SPIEGELINGintuïtieve en creatieve natuurcoaching

Terug naar inspiratiemail / Archief

Op mijn vorige bericht van 15 mei heb ik heel VEEL lieve reakties ontvangen, waarvoor HART-e-lijk DANK!!

Zowel felicitaties ten aanzien van mijn 62e verjaardag de volgende dag, als veel ondersteunende reakties op het feit dat ik na 9 jaar stop met mijn vrijwilligerswerk als "spiritueel" gastvrouw op Zuiderlicht in Breda.

Zoals ik me later realiseerde is het getal 9 numerologisch gezien het einde van een cyclus. Een zwangerschap duurt bijvoorbeeld 9 maanden en 9 is het laatste enkelvoudige getal, daarna komt het cijfer 1 waarmee weer een nieuwe cyclus start.
Bij het getal 9 staat onder meer ook omschreven: ont-knoping, ont-wikkeling, dood van het oude en geboorte van het nieuwe.
 

Herkenning onder Zielsgenoten


Inmiddels is het alweer 10 juni en zitten we in de versoepeling van de eerdere 'intelligente lockdown' vanwege de corona-uitbraak en zijn we ons aan het oriënteren op vakantie-mogelijkheden binnen het "nieuwe normaal van de anderhalve meter samenleving".

Een collegaatje schreef naar aanleiding van de Persconferentie met Rutte in haar mail:
"Ik moest wel even slikken toen ik hoorde dat de maatregelen versoepeld worden".
Heel herkenbaar want dat had ik zelf precies zo. Wat des te meer aangeeft hoe mijn ZIEL behoefte heeft aan RUST en dan voorál ook Innerlijke Rust.
Die boodschap komt langs allerlei kanten steeds weer terug in deze periode!


Het is altijd fijn om herkenning te vinden bij gelijkgestemden, dan voel je je 'gezien en gehoord'. Veel van ons "Hooggevoeligen" hebben dat in het gezin van oorsprong gemist. Dan is het heel fijn om in je latere leven Zielsgenoten te ontmoeten met wie je je verwant voelt.
Dit is ook één van de belangrijke redenen waarom de Creatieve Vrouwen Krachtcirkel zo'n succes is: herkenning vinden bij elkaar en elkaar steunen en inspireren in ieders eigen procesgang door het leven als hooggevoelige zelf-bewuste vrouw (sorry mannen...!)
 

Vervolggroepje Creatieve Vrouwen Krachtcirkel


Op 7 juni zijn we met het vervolggroepje van de Vrouwencirkel, dat afgelopen najaar van start ging, eindelijk weer life bij elkaar kunnen komen en hebben we - zoals altijd - een hele bijzondere en verbonden ont-moeting gehad in het Bredase Mastbos. Het thema was 'spiegelen'......
 

Bijzondere vrouwen en bijzondere verhalen
van ieders bijzondere én unieke levensreis!
 


Wat ons verbindt is dat ieder meer dan bereid is om in de Spiegel te kijken naar eigen blinde vlekken en te willen leren en groeien op persoonlijk en spiritueel gebied. Met een mooie term 'BEWUSTWORDING'.
 

Irritaties als spiegel, kijk je erin of kijk je weg?


Over Bewust-wording gesproken.....

Mijn ervaring in de afgelopen tijd is dat het juist vaak irritaties zijn die je naar een ander hebt, die je veel te vertellen hebben over blinde vlekken bij jezelf, waar je veel uit kunt leren.
Als je tenminste bereid bent om in de spiegel te kijken in plaats van alleen maar naar de ander te wijzen!
 


Je kunt alleen maar in de spiegel zien wat bij jezelf aanwezig is....
 

Ik wilde daar eerst niet aan want ik kon me maar moeilijk voorstellen ten aanzien van een hele GROTE irritatie die ik had, dat dit ook maar íets met míj te maken kon hebben.....

Maar - mede - dankzij de (online) begeleiding van mijn coach ben ik steeds duidelijker gaan zien dat het in feite helemaal niet over die ander gaat, maar over JEZELF, en dat de ander alleen maar een spiegel is waar je in kijkt.

Wat je irriteert bij de ander is een trigger die je eigen red button aktiveert en je duidelijk laat zien waar er bij jóu nog 'werk aan de winkel' is. Om in die spiegel te kijken kan behoorlijk confronterend zijn heb ik gemerkt. In de spiegel zie je óók de saaie en donkere kanten van jezelf!
 

Maar, zoals in de youtube filmpjes van Louise Hay (Loving yourself) en Abraham Hicks (Law of Attraction) steeds weer als boodschap wordt herhaald:  
ALLES begint en eindigt altijd bij jezelf, ook al dénkt je Ego dat het aan die ander ligt!
 

"It's all about the relationship between you and you, the other is just a reflection of yourself. Whenever you feel irritated by someone else, look into the mirror and ask yourself about your ówn believes and behaviour".
 

Aan jóu uiteraard de keuze hoe je met irritaties omgaat en of je open staat voor de spiegelende boodschap of niet. Ik kan je de filmpjes van beiden van HARTE aanbevelen!

Het boeiende is dat ik in een latere situatie zélf het onderwerp van irritatie was en wat de ander mij verweet eveneens herkende in het gedrag van de desbetreffende persoon (in een andere vorm), die iedere spiegelende feedback bij voorbaat echter al van de hand wees.

Interessant hoe het leven je beide kanten van dezelfde medaille laat zien > spiegeltje spiegeltje aan de wand....
 


Gun jezelf de transformatie van het in de spiegel kijken
en laat je verrassen door wat je dan ziet.....
 

Spiegelende reflectievragen
 

Hoe ga JIJ zelf om met irritaties?

Wat is jóuw automatische reaktie?

Projecteer je je irritatie op de ander of kijk je in de spiegel
en sta je open voor zelf-inzicht?
 


Onder andere nodigt Byron Katie je uit, via haar 4 vragen van The Work, om je (spiegelende) oordelen om te draaien en er je eigen naam voor te zetten. Dan zie je waar het écht over gaat en kun je een belangrijke transformatie-stap naar bewustwording maken.
Niet altijd leuk of makkelijk maar wel de moeite waard!

Een van mijn geliefde slogans is niet voor niets:
 

SPIEGELEN ALS WEG TOT BEWUSTWORDING.....
 

Dit kan op talloze manieren: spiegelen aan de natuur, aan creativiteit, maar zéker dus ook aan personen en situaties, met name als je daar iets van vindt. Een hele klus én uitdaging, ik spreek uit ervaring, maar wel een die je verder brengt op je pad.
 

Spiegelende natuur-aktiviteiten
 

Over spiegelen aan de natuur gesproken: er is nog één plaats vrij op de Zomerwandeling van zondag 21 juni aanstaande, van 10.00 tot 13.00 in het Bredase Mastbos.

zie: start-van-de-zomer-wandeling

En op vrijdag 10 juli is er nog ruimte voor deelname aan de Proeverij op landgoed Beerschoten in De Bilt van 10.00 tot 14.00: intuïtief kennismaken met de spiegelwerking van de natuur.

zie: proeverij-intuitieve-natuurcoaching

Voor beide aktiviteiten kun je je aanmelden via de link inschrijven


Tot zover voor nú. In het volgende Spiegeling bericht meer informatie over de beide Creatieve Vrouwen Krachtcirkels in Brabant en Utrecht die in september van start gaan.

Ken je mensen die mogelijk geïnteresseerd zijn in de aktivteiten van Spiegeling, voel je vrij dit bericht door te sturen. Wil je geen bericht (meer) ontvangen, dan kun je je afmelden via de link hieronder.
 

Tot de volgende keer.

Met zomerse Harte-groet Mirjam

zomers hart van de klaproos