SPIEGELINGintuïtieve en creatieve natuurcoaching

Terug naar inspiratiemail / Archief

Ken je het boek van Edith Eva Eger, met als titel 'de Keuze'?

Edith is een thans 91-jarige vrouw die als 16 jarig Hongaars joods meisje in Auschwitz terecht is gekomen en de verschrikkingen daar heeft overleefd. Ze is later naar Amerika geëmigreerd waar ze psychologie heeft gestudeerd en als zodanig mensen met trauma's heeft begeleid.

Ze geeft wereldwijd op haar hoge leeftijd nog steeds lezingen en workshops met de uitgangspunten van haar boek 'de KEUZE, waarin ze beschrijft hoe je mindset bepalend is voor hoe je zaken beleeft en hoe je al dan niet VRIJ door het leven kunt gaan, wat ze illustreert met pakkende voorbeelden uit haar eigen leven.
 

Welke gedachten kies jij?
 

Een mooie quote in haar boek luidt: "Je hoeft geen Auschwitz overlevende te zijn om een Hitler in je hoofd te hebben".
Ik heb het boek in één adem uitgelezen en kan het je van harte aanbevelen als je 'meester over je gedachten' wilt worden. Voor ieder van ons een terugkerende uitdaging!

Ik laat me graag inspireren door biografische levensverhalen van mensen wie het is gelukt om hun ondermijnende denkpatronen te doorzien én te transformeren, om hun ervaring vervolgens weer door te geven aan de wereld.

Zo is ook het boek 'Ik hou van mij' van Annemarie Postma echt een aanrader! Ook in haar boek valt te lezen dat je zelf KIEST voor de manier waarop je tegen de wereld aankijkt én welke gedachten je toelaat.

Hoe kun jij zelf Licht aanbrengen in verduisterende gedachten?
 


Zelf vind ik het ook heel fijn om mijn eigen levenslessen - mét illustratieve foto's - via mijn Spiegeling berichten te kunnen delen en terug te horen dat mensen zich hierin herkennen en zich daarmee ook gesteund en geïnspireerd voelen. Zo snijdt het mes aan twee kanten.
 

Spiegeltje spiegeltje aan de wand...


SPIEGELING zou uiteraard geen SPIEGELING heten als 'spiegelen' niet mijn stokpaardje is wat ik ook graag aan anderen door wil geven, zoals in mijn vorige bericht over het omgaan met irritaties en de spiegelende boodschap daarvan.

Een thema dat linksom of rechtsom voor een ieder regelmatig terugkomt. Het blijft de kunst om hierbij naar jeZELF te kijken en niet naar de ander te wijzen als zogenaamde oorzaak.
Ik heb inmiddels geleerd in mijn 62 jaar levenservaring én eigen groeiproces dat AU synoniem staat voor OUD!

We hebben heel vaak zelf (in eerste instantie) niet door dat de pijn uit het verleden automatisch over het nú heenschuift en je huidige reaktie bepaalt en dat dus niet de ander verantwoordelijk is voor het feit dat je je overvoerd of onder druk gezet voelt bijvoorbeeld.

Een dergelijke emotie vraagt om een helikopter view: waar gaat het wérkelijk om?!
 

Bekijk de wereld vanuit een hoger standpunt, je 'helikopterview' ...


Met andere woorden: als gedrag van een ander je stoort of triggert, kun je er vergif op innemen dat er een oud (kind)stuk in je wordt aangeraakt van waaruit je nu als volwassene reageert, zonder dat je door hebt dat het in feite NIETS met het NU te maken heeft.
Als het géén gevoelig issue zou zijn, zou het je namelijk niet raken en zou je er een neutrale reaktie op hebben zonder enige irritatie of emotionele lading.

Vandaar dat bewustwording van je eigen (belemmerende) patronen en denkbeelden zo belangrijk is op je pad van persoonlijke groei en ontwikkeling. Vandááruit heb je vervolgens de VRIJheid om een andere keuze te maken!
 

Breng lucht in je gedachten


Uiteraard blijft het spiegelen aan de natuur steeds een belangrijk uitgangspunt in mijn visie en werkwijze en neemt het fotograferen tegenwoordig een steeds belangrijkere plaats in.
HIer wil ik binnen SPIEGELING ook méér mee gaan doen komende tijd.

Op de afsluitende Netwerkborrel van Bewust Eemland van dit afgelopen half jaar ben ik vorige week door een collegaatje geïnterviewd en is daar dit twee minuten filmpje uit gekomen: youtu.be/Spiegeling Hierin wordt ook duidelijk hoe ik natuurfoto's gebruik om mede aan te spiegelen.

Zoals in het filmpje aangegeven ben ik momenteel vooral gefascineerd door de steeds wisselende luchten en wolkenpartijen die Nederland rijk is en kan ik niet stoppen met het op camera vastleggen van deze steeds wisselende beelden.
Wat me er zo in aanspreekt is met name de veranderlijkheid: de lucht is NOOIT hetzelfde. In een paar seconden tijd ziet het er alweer heel anders uit dan het moment daarvoor en zo is het eveneens met het leven.

Dénk je net dat je 'meester bent over je leven' en dat je je zaakjes op orde hebt, dan kan een onverwachte gebeurtenis of ontmoeting in één klap je hele leven op zijn kop zetten.
Zowel 'positief' als 'negatief'. Hoe ga je daar vervolgens mee om?

Middels de aktiviteiten van SPIEGELING neem ik je graag mee op deze ontdekkingsreis!
 

Spiegelende aktiviteiten komende tijd


Na de afgelopen lockdown periode kunnen we er weer meer op uit en kunnen aktiviteiten ook weer hervat worden. Dit geldt eveneens voor het aanbod van SPIEGELING.
Zie onderstaand programma-overzicht.Deelnemers aan de zomerwandeling van 21 juni jl, Mastbos Breda
 

* Aanstaande vrijdag 10 juli vindt van 10.00 tot 14.00 uur in De Bilt de Proeverij 'intuïtief kennismaken met de spiegel van de natuur' plaats. Er zijn nog 2 plaatsen!
Zie proeverij-juli-intuitieve-natuurcoaching

* Op vrijdag 11 september is de volgende Proeverij, daarbij is nog ruimte voor meer deelnemers.
Zie proeverij-sept-intuitieve-natuurcoaching

* Op vrijdag 11 september gaat 's avonds ook de Creatieve Vrouwen Krachtcirkel in Maartensdijk van 19.00 tot 22.00 uur weer van start.

Er is nog één extra plaats beschikbaar! Dus als je nog mee wilt doen, reageer dan snel!
Zie creatieve-vrouwen-krachtcirkel-maartensdijk

* Op zondag 20 september is er een Herfstwandeling van 10.00 tot 13.00 uur, weer in het Bredase Mastbos, thema OVERVLOED
Zie herfstwandeling-overvloedige-oogst

* Op woensdag 30 september start de Creatieve Vrouwen Krachtcirkel in Ulvenhout, van 19.30 tot 22.30 uur. Er zijn op dit moment nog 3 plaatsen.
Zie vrouwen-krachtcirkel-ulvenhout
 


Creatieve Vrouwen Krachtcirkel Maartensdijk
 

Voor alle aktiviteiten kun je je inschrijven via de pagina inschrijven


Ook voor individuele creatieve - of natuurcoachings sessies kun je bij SPIEGELING terecht, ofwel in Breda ofwel in Bilthoven / De Bilt. Je kunt daarvoor een afspraak maken via de website www.spiegeling.net

Ken je anderen voor wie het aktiviteiten aanbod interessant kan zijn, voel je vrij dit bericht door te sturen. Mocht je geen bericht (meer) willen ontvangen, dan kun je je afmelden via de link hieronder.
 

Voor nu wens ik je een HELE FIJNE ZOMER, vol lucht en ruimte !!

Met luchtige Hartegroet, Mirjam