden en de Liefde voor jeZelf tot uiting brengen?

* En: hoe kun jij in de post-lockdown fase, toch die vertraging handhaven waar je ZlEL zo wel bij vaart?

 

Wat mij bijvoorbeeld helpt is om eke dag buiten te zijn en natuurfoto's te maken, nieuws via (sociale) media te minimaliseren én TROUW te blijven aan mijn eigen gevoel in plaats van mezelf te forceren, waar ik in t verleden heel goed in was. Wat in feite neerkomt op 'je hart volgen' en niet je mind.
 

Aktiviteiten aanbod september
 

Als je met Spiegeling mee naar buiten wilt, dan kun je op vrijdag 11 september, van 10.00 toto 14.00 uur meedoen aan de Proeverij 'intuïtief kennismaken met de spiegel van de natuur', landgoed Beerschoten De Bilt.

Zie: proeverij-intuitieve-natuurcoaching
 

En op zondag 20 september zijn er nog 4 plaatsen voor de Herfstwandeling van 10.00 tot 13.00 in het Mastbos van Breda.

Zie herfstwandeling

Aanmelden voor beide aktiviteiten kan via: inschrijven

Wie weet zie ik je bij de Proeverij of wandeling. Je bent van HARTE welkom!
Eveneens om dit bericht door te sturen aan mogelijk belangstellenden in je omgeving. 
Mocht je onverhoopt geen berichten (meer) willen ontvangen, dan kun je je uitschrijven via de link hieronder.

Wellicht tot ont-moetens......
 

Met zonnige en ontspannen Harte-groet,
Mirjam